ΔΟΛ: Συνεχίζεται με δικαστική απόφαση η λειτουργία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη

Με σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας διατηρείται σε ισχύ η προσωρινή διαταγή που είχε εκδοθεί πρόσφατα και αποδέσμευσε ένα τραπεζικό λογαριασμό ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη ρευστότητα για να αγοράζεται χαρτί και να λαμβάνουν κάποια αμοιβή οι εργαζόμενοι.

Η επίμαχη συζήτηση έγινε σήμερα στο Τμήμα Εκούσιας Μονομελούς και αφορούσε στην αίτηση που έχουν καταθέσει τέσσερις τράπεζες (Αlpha, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς) κατά του ΔΟΛ ζητώντας να τεθεί η επιχείρηση σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, με βάση τον "νόμο Δένδια".

Οι τράπεζες ζήτησαν την άρση της πρόσφατης προσωρινής διαταγής με βάση την οποία αποδεσμεύτηκε ο συγκεκριμένος λογαριασμός.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου όμως διατήρησε σε ισχύ την προσωρινή διαταγή μέχρι την έκδοση της δικής της απόφασης.

Ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ ,Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος εκπροσώπησε στο δικαστήριο του εργαζομένους του ΔΟΛ επισήμανε ότι "βασικός άξονας του νόμου Δένδια είναι να μην υποστεί ζημία και να μην μειωθεί η αξία της επιχείρησης. Γι ΄αυτό είναι αναγκαίο να μείνουν ανοιχτές οι εφημερίδες" .

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.