Δολοφονία βρέφους στην Πετρούπολη: Ελεύθερες μέχρι το Εφετείο οι δύο κατηγορούμενες

Δολοφονία βρέφους στην Πετρούπολη: Ελεύθερες μέχρι το Εφετείο οι δύο κατηγορούμενες

Ποινή κάθειρξης 5 ετών επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήναςσ την 19χρονη που κρίθηκε ένοχη για την κατηγορία της παιδοκτονίας. Ωστόσο, το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Την ίδια ώρα, στη μητέρα της επιβλήθηκε κάθειρξη 12 ετών χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού.

Στο μεταξύ, το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεσή τους. Έτσι, οι δύο γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες μέχρι τη δική τους σε δεύτερο βαθμό.

Ωστόσο, στις δύο γυναίκες επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους δύο φορές το μήνα.

Απολογήθηκε με λυγμούς

Ενώπιον του μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου απολογήθηκε με λυγμούς η 19χρονη που κατηγορείται για τη δολοφονία του νεογνού της στην Πετρούπολη.

«Δεν μπορώ να κοιτάξω κανέναν στα μάτια. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη αλλά ξέρω ότι τίποτα δεν μπορεί να φέρει το μωρό πισω», είπε.

Δείτε επίσης: Παιδοκτόνος Πετρούπολης: «Έβαλα το βρέφος σε σακούλα, την έδωσα στη μάνα μου και της είπα πέτα τη»

Όπως υποστήριξε πως ότι ήταν έγκυος μόλις δύο μήνες πριν γεννήσει: «Κατάλαβα όταν ξάπλωσα μια ημέρα κάτι να κουνιέται.. Δεν πήγα όμως στο γιατρό γιατί ντρεπόμουν. Φοβόμουν ότι θα με διώξουν από το σπίτι, δεν ήθελα να ντροπιασω κανέναν από την οικογένεια μου», είπε.

Αναφορικά για την ημέρα που γέννησε μόνη της μέσα στο μπάνιο, τον Φεβρουάριο του 2018, ισχυρίστηκε πως σηκώθηκε να πιει νερό και ένιωσε έναν ξαφνικό πόνο που την έκανε να συνειδητοποιήσει πως ήρθε η ώρα να γεννήσει. Τότε, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά της, ακολούθησε τις συμβουλές που είχε διαβάσει στο ίντερνετ.

«Έπεσα κάτω και έκανα ό,τι είχα δει στο διαδίκτυο.. Η μητέρα μου χτύπαγε την πόρτα αλλά δεν της άνοιγα. Δεν καταλάβαινα τι γινόταν.. Το κεφάλι μου πήγαινε να σπάσει. Όλα ήταν μαύρα…Μετά έκοψα τον λωρο και ακούμπησα το μωρό λίγο πιο εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, η 19χρονη επιχείρησε να απαλλάξει τη μητέρα της από τις ευθύνες λέγοντας πως εκείνη έκοψε τον λώρο, εκείνη έβαλε χαρτί στο στόμα του μωρού. Αμέσως μετά της ζήτησε να της δώσει μια σακούλα. «Έβαλα το μωρό μέσα, της έδωσα τη σακούλα και της είπα πέτα την», πρόσθεσε η κατηγορούμενη.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας δεν φάνηκε να πείστηκε για τον ρόλο της μητέρας της 19χρονης που κατηγορείται για ανθρωποκτονία, λέγοντας στην νεαρή: «είστε κατηγορούμενη και μπορείτε κάνετε ότι θέλετε».

Σε άλλο σημείο της απολογίας της, η 19χρονη είπε: «Όλη η οικογένεια μου να ενωθεί και να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο πια..Προσπαθώ μόνη μου, με βιβλία, να ξεχάσω ότι έγινε… Ήμουν η κόρη της Αλβανιδας που δεν ήξερε να μιλάει ελληνικά… Με εχουν πει και μπάσταρδο επειδή οι γονείς μου παντρεύτηκαν αργότερα… Βγαίνω έξω και φοβάμαι», είπε και συνέχισε λέγοντας:

«Ντρεπόμουν να ζητήσω βοήθεια ήμουν η χοντρή του σχολείου… Θέλω να τελειώσω το σχολείο να βρω μια δουλειά έστω και καθαρίστρια και να κάνω μια καινούργια αρχή».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter