ΔΟΛ: Την Τρίτη η απόφαση του Πρωτοδικείου για τους απλήρωτους εργαζόμενους

ΔΟΛ: Την Τρίτη η απόφαση του Πρωτοδικείου για τους απλήρωτους εργαζόμενους

Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του Πρωτοδικείου που θα κρίνει αν θα «μπλοκάρει» προσωρινά την εκποίηση κάθε περιουσιακού στοιχείου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και εάν θα εξαιρέσει έναν λογαριασμό από την όλη διαδικασία, ώστε να πληρωθούν οι εδώ και 7 μήνες απλήρωτοι 500 εργαζόμενοι.

Σήμερα συζητήθηκε ενώπιον του προέδρου Πρωτοδικών, το αίτημα 4 τραπεζών, οι οποίες ζήτησαν την έκδοση προσωρινής διαταγής για την «μη μεταβολή» της περιουσιακής κατάστασης του Οργανισμού έναντι των υπολοίπων πιστωτών του, ώστε να εισπράξουν τα οφειλόμενα. Στον πρόεδρο άσκησαν πρόσθετη παρέμβαση οι εργαζόμενοι, οι οποίοι ζήτησαν να εξαιρεθεί από την διαδικασία δέσμευσης ένας συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός, στον οποίο κατατίθενται οι εισπράξεις από τις κυκλοφορίες και τα κέρδη των εντύπων του ΔΟΛ, ώστε να εξασφαλιστεί η πληρωμή μέρους των δεδουλευμένων τους και η βιωσιμότητα των εντύπων, αλλά και να μην μειωθεί η περιουσία του οργανισμού κατά την προετοιμασία της επόμενης διαφαινόμενης φάσης, οπότε και θα τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Η προσφυγή των τραπεζών για την διαδικασία προσωρινής εντολής αφορά το διάστημα, τουλάχιστον μέχρι τις 3 Μαρτίου, οπότε έχει προσδιοριστεί η εκδίκαση της κύριας αίτησής τους για να τεθεί η επιχείρηση υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης, με βάση το νόμο Δένδια.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Πρωτοδικών στους δικηγόρους των δύο πλευρών, αν και ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου του ζήτησε να εκδώσει την απόφαση αύριο, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, ο ίδιος έδωσε προθεσμία να καταθέσουν τα σημειώματά τους και θα εκδώσει την απόφασή του στις 10 το πρωί της ερχόμενης Τρίτης.

Παρέμβαση ΕΣΗΕΑ υπέρ εργαζομένων ΔΟΛ:

Κύρια παρέμβαση υπέρ των δημοσιογράφων στον ΔΟΛ άσκησε η ΕΣΗΕΑ στην προσφυγή των Τραπεζών και της διοίκησης του ΔΟΛ κατά την διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων και ορισμού ειδικού εκκαθαριστή.

Οι εργαζόμενοι, στους οποίους οφείλονται μισθοί από τον περασμένο Αύγουστο, αν και οικονομικά εξουθενωμένοι, επιμένουν να κρατούν ανοιχτές τις εφημερίδες «Το Βήμα» και «Τα Νέα», τα περιοδικά, τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», καθώς και τις ιστοσελίδες του Οργανισμού.

Η ΕΣΗΕΑ από κοινού με τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς, επεσήμανε στην παρέμβασή της ότι:

Καμία συμφωνία δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των δεδουλευμένων τους.

Απαιτείται η κατοχύρωση -και με την απόφαση του Δικαστηρίου- της καταβολής της μισθοδοσίας και των οφειλών προς τους εργαζόμενους μέσω της ενδιάμεσης χρηματοδότησης.

Αυτό είναι απαραίτητο για την ομαλή συνέχιση της έκδοσης των εφημερίδων, που είναι στο περίπτερο, επειδή το έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι.

Ταυτόχρονα, όμως, οι πολιτικές δυνάμεις, οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να σταθμίσουν το μέγεθος της κρίσης στα ΜΜΕ και τις επιπτώσεις της, ώστε μέσα από έναν υπεύθυνο διάλογο να υπάρξει θεσμική αντιμετώπιση των προβλημάτων του Τύπου.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter