Δολοφονία Λυγγερίδη στου Ρέντη: Συνεχίζονται οι συλλήψεις για εγκληματική οργάνωση – Χιλιάδες σελίδες η δικογραφία

Δολοφονία Λυγγερίδη στου Ρέντη: Συνεχίζονται οι συλλήψεις για εγκληματική οργάνωση – Χιλιάδες σελίδες η δικογραφία

Με μια μεγάλη επιχείρηση από τα ξημερώματα της Δευτέρας, που δεν έχει τελειώσει η Αστυνομία προσπαθεί να εξαρθρώσει το κύκλωμα των χούλιγκαν που φέρονται να σχετίζονται με τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί 64 άτομα, ενώ η δικογραφία, με πολλές κατηγορίες και κοινή κατηγορία τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, θα υποβληθεί την Τρίτη (23/4) στον Εισαγγελέα.

Σε 5 άτομα, που φέρονται να είναι ηγετικά στην οργάνωση, φαίνεται ότι θα αποδοθεί η κατηγορία της ηθικής αυτουργίας της δολοφ0ονίας του Γιώργου Λυγγερίδη.

Οι άλλοι συλληφθέντες φέρονται να εμπλέκονται στα αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη, αλλά και σε άλλα περιστατικά συμπλοκής οπαδών. Τουλάχιστον από το 2019 μέχρι σήμερα, φέρονται να δρούσαν όχι μόνο στην Αττική αλλά και στην επαρχία, τον όπως τον Βόλο και τα Ιωάννινα.

Η Αστυνομία κάνει λόγο για 158 συνολικά άτομα τα 158 άτομα που περιλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία που αριθμεί έως και 5000 σελίδες.

Διαβάστε σχετικά: Ρέντης: Δεκάδες συλλήψεις με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης για τη δολοφονία του αστυνομικού Γ. Λυγγερίδη

Από τα 64 πλέον άτομα που έχουν συλληφθεί, τα έμπειρα στελέχη της ασφάλειας Αττικής, έχουν ταυτοποιήσει πολλά από αυτά σε 11-12 περιπτώσεις οπαδικής βίας. Ωστόσο ο «πολύ σκληρός πυρήνας των χούλιγκανς», ο ηγετικός πυρήνας, ανέρχεται σε περίπου 20 άτομα.

Τα μέλη της εγκληματικής αυτής οργάνωσης δρούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ οι αστυνομικοί της αντιμετώπισης της βίας στους αθλητικούς χώρους κατάφεραν μέσα την μυστική έρευνα εδώ και τέσσερις μήνες να «δέσουν» την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, μέσα από σημαντικά ευρήματα κυρίως από το σημείο της δολοφονίας του αστυνομικού των ΜΑΤ.

Βασικά στοιχεία «έδωσαν» τα βίντεο, φωτογραφίες και μαρτυρικές καταθέσεις, ενώ στα εγκληματολογικά εργαστήρια «μίλησαν» και διάφορα πολεμοφόδια που είχαν εντοπιστεί έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» και είχαν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, καθώς και από τις τουαλέτες του γηπέδου εκεί όπου είχαν βάλει φωτιά σε ρούχα προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Διαβάστε σχετικά: Δολοφονία στου Ρέντη: Χτύπησε αστυνομικό την ώρα της σύλληψης ένας από τους 60 της «εγκληματικής οργάνωσης»

Χαρακτηριστική περίπτωση, όπως αναφέρει αρμόδια πηγή της ΕΛ.ΑΣ. με γνώση των ερευνών, είναι η συγκέντρωση που είχαν πραγματοποιήσει κάποια από τα μέλη στο στάδιο Γεώργιος Καραισκάκης, πριν τον αγώνα στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη και την δολοφονική επίθεση σε βάρος του Γιώργου Λυγγερίδη. Εκεί, φόρτωσαν πολεμοφόδια σε οχήματα και τα πήγαν «εν πομπή» στο γήπεδο μελίνα Μερκούρη, μπαίνοντας κανονικά μέσα σε αυτό.

Οι φερόμενοι αρχηγοί κάποια στιγμή έδωσαν το σύνθημα λέγοντας «πάμε τώρα έξω να τους τελειώσουμε, να τους καθαρίσουμε». Στη συνέχεια μοίρασαν τα πολεμοφόδια όπως μπουκάλια, φωτοβολίδες και άλλα , με αποτέλεσμα και τη δολοφονία του αστυνομικού.

Οι συλλφθέντες αναμενεται να οδηγηθούν αύριο, Τρίτη στον εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης:

Λακωνία: 25χρονος εργάτης γης παρασύρθηκε από τρακτέρ

ΕΣΡ: «Καμπάνα» σε ALPHA – Mega και τις εκπομπές Στεφανίδου – Ευαγγελάτου για παραπλάνηση του κοινού σε διαγωνισμούς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter