Δολοφονία Λυγγερίδη: Αποκαλυπτικοί διάλογοι – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (Video)

Δολοφονία Λυγγερίδη: Αποκαλυπτικοί διάλογοι – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (Video)

Αποκαλυπτικοί είναι οι  διάλογοι που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, μεταξύ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης των οπαδών μεγάλης ομάδας της Σούπερ Λιγκ λίγα μόλις λεπτά μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη,στου Ρέντη έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη».

Ο πυρήνας των χούλιγκανς που προκάλεσαν τα αιματηρά επεισόδια βρίσκονται πλέον στα χέρια της Αστυνομίας και από τη δικογραφία των 6.000 σελίδων προκύπτει πως  είχαν συγκεκριμένη δομή και δρούσαν κατόπιν εντολών της ιεραρχίας. Αίσθηση προκαλεί το διαβιβαστικό της Ασφάλειας για τη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού το οποίο σκιαγραφεί, με αξιολογική κρίση, τις προεκτάσεις εγκληματικής οργάνωσης η οποία «αγγίζει», σύμφωνα πάντα με το διαβιβαστικό, στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Μεταξύ άλλων, περιγράφει «έμμεση χρηματοδότηση» των χούλιγκανς με προσκλήσεις και εισιτήρια, παράνομες διαπιστεύσεις ώστε να εισβάλουν στους αγωνιστικούς χώρους και άλλα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οργανωμένοι, πειθαρχημένοι και αποφασισμένοι να σκοτώσουν, φέρονται να ήταν οι συλληφθέντες για τα επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου που προκάλεσαν τον θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Ο διάλογος μεταξύ του προφυλακισθένα για τη ρίψη της φονικής φωτοβολίδας και του αδερφού του, που επίσης έχει συλληφθεί αποκαλύπτει την κυνικότητα τους. Ο μικρότερος αδερφός τον καθησυχάζει για τις συνέπειες και τις συνθήκες που πρόκειται να αντιμετωπίσει στο Κέντρο Κράτησης:

Τηλεφωνική συνομιλία αδερφών:

Αδερφός: Ναι ρε μ@@@@.

Δράστης: Πρέπει να με περιμένει όλη η Αυλώνα εκεί μέσα.

Αδερφός: (Χαχαχα) Γ@@@@ τα

Δράστης: Εντάξει δεν θα με πάρουν και με… και να μην με περιμένανε, ξέρουνε τι έχω κάνει γι` αυτό δεν θα με πέρνανε μεεε…

Αδερφός: Ναι ρε αφού ο γύφτος στο Ζεφύρι μου πε ότι μου λέει μόνο και μόνο που έχεις κάνει αυτό…

Δράστης: Για πες.

Αδερφός: Μόνο και μόνο που έχεις κάνει αυτό λέει θα σε έχουν όλοι πολύ πάνω.

Από τους περίπου 20 βασικούς οργανωτές οι οκτώ ήταν ο σκληρός πυρήνας της ηγεσίας, πέντε από αυτούς οι ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης την μοιραία νύχτα της 7ης Δεκεμβρίου.

Αρχηγός και μάνατζερ έβγαλαν τον κόσμο από το γήπεδο, τους «μικρούς» όπως τους αποκαλούσαν, τους εξόπλισαν και έδωσαν την εντολή, με τον Αρχηγό να ρίχνει την πρώτη φωτοβολίδα. Οι αστυνομικοί άκουσαν τον μαινόμενο αλλά καθοδηγούμενο όχλο που είχε κάλυψη σαν στρατιωτικό άγημα από μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα προπομπούς, να φωνάζουν:

«Έχουμε πόλεμο κ@@μπατσοι, θα σας σκοτώσουμε όλους. Νέα Σμύρνη σας χρειάζεται ξανά. θα σας βρούνε όλους κρύους»

Γνώριζαν ακόμη και τις κάμερες

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ‘όπως προέκυψε από την έρευνα, αφορμή για την επίθεση ήταν η επέτειος Γρηγορόπουλου και τα επεισόδια που είχαν προηγηθεί στον Βόλο. Έστειλαν τους φυσικούς αυτουργούς να προμηθευτούν μπιτόνια με βενζίνη από κοντινό πρατήριο και έφεραν δυναμίτες για να κατασκευάσουν επί τόπου αυτοσχέδιες βόμβες που εξαπέλυαν στους αστυνομικούς μαζί με τις φωτοβολίδες. Μάλιστα από απομαγνητοφωνημένη συνομιλία των αδερφών εκ των οποίων ο ένας κατηγορείται για την μοιραία βολή, προκύπτει και η ανησυχία τους μήπως ανακαλύψει η Αστυνομία τους προπαρασκευαστικές τους ενέργειες με τον μάνατζερ να τους ενημερώνει από πού είχε συλλέξει υλικό από κάμερες η Αστυνομία.

Σε μεταξύ τους επικοινωνίες οι χούλιγκαν παραδέχονται τις προθέσεις που είχαν ακόμη και να σκοτώσουν και μάλιστα με αναρτήσεις σε social media έδειχναν και την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα.

Τηλεφωνική συνομιλία εμπλεκομένων:

Φίλος: Και ευθεία βολή ε; Μπαμ.

Χούλιγκαν: Ναι

Φίλος: Και όποιον πάρει ο χάρος

Χούλιγκαν: Τα πήγανε 10 άτομα εκεί τα άδειασαν όλα. Εδώ ρε μ@@@ είχαν 40 δυναμίτες. Δεν ήταν μόνο ναυτικές ήταν πολλά τα πράγματα εκείνη την ημέρα. Ξέρεις τι είναι να φας 40 δυναμίτες τώρα;

Φίλος: Πήγανε για θάνατο δηλαδή; Πήγαν να σκοτώσουν

Χούλιγκαν: Ναι πήγαν να γ@@@@ τα ΜΑΤ και ήταν λίγα τα ΜΑΤ.

Το πορτρέτο του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης

Το πορτρέτο του κατονομαζόμενου ως αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης και μεγαλοστελέχους της Θύρας 7 σκιαγραφεί το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με αυτό ο Ι.Α., «αποτελεί τον αρχηγό της θύρας 7 και τον αδιαφιλονίκητο ηγέτη της Εγκληματικής Οργάνωσης. Παρίσταται στους περισσότερους αγώνες της ομάδας του Ολυμπιακού, σε όλα τα αθλήματα και βρίσκεται συνήθως στον αγωνιστικό χώρο, φορώντας διαπίστευση».

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ προκύπτει πως «η πλειοψηφία των οπαδών του Ολυμπιακού, τον αναγνωρίζουν ως αρχηγό των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού και υπακούν στις εντολές του, καθώς όπως προκύπτει από το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό, εμφανίζεται άλλοτε ως υποκινητής – ηθικός αυτουργός, δίνοντας την εντολή για την έναρξη των επεισοδίων και άλλοτε ως φυσικός αυτουργός συμμετέχοντας και ο ίδιος στις αξιόποινες πράξεις, τις οποίες οργανώνει και σχεδιάζει ο ίδιος».

Επίσης, όπως επισημαίνεται «όταν απειληθεί η ηγεσία της οργάνωσης, από ανταγωνιστές οπαδούς του Ολυμπιακού, δεν διστάζει να τους επιτεθεί με ιδιαίτερη σφοδρότητα», ενώ «αποπνέει ιδιαίτερο σεβασμό στα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και μαζί του θα συνομιλήσουν, μόνο όσοι ανήκουν στους «μεγάλους».

Εντυπωσιακά είναι όσα αναφέρονται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ για τις σχέσεις του κατονομαζόμενου ως «αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης» με «με διοικητικά στελέχη των ομάδων του Ολυμπιακού» με τα οποία «διατηρεί άμεση επικοινωνία».

Είναι χαρακτηριστικό ότι «τις αγωνιστικές περιόδους 2019-2020 και 2022-2023 προτάθηκε από την Π.Α.Ε. Ολυμπιακός και έλαβε την ιδιότητα του S.L.O».

Το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται επίσης «να αποκομίζει σημαντικά χρηματικά οφέλη, κυρίως από πώληση εισιτηρίων, καθώς πουλάει προσκλήσεις, τις οποίες λαμβάνει δωρεάν, ενώ όσο πιο σημαντικός είναι ο αγώνας, τόσο μεγαλύτερο είναι το «καπέλο» που βάζει στην τιμή των εισιτηρίων». Επίσης ο Ι.Α. ηγείται και του συνδέσμου των οπαδών του Ολυμπιακού που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Ηλιούπολης. Μάλιστα σε εκδήλωση του συνδέσμου της Ηλιούπολης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, υποδέχτηκε και στη συνέχεια συνόδευε δύο παίχτες του Ολυμπιακού.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο «τυγχάνει ιδιαίτερα επικίνδυνος, καθώς φέρει σε κάποιους αγώνες του Ολυμπιακού οπλισμό, τον οποίο δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει απλά και μόνο για την διασκέδασή του. Επίσης, κατά τη διάρκεια αγώνων, μπορεί να προβεί σε ξυλοδαρμό ατόμων που ανήκουν στην θύρα 7, όταν αυτοί κάνουν κάποια ενέργεια που δεν επιδοκιμάζει».

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ το 2017 εργάστηκε για δύο μήνες στο Δήμο Πειραιά καθώς και στη μπουτίκ του Ολυμπιακού.

Ποινική δίωξη στους συλληφθέντες για ανθρωποκτονία και εγκληματική οργάνωση

Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα, τα 12 εξ αυτών κακουργήματα, ασκήθηκε στους συλληφθέντες για τη δολοφονική επίθεση εις βάρος του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη.

Η δικογραφία αφορά 160 άτομα, με 67 εξ αυτών να έχουν συλληφθεί.

Η ποινική δίωξη αφορά τις εξής κατηγορίες:

  • Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (5 άτομα)
  • Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
  • Ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
  • Ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
  • Συνεργεία στην ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης
  • Έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
  • Ηθική αυτουργία στην έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης
  • Συνέργεια στην έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
  • Κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων με αφορμή αθλητική εκδήλωση.
  • Ηθική αυτουργία στην κατασκευή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο με αφορμή αθλητική εκδήλωση
  • Εκβίαση με απειλής βλάβης της επιχείρησης άλλου κατά συναυτουργία κατά διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
  • Ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή με αθλητικό υπόβαθρο.
  • Διακεκριμένη βία κατά υπαλλήλων που διέτρεξαν σοβαρό κίνδυνο.
  • Εμπρησμός από τον οποίο μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα κατά αθλητική εκδήλωση.
  • Διατάραξη κοινής ειρήνης κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
  • Φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
  • Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά υπαλλήλων και μη.
  • Βιαιοπραγία κατά άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
  • Κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικής βλάβη κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
  • Κατοχή βεγγαλικών και κροτίδων κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης .
  • Κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες.
  • Κλοπή κατά συναυτουργία.
  • Παράνομη οπλοκατοχή.
  • Παράνομη οπλοφορία.
  • Οπλοχρησία κατά εξακολούθηση
  • Παράνομη κατοχή κροτίδων.
  • Προμήθεια κατοχή ναρκωτικών.

Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε τα ξημερώματα της Δευτέρας. Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί 67 άτομα, τα οποία βρέθηκαν ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα.

Από τα 64 πλέον άτομα που έχουν συλληφθεί, τα στελέχη της ασφάλειας Αττικής, έχουν ταυτοποιήσει πολλά από αυτά σε 11-12 περιπτώσεις οπαδικής βίας. Ωστόσο ο «πολύ σκληρός πυρήνας των χούλιγκανς», ο ηγετικός πυρήνας, ανέρχεται σε περίπου 20 άτομα.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Λυγγερίδη: Διαβιβαστικό – φωτιά για συλληφθέντες και στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι τρεις οπαδοί του Ολυμπιακού που έγιναν προστατευόμενοι μάρτυρες

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη στους συλληφθέντες για ανθρωποκτονία και εγκληματική οργάνωση – Συνολικά 28 αδικήματα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter