Δολοφονία Λυγγερίδη: Το πορτρέτο του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης

Δολοφονία Λυγγερίδη: Το πορτρέτο του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης

Το πορτρέτο του κατονομαζόμενου ως αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης και μεγαλοστελέχους της Θύρας 7 σκιαγραφεί το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με αυτό ο Ι.Α., «αποτελεί τον αρχηγό της θύρας 7 και τον αδιαφιλονίκητο ηγέτη της Εγκληματικής Οργάνωσης. Παρίσταται στους περισσότερους αγώνες της ομάδας του Ολυμπιακού, σε όλα τα αθλήματα και βρίσκεται συνήθως στον αγωνιστικό χώρο, φορώντας διαπίστευση».

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ προκύπτει πως «η πλειοψηφία των οπαδών του Ολυμπιακού, τον αναγνωρίζουν ως αρχηγό των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού και υπακούν στις εντολές του, καθώς όπως προκύπτει από το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό, εμφανίζεται άλλοτε ως υποκινητής – ηθικός αυτουργός, δίνοντας την εντολή για την έναρξη των επεισοδίων και άλλοτε ως φυσικός αυτουργός συμμετέχοντας και ο ίδιος στις αξιόποινες πράξεις, τις οποίες οργανώνει και σχεδιάζει ο ίδιος».

Επίσης, όπως επισημαίνεται «όταν απειληθεί η ηγεσία της οργάνωσης, από ανταγωνιστές οπαδούς του Ολυμπιακού, δεν διστάζει να τους επιτεθεί με ιδιαίτερη σφοδρότητα», ενώ «αποπνέει ιδιαίτερο σεβασμό στα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και μαζί του θα συνομιλήσουν, μόνο όσοι ανήκουν στους «μεγάλους».

Εντυπωσιακά είναι όσα αναφέρονται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ για τις σχέσεις του κατονομαζόμενου ως «αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης» με «με διοικητικά στελέχη των ομάδων του Ολυμπιακού» με τα οποία «διατηρεί άμεση επικοινωνία».

Είναι χαρακτηριστικό ότι «τις αγωνιστικές περιόδους 2019-2020 και 2022-2023 προτάθηκε από την Π.Α.Ε. Ολυμπιακός και έλαβε την ιδιότητα του S.L.O».

Το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται επίσης «να αποκομίζει σημαντικά χρηματικά οφέλη, κυρίως από πώληση εισιτηρίων, καθώς πουλάει προσκλήσεις, τις οποίες λαμβάνει δωρεάν, ενώ όσο πιο σημαντικός είναι ο αγώνας, τόσο μεγαλύτερο είναι το «καπέλο» που βάζει στην τιμή των εισιτηρίων». Επίσης ο Ι.Α. ηγείται και του συνδέσμου των οπαδών του Ολυμπιακού που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Ηλιούπολης. Μάλιστα σε εκδήλωση του συνδέσμου της Ηλιούπολης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, υποδέχτηκε και στη συνέχεια συνόδευε δύο παίχτες του Ολυμπιακού.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο «τυγχάνει ιδιαίτερα επικίνδυνος, καθώς φέρει σε κάποιους αγώνες του Ολυμπιακού οπλισμό, τον οποίο δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει απλά και μόνο για την διασκέδασή του. Επίσης, κατά τη διάρκεια αγώνων, μπορεί να προβεί σε ξυλοδαρμό ατόμων που ανήκουν στην θύρα 7, όταν αυτοί κάνουν κάποια ενέργεια που δεν επιδοκιμάζει».

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ το 2017 εργάστηκε για δύο μήνες στο Δήμο Πειραιά καθώς και στη μπουτίκ του Ολυμπιακού.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Λυγγερίδη: Διαβιβαστικό – φωτιά για συλληφθέντες και στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι τρεις οπαδοί του Ολυμπιακού που έγιναν προστατευόμενοι μάρτυρες

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη στους συλληφθέντες για ανθρωποκτονία και εγκληματική οργάνωση – Συνολικά 28 αδικήματα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter