Δολοφονία Γραικού: Ένταση, οργή και λιποθυμίες έξω από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης (Video – Photos)

Δολοφονία Γραικού: Ένταση, οργή και λιποθυμίες έξω από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης (Video – Photos)

Ενώπιον της Ε΄Τακτικής Ανακρίτριας απολογείται σήμερα ο 46χρονος έμπορος κρεατάτων που κατηγορείται ότι πριν από 2,5 χρόνια δολοφόνησε τον 59χρονο κτηνοτρόφο Δημήτρη Γραικό και στη συνέχεια έθαψε το πτώμα του πίσω από την κτηνοτροφική του μονάδα, κοντά στο αυτοκίνητο του θύματος. 

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης επικράτησαν το πρωί ένταση και φωνές. Από νωρίς συγγενείς του Δημήτρη Γραικού συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια, με φωτογραφίες του επιχειρηματία. Όταν πληροφορήθηκαν ότι ο κατηγορούμενος για το έγκλημα μπήκε από την πίσω είσοδο ξέσπασαν.

Κάποιοι προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό ενώ υπήρχαν και λιποθυμίες.  Ανάμεσα σε εκείνους που βρίσκονταν στα δικαστήρια ήταν και η αδερφή του Δημήτρη Γραικού, που ζητάει την παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου.

Διαβάστε επίσης: Σύζυγος Γραικού: Θέλω ο δολοφόνος του άντρα μου να σαπίσει στη φυλακή

Γιος Γραικού: Θέλουμε να λάμψει η αλήθεια 

«Εμείς θέλουμε να λάμψει η αλήθεια» είπε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο γιος του Δημήτρη Γραικού, Αρχιμήδης.

«Υπάρχει ένας μικρός βαθμός δικαίωσης ότι πλέον ξέρουμε τι έχει γίνει. Ξέρουμε ότι έχει κλείσει ένα κεφάλαιο. Δεν έχω λόγια να περιγράψω την απάθεια του, το θέατρο που έπαιζε όλο αυτόν τον καιρό», ανέφερε συντετριμμένος ο 26χρονος.


Αδερφή Γραικού: «Να μου αφήσουν το δολοφόνο στα χέρια μου, εγώ θα τον καθαρίσω»

«Ήμουν 8 χρονών όταν γεννήθηκε, εγώ τον μεγάλωσα. Από την πρώτη στιγμή είπα ότι έγινε εκεί, δεν έφυγε έξω. Δεν ήταν ο τύπος του αυτός. Δεν θα έφευγε ποτέ, αν έφευγε θα έπαιρνε τηλέφωνο και θα έλεγε βρίσκομαι εκεί, μην στεναχωριέσαι. Θα άφηνε τα παιδιά του να έφευγε; Ιδίως την κόρη του που της είχε μεγάλη αδυναμία;», δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» η αδερφή του θύματος, Πετρούλα Γραικού.

Αναφερόμενη στο 46χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία του αδερφού της, η κ. Πετρούλα είπε: «Να μου τον αφήσουν στα χέρια μου, εγώ θα τον καθαρίσω».

Ο 46χρονος έμπορος κρεάτων κατηγορείται ότι πριν από 2,5 χρόνια σκότωσε τον 59χρονο επιχειρηματία και στη συνέχεια έθαψε το πτώμα του πίσω από την κτηνοτροφική του μονάδα κοντά στο αυτοκίνητο του θύματος. Ο 46χρονος είχε πει αρχικά στους αστυνομικούς ότι πιάστηκε στα χέρια με το θύμα και κάποια στιγμή ο 59χρονος έπεσε στο έδαφος και χτύπησε το κεφάλι του σε τσιμεντένιο κράσπεδο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Τότε εκείνος πανικοβλήθηκε και έθαψε το αυτοκίνητο και τον ίδιο και τον Γραικό να σβήσει τα ίχνη.

Με μηνύσεις και αγωγές απειλεί η οικογένεια

Την ίδια ώρα, με μηνύσεις και αγωγές θα απαντήσει η οικογένεια Γραικού σε βάρος όσων, και από πλευρά ΜΜΕ, προσέβαλαν την τιμή μελών της οικογένειας του δολοφονηθέντος, εμφανίζοντας τους να έχουν σχέση με την εξαφάνιση του.

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, που εκπροσωπεί την σύζυγο και τα δύο παιδιά του θύματος.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:

«Η οικογένεια του με πρωτοφανή τρόπο δολοφονηθέντος επιχειρηματία Δημητρίου Γραικού και συγκεκριμένα η σύζυγος του Δέσποινα Γραικού και τα 2 παιδιά του Αρχιμήδης και Ελένη, 27 και 24 ετών αντίστοιχα, έδωσαν στο γραφείο μας 2 εντολές: η πρώτη εντολή

είναι να δηλώσουμε παράσταση πολιτικής αγωγής ενώπιον της 5ης Τακτικής Ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης κας Τσομπίκου Μαρίας για όλα τα αδικήματα, τα οποία διεπράχθησαν εις βάρος του αειμνήστου συζύγου και πατρός από τον συλληφθέντα Δ.Δ., και η δεύτερη εντολή είναι να στραφούμε τόσο ενώπιον των ποινικών όσο και ενώπιον των πολιτικών Δικαστηρίων εις βάρος του οιουδήποτε προσέβαλε την προσωπικότητα της κυρίας Γραικού και των παιδιών του θύματος, ενώπιον οιουδήποτε μέσου μαζικής ενημέρωσης και οποιασδήποτε αρχής.

Σημειωτέον ότι επί πολλούς μήνες δημοσιογράφοι σημαντικών μέσων ενημέρωσης είχαν δημιουργήσει την ψευδαίσθηση στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών, ότι σχέση με την εξαφάνισή του είχαν μέλη της οικογενείας του.

Δυστυχώς, μετά την αποκάλυψη του πραγματικού δράστου με τη βοήθεια επιστημονικών μεθόδων που για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν στην Ελλάδα για την αποκάλυψη ενός εγκλήματος, ούτε ένας από αυτούς, οι οποίοι προσέβαλαν σε σειρά εκπομπών και σε σειρά αναρτήσεων την τιμή των μελών της οικογενείας Γραικού, δεν είχε το θάρρος να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, ενώ επί σειρά μηνών με τις υποψίες, τις οποίες είχαν δημιουργήσει, είχαν προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη τόσο στη σύζυγο του θύματος, όσο και στην επιχειρηματική δραστηριότητα της οικογενειακής επιχείρησης». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter