Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Πήραν προθεσμία από την Ανακρίτρια οι οκτώ συλληφθέντες – Διώκονται για ανθρωποκτονία με δόλο

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Πήραν προθεσμία από την Ανακρίτρια οι οκτώ συλληφθέντες – Διώκονται για ανθρωποκτονία με δόλο

Προθεσμία για να απολογηθούν τμηματικά από την Τετάρτη έως την Παρασκευή, έλαβαν από την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, οι οκτώ συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, στην περιοχή της Χαριλάου.

Σύμφωνα με το ένταλμα που εκδόθηκε εις βάρος τους, σε εκτέλεση του οποίου συνελήφθησαν χθες (Κυριακή), διώκονται -μεταξύ άλλων- για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.

Μετά την προθεσμία που έλαβαν επιστρέφουν στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Την πόρτα της ίδιας ανακρίτριας θα περάσει από στιγμή σε στιγμή προκειμένου να απολογηθεί ο 23χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, που είχε συλληφθεί πρώτος, λίγες ώρες μετά το φονικό.

Τους προπηλάκισαν κατά την είσοδο και την έξοδο

Την ώρα που οι κατηγορούμενοι έβγαιναν από τα δικαστήρια, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ο κόσμος φώναζε ξανά «δολοφόνοι», ενώ εκτόξευσαν ύβρεις και κατάρες προς το μέρος τους. Έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες και κατά την άφιξη των συλληφθέντων στα δικαστήρια.  Κατά την άφιξή τους στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης οι συγκεντρωμένοι τους αποκάλεσαν «κοπρόσκυλα» και «δολοφόνους».

Ανατροπή στην δολοφονία

Την ίδια ώρα, οι νέες συλλήψεις έφεραν και ανατροπή στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, οι οκτώ συλληφθέντες δείχνουν ως υπαίτιο για τη δολοφονία του Άλκη έναν 23χρονο Έλληνα και όχι τον 21χρονο από την Αλβανία. Όπως ομολόγησαν, ο 21χρονος φέρεται να κρατούσε το δρεπάνι που έκοψε τη μηριαία αρτηρία του άτυχου Άλκη τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, άτομο που είναι ανάμεσα σε εκείνα που συνελήφθησαν την Κυριακή. Αντίθετα, ο 23χρονος υποστηρίζουν ότι δεν κατέβηκε από το αυτοκίνητο.

Με εισαγγελική παραγγελία λαμβάνονται dna και αποτυπώματα για τη διασταύρωση με τα ευρήματα πάνω στο όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία και κατ’ επέκταση την ταυτοποίηση. Ο 21χρονος δεν είναι σεσημασμένος και δεν υπήρχαν στη βάση της αστυνομίας τα αποτυπώματά του. Έτσι, αναμένεται η εισαγγελική παραγγελία για να ληφθούν αποτυπώματα και DNA και να εξεταστούν σε σχέση με εκείνα στο όπλο του φόνου ώστε να διαπιστωθεί και με επιστημονικά στοιχεία αν όντως υπάρχει ταύτιση και ο 21χρονος είναι ο δολοφόνος του Άλκη. Ο 21χρονος πάντως αρνείται τις κατηγορίες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter