Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Ξεκινάνε οι απολογίες των συλληφθέντων – Εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο στην Αλβανία

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Ξεκινάνε οι απολογίες των συλληφθέντων – Εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο στην Αλβανία

Ξεκινάνε από σήμερα Τετάρτη και μέχρι την Παρασκευή οι απολογίες των κατηγορούμενων για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Όλοι τους αναμένεται να περάσουν το κατώφλι της 7ης Τακτικής Ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθούν για τα όσα συνέβησαν την μοιραία εκείνη βραδιά που δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης. Όλοι διώκονται, μεταξύ άλλων, για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.

Διεθνές ένταλμα σύλληψης

Την ίδια ώρα, εκδόθηκε το διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο αλβανικής καταγωγής ο οποίος καταζητείται ως εμπλεκόμενος στη δολοφονία του Άλκη και πιστεύεται ότι διέφυγε στη γειτονική χώρα μετά την άγρια δολοφονία.

Οπως αναφέρει επίσης η ΕΡΤ, εκτιμάται ότι είναι δύσκολο να έχει διαφύγει μόνος του ο νεαρός στην Αλβανία και μάλιστα από αφύλαχτες διαβάσεις όπως συνήθως συμβαίνει. Στο παρελθόν δεν έχουν υπάρξει στη χώρα πολλές περιπτώσεις σύλληψης και έκδοσης υπόπτων για εγκλήματα σε άλλες χώρες.

Παραδόθηκε ένας ακόμη

Εν τω μεταξύ, χθες, Τρίτη παραδόθηκε στις αρχές αυτοβούλως μία εβδομάδα μετά το περιστατικό, άλλος ένας από τους φερόμενους δράστες, συμπληρώνοντας σιγά σιγά το πάζλ των συλλήψεων. Ο 25χρονος προσήλθε συνοδεία του δικηγόρου του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και αυτομάτως ενεργοποιήθηκε το εις βάρος του ένταλμα σύλληψης, ανεβάζοντας τον αριθμό των συλληφθέντων για την υπόθεση στους 11. Ο 25χρονος φαίνεται να κρυβόταν σε σπίτια φίλων του αμέσως μετά το αποτροπιαστικό συμβάν, αλλά εντοπίστηκε από τις Αρχές το σήμα του κινητού του τηλεφώνου.

Αλληλοκαρφώματα

Την ίδια ώρα τα αλληλοκαρφώματα μεταξύ των συλληφθέντων συνεχίζονται παρουσιάζοντας ο καθένας τη δική του εκδοχή για το ακριβώς συνέβη τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην οδό Γαζή, στη Χαριλάου.

Ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής που έχει ήδη προφυλακιστεί για εμπλοκή στη φονική επίθεση και ήταν και ο πρώτος που συνελήφθη μετά από την αιματηρή επίθεση, ήταν εκείνος που κατονόμασε τους υπόλοιπους 11, εκτός από έναν τα στοιχεία του οποίου δεν γνώριζε, όπως υποστήριξε. Ωστόσο, ως δράστη της δολοφονίας υπέδειξε τον 21χρονο Έλληνα, Γ.Κ υποστηρίζοντας πως ο ίδιος δεν κατέβηκε καθόλου από το αυτοκίνητο.

Στο μεταξύ, οι υπόλοιποι οκτώ συλληφθέντες κατά την απολογία τους στην αστυνομία φέρονται να χαρακτηρίζουν τον 23χρονο προφυλακισθέντα ως των «εγκέφαλο» της δολοφονικής ενέδρας. Όπως μετάδωσε η ΕΡΤ οι συλληφθέντες αναφέρουν πως η ιδέα ανήκε στον 23χρονο, ενώ είχε προηγηθεί συνεννόηση με στόχο να σχηματιστεί ομάδα κρούσης και να «σκουπίσει» την περιοχή του Χαριλάου με στόχο να εντοπίσει οπαδούς του Άρη.

Τι κατέθεσε ο 23χρονος

Όπως ο ίδιος κατέθεσε, δεν συμμετείχε καθόλου στη συμπλοκή αφού ήταν ο οδηγός τους ενός από τα τρία οχήματα και δεν κατέβηκε καθόλου από αυτό. Επίσης, ανέφερε πως εκείνος και όσοι επέβαιναν μαζί του στο όχημα δεν έφεραν όπλα και πως ο 21χρονος τους είπε πως ξέχασε το φονικό όπλο στον τόπο του εγκλήματος.

«Πριν φτάσουμε στη διασταύρωση επί της οδού Πλαστήρα, στο ύψος με την οδό Γαζή, το αυτοκίνητο μαρκας POLO, αιφνίδια έστριψε αριστερα επι της οδού Γαζή. Σταματήσαμε τα δύο αυτοκίνητα που προπορευόμασταν και περιμέναμε επί της οδού Πλαστήρα. Τα άτομα που επέβαιναν στο POLO, μας έδωσαν σήμα να κατέβουμε, αυτό σήμαινε ότι, είχαν βρεθεί τα άτομα που έψαχναν. Αξίζει στο σημείο αυτό, να αναφέρω ότι, τόσο εγώ, όσο και τα άτομα που επέβαιναν στο δικό μου αυτοκίνητο, δεν φέραμε όπλα, μαχαίρια, ή άλλο όργανο, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε θανάσιμο τραυματισμό. Και ξεκίνησε η συμπλοκή», υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες ο προφυλακισθείς.

«… ύστερα από λίγη ώρα επιστρέψαμε όλοι στα γραφεία του Συνδέσμου στην Παλαιών Πατρών Γερμανού. Εκεί έφτασαν και τα έτερα άτομα, που επέβαιναν στα άλλα δύο αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και ο Γ.Κ, ο οποίος μπροστά σε όλους μας ανέφερε χαρακτηριστικά: “Έκανα μαλ… Ξέχασα εκεί το δρεπάνι».

Στο ίδιο απολογητικό υπόμνημα, ο 23χρονος Αλβανός περιγράφει τον εαυτό του και τους συγκατηγορουμένους του ως «θύματα του φανατισμού» και προσθέτει πως «μετά τον αγώνα βόλεϊ των ομάδων ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, φτάσανε στο Σύνδεσμο και έτερα μέλη μας ενημέρωσαν ότι ψάχνουν οπαδούς της ομάδας του Άρη, γιατί είχε προηγηθεί μεταξύ τους οπαδικό επεισόδιο».

Ως προς την τραγική απώλεια του Άλκη Καμπανού, «ουδέποτε σκέφτηκα ότι, από ένα τέτοιο περιστατικό θα προκληθούν τα μοιραία αποτελέσματα, που εν τέλει προέκυψαν», σημειώνει ο ίδιος, δηλώνοντας ακόμη πως «τόσο εγώ, όσο και τα άτομα που επέβαιναν στο δικό μου αυτοκίνητο, δεν φέραμε όπλα, μαχαίρια, ή άλλο όργανο, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε θανάσιμο τραυματισμό».

Το μαχαίρι

Επιπλέον, την ύπαρξη μαχαιριού παραδέχτηκε ένας ακόμη από τους συλληφθέντες, ο οποίος μάλιστα τραυματίστηκε στη διάρκεια της επίθεσης. Όπως κατέθεσε αστυνομικός που μετέχει στις έρευνες, ο «Α.Τ από το δικό του μαχαίρι τραυματίστηκε στον δείκτη του δεξιού του χεριού, το οποίο πράγματι είναι εμφανές και για το οποίο θα παραγγελθεί ιατροδικαστική εξέταση».

Σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού, ο 21χρονος αποκάλυψε ότι πέντε Έλληνες συγκατηγορούμενοι του, «οι Β. Κ. και Β., κρατούσαν στειλιάρια και τους είδε κανονικά να επιτίθενται και να χτυπάνε σε όλο το σώμα και στο κεφάλι. Είπε για τον Κ. και τον Β ότι, φορούσαν κράνη και επίσης ότι, και τον Χ. και το Σ τους είδε να χτυπάνε, αλλά δεν μπόρεσε να διακρίνει εάν κρατούσαν κάτι. Κάποια στιγμή είπε ότι άκουσε ένα από τα άτομα που δέχτηκαν τη επίθεση, να φωνάζουν «φτάνει – φτάνει» και εκείνη τη στιγμή είδε να έρχονται από την Πλαστήρα 8 άτομα οπαδοί του Άρη, που κρατούσαν αντικείμενα. Ταυτόχρονα τότε πήγαν προς τα αυτοκίνητα και έφυγαν. Τα τρία αυτοκίνητα που έλαβαν μέρος στην επίθεση χωρίστηκαν…», επισήμανε.

Ακόμη, ο 21χρονος φέρεται να είπε ότι «το αριστερό του χέρι είχε κοπεί και είχε αίματα μέσα στο αυτοκίνητο. Γι’ αυτό τον λόγο ο C (23χρονος Αλβανός), έβγαλε το πλατοκάθισμα και το πέταξε σε ένα κάδο, λίγο παραπέρα από το σημείο στο οποίο είχαν παρκάρει». Μάλιστα, εκεί οι επιβαίνοντες αποφάσισαν να χωρίσουν και άφησαν τον 23χρονο Αλβανό «στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ, στην Π. Π. Γερμανού και πέταξε το μαχαίρι σε κάποιον υπόνομο».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter