Δολοφονία Λυγγερίδη: Κλειδί ο «αρχηγός» που συνελήφθη στα Ιωάννινα – Στον Εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες

Δολοφονία Λυγγερίδη: Κλειδί ο «αρχηγός» που συνελήφθη στα Ιωάννινα – Στον Εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες

Πέντε αρχηγικά μέλη – με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη, 20 στελέχη, 40 μέλη που κατά περίσταση αναλάμβαναν ειδικούς ρόλους και περισσότερα από 100 ακόμη νεαρά άτομα που εκτελούσαν εντολές, αποτελούν την ακτινογραφία της οργάνωσης, που σύμφωνα με πληροφορίες όμοιά της δεν έχει υπάρξει.

Η μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ, ξεκίνησε τα ξημερώματα της Δευτέρας, και ακόμα δεν έχει τελειώσει καθώς γίνονται προσπάθειες να εξαρθρώθει το κύκλωμα. Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί 67 άτομα, τα οποία θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα.

Διαβάστε σχετικά: Ρέντης: Δεκάδες συλλήψεις με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης για τη δολοφονία του αστυνομικού Γ. Λυγγερίδη

Από τα 64 πλέον άτομα που έχουν συλληφθεί, τα έμπειρα στελέχη της ασφάλειας Αττικής, έχουν ταυτοποιήσει πολλά από αυτά σε 11-12 περιπτώσεις οπαδικής βίας. Ωστόσο ο «πολύ σκληρός πυρήνας των χούλιγκανς», ο ηγετικός πυρήνας, ανέρχεται σε περίπου 20 άτομα.

 

Κλειδί ο «αρχηγός»

Οι αστυνομικοί άρχισαν να αναλύουν το προφίλ ενός 40χρονου, για τον οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι κάνει «κουμάντο» σε μία σκληρή ομάδα οπαδών. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν πριν από περίπου 24 ώρες στα Ιωάννινα. Από την παρακολούθηση του ήξεραν ότι δεν βρίσκεται στην Αθήνα και είχαν φροντίσει να πάρουν τα μέτρα τους, καθώς υπήρχε ο φόβος ότι μπορεί να φύγει από τη χώρα.

Όταν οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν βρήκαν πάνω του 5.000 ευρώ. Εκτιμάται ότι είχε ήδη μάθει ότι ο κλοιός γύρω του είχε αρχίσει να στενεύει εδώ και καιρό και ενδεχομένως να επιχειρούσε να εξαφανιστεί έχοντας μαζί του μετρητά.

Βασικοί πρωταγωνιστές, σύμφωνα με πληροφορίες είναι 40χρονος που φέρεται ως επικεφαλής μιας συγκεκριμένης οργανωμένης ομάδας οπαδών, ένας 27χρονος που φέρεται να είχε και ρόλο «αποθηκάριου», ένας 31χρονος που περιγράφεται ως «ο σκληρός της κερκίδας», ένας συνομήλικός του που είχε χαρτογραφηθεί στο παρελθόν ως άτομο με σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή και ένας 36χρονος που είχε απασχολήσει πρόσφατα την Αστυνομία μετά από συμπλοκή που είχε γίνει έξω από το στάδιο Καραϊσκάκη στο Νέο Φάληρο.

Τα μέλη της εγκληματικής αυτής οργάνωσης δρούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ οι αστυνομικοί της αντιμετώπισης της βίας στους αθλητικούς χώρους κατάφεραν μέσα την μυστική έρευνα εδώ και τέσσερις μήνες να «δέσουν» την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, μέσα από σημαντικά ευρήματα κυρίως από το σημείο της δολοφονίας του αστυνομικού των ΜΑΤ.

Πολύτιμες πληροφορίες για τη δράση τους φέρεται να έδωσε ένα βίντεο-ντοκουμέντο που είχε τραβηχτεί από οπαδό που βρισκόταν σε κερκίδα, όπως και από φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας, ενώ στα εγκληματολογικά εργαστήρια «μίλησαν» πολεμοφόδια που είχαν εντοπιστεί έξω από το γήπεδο στου Ρέντη και από τις τουαλέτες του σταδίου, όπου οι δράστες είχαν βάλει φωτιά σε ρούχα προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Διαβάστε σχετικά: Δολοφονία στου Ρέντη: Χτύπησε αστυνομικό την ώρα της σύλληψης ένας από τους 60 της «εγκληματικής οργάνωσης»

Χαρακτηριστική περίπτωση, όπως αναφέρει αρμόδια πηγή της ΕΛ.ΑΣ. με γνώση των ερευνών, είναι η συγκέντρωση που είχαν πραγματοποιήσει κάποια από τα μέλη στο στάδιο Γεώργιος Καραισκάκης, πριν τον αγώνα στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη και την δολοφονική επίθεση σε βάρος του Γιώργου Λυγγερίδη. Εκεί, φόρτωσαν πολεμοφόδια σε οχήματα και τα πήγαν «εν πομπή» στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη, μπαίνοντας κανονικά μέσα σε αυτό.

Οι φερόμενοι αρχηγοί κάποια στιγμή έδωσαν το σύνθημα λέγοντας «πάμε τώρα έξω να τους τελειώσουμε, να τους καθαρίσουμε». Στη συνέχεια μοίρασαν τα πολεμοφόδια όπως μπουκάλια, φωτοβολίδες και άλλα , με αποτέλεσμα και τη δολοφονία του αστυνομικού.

Οι συλλφθέντες αναμενεται να οδηγηθούν αύριο, Τρίτη στον εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης:

Λακωνία: 25χρονος εργάτης γης παρασύρθηκε από τρακτέρ

ΕΣΡ: «Καμπάνα» σε ALPHA – Mega και τις εκπομπές Στεφανίδου – Ευαγγελάτου για παραπλάνηση του κοινού σε διαγωνισμούς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter