Δολοφονία Άλκη: «Θέλει να παραδοθεί ο 20χρονος», λέει ο δικηγόρος του – «Ήταν όλοι ευχαριστημένοι», κατάθεσε ο 23χρονος

Δολοφονία Άλκη: «Θέλει να παραδοθεί ο 20χρονος», λέει ο δικηγόρος του – «Ήταν όλοι ευχαριστημένοι», κατάθεσε ο 23χρονος

Συνεχίζονται σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οι απολογίες των συλληφθέντων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη την περασμένη εβδομάδα. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον δικηγόρο του 20χρονου που διαφεύγει στην Αλβανία, ο νεαρός θέλει να παραδοθεί και πιθανότατα θα το κάνει εντός της ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά από σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα δυο από τους συλληφθέντες 20 και 21 ετών, οι οποίοι φαίνεται πως έφτασαν στο σημείο του αιματηρού επεισοδίου με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος, πρώτος συλληφθείς για την υπόθεση και ήδη προσωρινά κρατούμενος. Ωστόσο και οι δύο παραδέχθηκαν αρνήθηκαν ότι ήταν εκείνοι που δολοφόνησαν τον 19χρονο φοιτητή.

Σήμερα, Πέμπτη αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον των ανακριτικών αρχών τρεις ακόμα από τους συλληφθέντες.

Έλεγχο DNA σε όλους ζήτησε η ανακρίτρια

Παράλληλα, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση για όλους όσους εμπλέκονται στη δολοφονία του Άλκη ζήτησε τη διενέργεια τεστ DNA προκειμένου αυτό να συγκριθεί με τα πειστήρια που έχουν κατασχεθεί από την αστυνομία. Με τον τρόπο αυτό οι αρχές θεωρούν ότι θα βρεθούν οι φυσικοί αυτουργοί. Αφορμή για τη διάταξη ήταν το αίμα που βρέθηκε στην πόρτα του αυτοκινήτου του, μάρκας Citroen. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, γενετικό υλικό πρόκειται να ληφθεί από όλους τους συλληφθέντες προκειμένου να φανεί σε ποιον ανήκει.

Να παραδοθεί θέλει ο 20χρονος καταζητούμενος

Την ίδια ώρα, ο νεαρός καταζητούμενος που έχει διαφύγει στην Αλβανία και έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, έχει εκφράσει την πρόθεση να παραδοθεί σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε μιλώντας στο MEGA η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου.

«Χθες το απόγευμα δέχτηκα τηλέφωνο από συνάδελφο και θα ακούσετε ότι και ο Αλβανός που εμπλέκεται στην υπόθεση και βρίσκεται στην Αλβανία θα παραδοθεί σήμερα ή αύριο», αποκάλυψε η ίδια.

Παράλληλα, σήμερα, ο δικηγόρος του, Παρασκευάς Σπυράτος, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε ότι έχει επικοινωνήσει με τον 20χρονο και τον ενημέρωσε πως θα παραδοθεί στις αλβανικές Αρχές και θα ζητήσει να εκδοθεί στη χώρα μας.

«Η πρόθεση του εντολέα μου είναι να εμφανιστεί ενώπιον των ελληνικών αρχών. Πιστεύω ότι τις επόμενες ώρες θα παραδοθεί στις αλβανικές αρχές και θα συναινέσει ώστε να ακολουθεί η διαδικασία εκδόσεώς του» είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αλκη για «το ατυχές και δυσάρεστο καθ’ όλα αυτό συμβάν».

«Ήταν όλοι ευχαριστημένοι μετά την επίθεση»

Οι αποκαλύψεις ωστόσο για όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ της δολοφονία συνεχίζονται. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο 23χρονος στη κατάθεσή του οι δράστες, ενώ έχουν σκοτώσει έναν άνθρωπο κι έχουν τραυματίσει άλλους δύο, μπαίνουν στα αυτοκίνητα και είναι όλοι τους «σε καλή κατάσταση»- αυτή είναι η φράση που χρησιμοποίησε ο 23χρονος όταν τον ρώτησε η ανακρίτρια.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, ο 23χρονος είπε στην ανακρίτρια πως όλοι ήταν ευχαριστημένοι. Μάλιστα «ο Ο. είπε “τους πήραμε”. Οι άλλοι δύο μού έδιναν κατευθύνσεις πού θα πάμε».

Ερωτηθείς μάλιστα από την ανακρίτρια αν είχε καταλάβει ότι τα άτομα βιαιοπραγούσαν άσχημα στα παιδιά, απάντησε: «Ναι, το κατάλαβα λίγο, φαινόταν άγρια η εικόνα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter