Δολοφονία Άλκη: «Όταν το δρεπάνι έβγαινε, άκουγε το χλατς…» – «Δίνουν» ο ένας τον άλλο οι κατηγορούμενοι

Δολοφονία Άλκη: «Όταν το δρεπάνι έβγαινε, άκουγε το χλατς…» – «Δίνουν» ο ένας τον άλλο οι κατηγορούμενοι

Ο ένας τον άλλον «δίνουν» χωρίς δεύτερη σκέψη, στις απολογίες τους, οι κατηγορούμενοι για την αποτρόπαια δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον σοβαρό τραυματισμό των δύο φίλων του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα όλοι προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες για τη δολοφονική επίθεση.

Παρόλα αυτά,  οι κατηγορούμενοι στην πλειοψηφία τους υποδεικνύουν τρία άτομα ως τους βασικούς συμμετέχοντες ενεργά στην επίθεση κρατώντας το μαχαίρι karambit, το δρεπάνι και στειλιάρια. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για τον πρώην ποδοσφαιριστή Γ.Κ., τον «Αθηναίο» Α.Β. και τον 20χρονο G.A.

Σχεδόν όλοι υποστηρίζουν ότι δεν έχουν άμεση σχέση με συνδέσμους του ΠΑΟΚ, ότι δεν είναι οργανωμένοι και πως βρέθηκαν εκεί για ψυχαγωγικούς λόγους όπως να πιουν μια μπύρα και να παρακολουθήσουν τον αγώνα βόλεϊ ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, ωστόσο όλο αυτό έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός πως όλοι δηλώνουν ξεκάθαρα πως κινήθηκαν προς τη Χαριλάου για να «βρουν και να εκφοβίσουν – τρέξουν – τραμπουκίσουν» οπαδούς του Άρη.

Όπως φαίνεται μέσα από τις απολογίες τους η επίθεση ήταν αρκετά οργανωμένη και το κάθε αυτοκίνητο ήταν εξοπλισμένο με όπλα που χρησιμοποιήθηκαν κατά του 19χρονου Άλκη και της παρέας του.  Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην πλειοψηφία τους οι κατηγορούμενοι είτε είχαν ξεχάσει τα κινητά τους στο σπίτι είτε στον σύνδεσμο είτε είχε χαλάσει η κάρτα sim.

Γ.Κ. Ο πρώην ποδοσφαιριστής με το δρεπάνι

Ο κατηγορούμενος Γ.Κ. είναι ένας από τους τρεις «σκληρούς» εκ των κατηγορουμένων και συγκεκριμένα πρόκειται για το άτομο που κρατούσε το δρεπάνι με το οποίο, όπως αποδείχθηκε, έχει χτυπηθεί ο 19χρονος Άλκης Καμπανός. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι χτύπησε με αυτό τον 19χρονο. Παραδέχθηκε μόνο ότι χτύπησε ένα παιδί στα οπίσθια με το δρεπάνι, του έπεσε και δεν χτύπησε άλλον.

«Ψάχναμε να βρούμε χύμα Αρειανούς, εκεί κοντά στην ηλικία μας, να τους τρομάξουμε και να τρέξουν (…) Όταν έφυγα από τον σύνδεσμο δεν πήρα κάτι μαζί μου. Τους άλλους δύο δεν παρατήρησα να βάζουν κάτι στο αμάξι. Εγώ στα πόδια μου είχα ένα κόκκινο δρεπάνι. (…) Εγώ βγαίνοντας πήρα το δρεπάνι μαζί μου, ο Γκ. βγαίνοντας πήρε το ξύλο και ο Β. (σ.σ. ο «Αθηναίος») βγαίνοντας είχε ένα μαχαίρι karambit. Κατεβαίνω πρώτος εγώ, αμέσως μετά κατεβαίνει ο Β. και τους ρώτησε τι ομάδα είναι. Αυτοί απαντούν ‘‘Αρειανάρα ρε πουτάνες’’. Ένα παιδί που καθόταν εκεί προς τα αριστερά στο πεζοδρόμιο πάνω και φτύνει προς τα κάτω. Αυτός πήγε να φύγει, εγώ τον χτύπησα με το δρεπάνι μία στα οπίσθια και αυτός έτρεξε, έφυγε. Όταν τον χτύπησα, ένας φίλος του με βάρεσε με το κράνος στο κεφάλι και μου έπεσε το δρεπάνι και ζαλίστηκα. Στο μεταξύ έχουν έρθει και οι άλλοι από τα άλλα δύο αμάξια. Εγώ μέσα στην αναμπουμπούλα δεν έβλεπα καλά. Είδα τον Β. να βαράει με αυτό το μαχαίρι ένα παιδί που ήταν κάτω.Τον χτυπούσε όσο ήταν όρθιο το παιδί εκεί με το karambit. Είδα την κίνηση δυο  τρεις φορές. Τον χτυπούσε στην περιοχή κάτω από τη μέση και στα πόδια. Όταν φύγαμε, αυτό το παιδί ήταν κάτω. Όσο ήταν πεσμένο το παιδί, από πάνω του ήταν ο Β. και άλλος ένας. Ο άλλος δεν διέκρινα καλά, τον χτυπούσε, έβλεπα κινήσεις, δεν έβλεπα αν κρατάει κάτι στα χέρια του».

Επιπρόσθετα κατά  τη διάρκεια της απολογίας του ο κατηγορούμενος σημείωσε:

«Όταν μπήκαμε μέσα το αμάξι, μας λέει ο Β.: ‘’Τον κάρφωσα, τον έσκισα’’ κάνοντας παράλληλα και την κίνηση , τον οποίο τον άκουσε και ο Γκ. και ο οδηγός. Ήταν αγχωμένος, έλεγε ‘‘πάμε, πάμε, πάμε τον κάρφωσα και τον έσκισα’’. Μετά μας λέει, πάμε γρήγορα να το στείλω, εννοώντας να το ξεφορτωθεί το karambit».

Α. Β. Ο «Αθηναίος»

Ο Α.Β. επονομαζόμενος και ως «Αθηναίος» όπως φαίνεται και από την απολογία του συμμετείχε ενεργά στην επίθεση και ήταν εκείνος που έκανε χρήση του κυρτού μαχαιριού karambit που εντοπίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Ο 25χρονος καθ’ όλη τη διάρκεια της απολογίας του επιχείρησε να αποδώσει τη συμμετοχή του στην επίθεση στους οπαδούς του Άρη, στην προσπάθειά του να… κοινωνικοποιηθεί αφού όπως υποστηρίζει δεν ξέρει πολύ κόσμο από τη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε στην ανακρίτρια – και αυτός αλλά και η πλειοψηφία των συγκατηγορουμένων του- αφορμή για τη δολοφονική επίθεση -η οποία όπως υποστηρίζει είχε σκοπό τον εκφοβισμό-  ήταν μια πληροφορία για επίθεση σε ανήλικους οπαδούς του ΠΑΟΚ στο Ωραιόκαστρο:

«Ήταν τέσσερα αμάξια με οπαδούς του Άρη που επιτέθηκαν με σπαθιά και τσεκούρια σε πέντε ανήλικους του ΠΑΟΚ. Δεν έπιασαν κανέναν από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, μόνο τους κυνήγησαν. Δεν γνωρίζω ποιανού το τηλέφωνο χτύπησε, όταν μπήκα στο δωμάτιο το συζητούσαν όλοι και έτσι πληροφορήθηκα και εγώ. Τελείως αυθόρμητα μετά από αυτό όλοι λέγανε να πάμε καμιά βόλτα στην περιοχή της Χαριλάου να βρούμε οργανωμένους οπαδούς του Άρη. (…) Σκοπός μας ήταν να τους εκφοβήσουμε, κυνηγώντας τους. Πήγαμε να εκφοβίσουμε, εγώ δεν πήγα με το σκοπό να κάνω σωματική βλάβη».

Αρχικά απαντώντας σε ερώτηση της ανακρίτριας ο 25χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε πως έκανε χρήση του μαχαιριού karambit ωστόσο λίγο αργότερα παραδέχτηκε πως πήρε το μαχαίρι από το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου.

 «Ο Γκ. είχε στειλιάρι, πιθανολογώ ότι το πήρε από τον σύνδεσμο, γιατί από εκεί πάρθηκαν στειλιάρια και ο Κ. κρατούσε κάτι, που εγώ στην αρχή νόμιζα ότι είναι στειλιάρι. (…) Η συμπλοκή είχε ήδη αρχίσει και εγώ είδα κάποιον να πηδάει από τα σκαλιά και να τρέχει προς την οδό Πλαστήρα. Τον κυνήγησα για να τον εκφοβήσω κρατώντας το karambit. Δεν τον πρόλαβα. Γυρνώντας πίσω είδα δύο να χτυπιούνται. Ο ένας είχε κράνος και βαρούσε και ο άλλος είχε στειλιάρι και βαρούσε. Πλησίασα και χτύπησα το παιδί με το karambit στον αριστερό γλουτό δύο φορές… Ήταν στον αριστερό γλουτό εξωτερικά. Δηλώνω πολύ μετανιωμένος γι’ αυτό. Εκεί είδα τον Α. να βρίσκεται σε συμπλοκή με άλλο παιδί, Αρειανό. Κρατούσε ένα αντικείμενο, πιθανότατα ένα μαχαίρι και τον χτυπούσε με αυτό. Θυμάμαι το χέρι του να κουνιέται αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ πόσες φορές. Ήταν παραπάνω από μία. Τον χτυπούσε με αυτό από τα πλευρά μέχρι το τέλος του μηρού. Άρχισα να αντιλαμβάνομαι τι συμβαίνει και ευρισκόμενος σε κατάσταση σοκ ανέβηκα τα σκαλιά, έσπρωξα το παιδί που διαπληκτιζόταν με τον Α. πιο πέρα και γυρνώντας είδα κάτι πολύ συγκλονιστικό. Είδα τον Γ.Κ. να μπήγει το δρεπάνι στο πόδι ενός παιδιού».

Ανακρίτρια:  Αυτό το παιδί ήταν το ίδιο που είχες χτυπήσει εσύ;

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω. Δεν γνωρίζω αν αυτός που χτύπησα έφυγε μετά.

Ανακρίτρια: «Όταν του έμπηγε το δρεπάνι, ήταν όρθιο ή πεσμένο;».

Κατηγορούμενος:  Ήταν πεσμένο.

Ανακρίτρια: Κάποιος άλλος ήταν πάνω σε αυτό το παιδί;

Κατηγορούμενος: Ήταν και αυτός που ανέφερα πριν με το ασημί κράνος που κρατούσε το στειλιάρι. Χτυπούσε και αυτός με το στειλιάρι και χτυπούσε στο κεφάλι.

Τέλος, ο «Αθηναίος» υποστήριξε κατηγορηματικά  πως ποτέ δεν είπε «μέσα στο αυτοκίνητο μετά τη συμπλοκή ότι έσκισα κάποιον. Δεν είναι στον ηθικό μου κόσμο να πω κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, πανηγύριζε ο Κ. ότι κάρφωσε τρεις με το δρεπάνι και ότι όταν το δρεπάνι έβγαινε, άκουγε το χλατς».

A.G.

Ο κατηγορούμενος A.G. υποστηρίζει και αυτός με τη σειρά του πως σκοπός τους ήταν να «τραμπουκίσουν» και όχι να σκοτώσουν. Ωστόσο παραδέχεται πως  προμηθεύτηκε το μαχαίρι που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της επίθεσης από τον σύνδεσμο.

«Εκείνο το βράδυ πριν γίνει το επεισόδιο γύρω στις 11 στείλαμε κάποιον στη Χαριλάου για να δει αν υπάρχουν οργανωμένοι οπαδοί στη Χαριλάου για να δούμε τι θα γίνει για να πάμε στο σημείο εκείνο. Για να τραμπουκίσυμε κάποιους όχι κάποιον συγκεκριμένα. Να τους φωνάξουμε να τους βρίσουμε».

Ανακρίτρια: Τι πήρες μαζί σου όταν έφυγες από τον Σύνδεσμο;

Κατηγορούμενος: Εγώ φεύγω με ένα μαχαίρι.

Ανακρίτρια: Που το βρήκες;

Κατηγορούμενος: Το πήρα από τον Σύνδεσμο

Ανακρίτρια: Οι υπόλοιποι που ήσασταν μαζί στο αμάξι τι είχαν μαζί τους;

Κατηγορούμενος: Ο  D. είχε έναν πυρσό

Ανακρίτρια: Τι θα έκανε με τον πυρσό;

Κατηγορούμενος: Αν γινόταν πιο σοβαρό το συμβάν θα τον άναβε για να εκφοβήσει.

Ανακρίτρια: Οι υπόλοιποι τι είχαν  μαζί τους;

Κατηγορούμενος: Ο C. είχε μαζί του ένα δρεπάνι.

Ο ίδιος κατά την απολογία του υποστήριξε ότι ναι μεν μαχαίρωσε κάποιον, αλλά όχι τον 19χρονο Άλκη Καμπανό.

«Εγώ πήγα για να χτυπήσω. Με τα χέρια εννοώ. Είχα το μαχαίρι στην τσέπη. Αυτός που με χτύπησε με το κράνος είχε κατέβει τα σκαλιά. Τον τραβάω (σ.σ. αναφέρεται σε φίλο του Άλκη) προς τη δεξιά πλευρά στο τοιχάκι και τον χτυπάω δύο φορές με το μαχαίρι στο πόδι, στη γάμπα από την εξωτερική πλευρά. Πήγα να τον χτυπήσω και τρίτη φορά εκείνη την ώρα πάνω στην ενέργειά μου αυτή μου ρίχνει μια κλωτσιά στο δεξί μου χέρι που είναι το μαχαίρι και εκείνη την ώρα εγώ κόβομαι. (…) Τον άφησα εκεί (…) Γυρνάω μετά ξανά πάλι προς εκείνον που χτύπησα, τρώω κάτι στο κεφάλι από τη δεξιά μεριά. Αυτό νομίζω ήταν από δικό μας άτομο. Εκείνη την ώρα ακούω ‘’πάμε να φύγουμε’’. Φορούσα full face. Δεν είχα κάποια κουκούλα. Όταν τρώω κάτι στο κεφάλι μου, βλέπω κάτω αίματα, μετά το τοιχάκι, προς την πλαστήρα. Τα αίματα ήταν πάνω στο πεζοδρόμιο. Είμαι ο τελευταίος που φεύγει. (…) Εγώ είχα το μαχαίρι πάνω μου και το πέταξα σε έναν υπόνομο. (…) Πάνω στη συμπλοκή δεν είδα πολλά πράγματα. Είδα απλώς να χτυπάνε τον έναν, νομίζω ήταν ο Άλκης»

Ανακρίτρια: Πόσοι και ποιοι τον χτυπούσαν και πως;

Κατηγορούμενος: Δεν το πολυθυμάμαι. Γύρω στα τρία με τέσσερα άτομα αν θυμάμαι. Είδα κάτω τα πόδια, δεν είδα τα πρόσωπά τους που ήταν καλυμμένα ούτε τα μπουφάν τους ούτε τίποτα άλλο. Σοκαρίστηκα που είδα τα αίματα. (…) Απλά είδα τα ποτάμια τα αίματα και που τον χτυπούσαν με κλωτσιές.

  1. G.K.

Στην απολογία του ο 22χρονος G.K. λέει πως δεν είδε ποιος χτύπησε τον Άλκη, πως είναι μέλος του συνδέσμου στην Τούμπα και πως πολλές φορές στις συμπλοκές μεταξύ οπαδών βγαίνουν μαχαίρια.

«O Tζ. Ήρθε και είπε στον Γ.Κ. να πάμε βόλτα στη Χαριλάου να κυνηγήσουμε Αρειανούς. Λέω θα πάω κι εγώ. Πήγα και εγώ να κυνηγήσω Αρειανούς».

Ανακρίτρια: Γιατί να κυνηγήσεις Αρειανούς;

Κατηγορούμενος: Γιατί είμαστε ΠΑΟΚ. Είμαστε οπαδοί.

Ανακρίτρια: Πως θα τους κυνηγούσατε;

Κατηγορούμενος: Άμα θα τους εντοπίζαμε θα κατεβαίναμε από το αμάξι και θα πηγαίναμε προς τα πάνω τους. Όταν γίνονται τέτοια πράγματα πάμε τους βρίσκουμε, είμαστε 10-15 άτομα και τους κυνηγάμε. Υπάρχουν συμπλοκές καμιά φορά. Με χέρια, με διάφορα.

Ανακρίτρια: Τι εννοείς διάφορα;

Κατηγορούμενος: Πέτρες, ξύλα, ζώνη και μαχαίρια πολλές φορές.

Παράλληλα ο 22χρονος ανέφερε μεταξύ άλλων:

Πηγαίναμε προς τα πάνω τους. (…) Όταν είπαν το ‘’Αρειανάρα ρε πουτάνες’’, ένας πάει να τρέξει. Τη στιγμή που πάει να τρέξει, είδα τον Γ.Κ. να τον χτυπάει με το δρεπάνι κάπου στον κώλο, εκεί χαμηλά. Μετά βλέπω έναν να προσπαθεί να χτυπήσει τον Κουμαρόπουλο με το κράνος. Τότε εγώ βάρεσα αυτόν που τον χτύπησε με το ξύλο, προς χέρι με κεφάλι μαζί. Δύο φορές τον χτύπησα».

D.R., ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία

Ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία, με τη σειρά του υποστήριξε πως ούτε αυτός είχε σχέση με τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ αλλά βρέθηκε εκεί το μοιραίο βράδυ για ένα ποτό. Ο D.R. ο οποίος έφυγε από τον σύνδεσμο κρατώντας ένα πυρσό, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την κατοχή του είπε ότι τον πήρε από… αμηχανία.

 Ο ίδιος υποστήριξε ότι «πάγωσε» όταν είδε τον Γ.Κ.  να κρατά το δρεπάνι. Ανέφερε μάλιστα ότι κυνήγησε ένα από τα άτομα που βρίσκονταν εκεί θέλοντας να «ξεφύγει» από την εστία του επεισοδίου.

«Βλέπω τον Γ.Κ. με το δρεπάνι που το είχε ανοίξει ήδη και βγαίνοντας από το αυτοκίνητο. Εκείνη την ώρα πάγωσα, τρόμαξα δεν είχα ξαναδεί τέτοιο πράγμα. Σκέφτηκα μέσα μου τι κάνω εγώ εδώ. Ήθελα να φύγω. Εκείνη την ώρα ένα από τα παιδιά που ήταν στα σκαλιά της οικοδομής πήδηξε από τα δεξιά από το τοιχάκι και άρχισε να τρέχει. Εγώ επειδή είχα τρομάξει και ηθελα να φύγω από εκεί μου ήρθε μια ιδέα εκεινη την ώρα να τον κυνηγήσω και να ξεφύγω από κει.»

Ο ίδιος είπε στην απολογία του ότι είδε ότι ο G. «όταν έφαγε το κράνος στο κεφάλι, έβγαλε μαχαίρι από την τσέπη του και χτύπησε το παιδί που κρατούσε το κράνος στο πόδι. Ήταν ο μεσαίος που καθόταν στις σκάλες. Τον χτύπησε δύο φορές».

Ο. Τζ.

«Από  όπλα δεν είχα κάτι. Ο D. είχε ένα πυρσό ο G. ένα μαχαίρι και ο C. επίσης μαχαίρι», λέει ο 21χρονος Ο. Τζ. στην απολογία του στην οποία υποστήριξε ότι είδε τον G. να μαχαιρώνει ένα φίλο του Άλκη (σ.σ. αυτόν που τον χτύπησε στο κεφάλι ).

«Βγάζει ο G. το μαχαίρι που είχε πάνω του και βλέπω τον έδινε μαχαιριές, δυο, τρεις, δεν ξέρω γιατί σοκαρίστηκα και έφυγα στο αμάξι τρέχοντας. Η πρώτη μαχαιριά που είδα ήταν στο πόδι, στο δεξί του μπούτι από την εξωτερική πλευρά, ουσιαστικά πάνω από το γόνατο, αρχές μηρού. (…) Ένας είχε πέσει κάτω. Από τις μπουνιές και από τις κλωτσιές και από το ξύλο έπεσε. Αυτός έφαγε και κάποιες μαχαιριές στα πόδια και συγκεκριμένα στο αριστερό πόδι όπως το έβλεπα, από τον οδηγό του Polo. Νομίζω τις μαχαιριές τις έφαγε αφότου είχε πέσει κάτω. Κλωτσιές και μπουνιές σε αυτόν που έπεσε έριχνε ο G. Κ. και ο Σ.Σ. . Δεχόταν κλωτσιές και μπουνιές από το ύψος του δεξιού πλευρού μέχρι το δεξί γόνατο. Έφαγε και στο κεφάλι, αλλά όχι τόσες πολλές όσες έφαγε στο σώμα. Άκουσα μία φωνή “μη με χτυπάτε άλλο” και πιστεύω, έτσι όπως την άκουσα τη φωνή, ερχόταν από το παιδί που ήταν πεσμένο κάτω. Ήταν ένα ακόμη παιδί που ήταν επίσης πεσμένο κάτω, μπροστά στα σκαλιά της οικοδομής. Κλωτσιές και μπουνιές έτρωγε από τον Β. και μαχαιριές όχι από τον G., από τα άλλα δύο άτομα που ήταν εκεί, τον οδηγό δηλαδή του Polo και τον Γ.Κ.. Επίσης, το άλλο παιδί που ήταν στα σκαλιά και είχε το κράνος που σας είπα πιο πριν και τον χτυπούσε ο G, πήγε κάποια στιγμή ένας από εμάς και τον τράβηξε, για να σταματήσει να τον χτυπάει  o G. με το μαχαίρι».

Ι.Β.Β.

Ο 21χρονος κατηγορούμενος Ι.Β.Β. ο οποίος και αυτός με τη σειρά του υποστήριξε πως δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με τον σύνδεσμο και πως ουδέποτε είχε συμμετάσχει ξανά σε τέτοιου είδους επίθεση.

Ο ίδιος είπε ότι αναγνώρισε τον Α. G. να μαχαιρώνει ένα άτομο στα σκαλιά: «Ο G. τον μαχαίρωνε με το ένα χέρι ψηλά στον μηρό, μπορεί και στον γλουτιαίο, και με το άλλο χέρι τον χτυπούσε ή τον έπιανε πίσω. Εγώ όταν είδα αυτό που έκανε ο G., πήρα το παιδί και το τράβηξα μακριά του. Εγώ είδα επανειλημμένο μαχαίρωμα από τον G., ήταν σίγουρα δύο φορές που πρόλαβα εγώ τουλάχιστον να δω, γι’ αυτό και τον τράβηξα. Είδα αίματα, είχαν ξεκινήσει να τρέχουν ψηλά από το παντελόνι του. Και στα σκαλοπάτια είχε αίματα. Από το άλλο παιδί που ήταν κάτω είχαν αρχίσει να κυλάνε τα αίματα, τρόμαξα, γύρισα είδα τον Δ.X., ήταν κι αυτός παγωμένος…».

Δ.Χ.

O 22χρονος Δ.Χ. ο οποίος είναι ο κάτοχος του δεύτερου αυτοκινήτου, κατά την απολογία του υποστήριξε ότι «ψάχναμε γενικά για οπαδούς του Άρη στη Χαριλάου»  και πως  «κοκκάλωσε» στη θέα του αίματος.

«Είδα αίματα κάτω στο πεζοδρόμιο και τρόμαξα, κοκκάλωσα. Ήταν 3-4 άτομα που βαρούσαν το παιδί. Είδα σίγουρα εκείνη την ώρα ένα ξύλο να τον χτυπάει και κλωτσιές. Είχε ήδη χτυπηθεί, γιατί είχαν τρέξει και τα αίματα. Απ’ ό,τι κατάλαβα εκ των υστέρων, μετά τη σύλληψή μας, αυτός ήταν ο Άλκης. Ταυτόχρονα, όταν εγώ ήμουν στο σημείο που σας είπα πριν, ο Ι.Β.Β. έχει φτάσει στα σκαλιά, έχει πιάσει ένα παιδί, τον Β., τον τράβηξε με τα δύο του χέρια, τον άφησε και μετά είδα να τον μαχαιρώνει ο G. Στο πόδι ψηλά, στην εξωτερική πλευρά, στο ύψος σχεδόν του γλουτού, αλλά πλάγια».

Σ.Σ.

 «Εγώ απλά έβλεπα όλους μαυροντυμένους, χαμό, φωνές. Υπήρχαν ξύλα. Επίσης είδα τον Gega πάνω πάνω στα σκαλιά, να δίνει μια μαχαιριά σε έναν από αυτούς τους Αρειανούς, που πήγαινε να πηδήξει τα κάγκελα», είπε ο κατηγορουμενος Σ.Σ. στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας ενώ σημείωσε πως μετά το επεισόδιο την ώρα που μπήκαν στα αυτοκίνητα ο Ι.Β.Β. και ο Δ.Χ. είπαν ότι «έγινε χοντράδα».

«Κατάλαβα (σ.σ. με το έγινε χοντράδα) ότι εννοούσαν ότι ο G. μαχαίρωσε κάποιον. Το πρωί στις ειδήσεις κατάλαβα ότι πέθανε ο Άλκης».

Ο ίδιος ανάφερε ότι έμαθε «στα κρατητήρια από τον ίδιο τον Γ.Κ. ότι είχε το δρεπάνι και ότι ο G. είχε ένα ξύλο».

Ν.Κ.

Ο 20χρονος Ν.Κ. είπε ότι βρισκόταν μακριά από το σημείο της επίθεσης, και είδε τον Δ.Χ. «να κοκαλώνει». Πίσω του όπως περιέγραψε γινόταν «χαμός».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter