Δολοφονία Μιχάλη Ζαφειρόπουλου: Αποδέχτηκε την κατηγορία ο βασικός κατηγορούμενος, που σκότωσε και τον συγκατηγορούμενό του

Δολοφονία Μιχάλη Ζαφειρόπουλου: Αποδέχτηκε την κατηγορία ο βασικός κατηγορούμενος, που σκότωσε και τον συγκατηγορούμενό του

Στις 23 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει επί της ουσίας με τις καταθέσεις των πρώτων μαρτύρων κατηγορητηρίου η δίκη για τη δολοφονία του γνωστού δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Συναισθηματική φόρτιση σήμερα στο ακροατήριο κατά την εκφώνηση της υπόθεσης… Παρόντες ήταν όχι μόνο τα μέλη της οικογένειας του δικηγόρου που δολοφονήθηκε μέσα στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και πλήθος φίλων και συναδέλφων του. Απών ήταν ο κρατούμενος Αριστείδης Φλώρος, τον οποίο υπερασπιζόταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος για το σκάνδαλο της Energa-Power, για το οποίο εκτίει πρωτόδικη ποινή πολυετούς κάθειρξης.

Από την πλευρά του, ο Μικέλα Κάστριοτ, που κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός του εγκλήματος, παραδέχτηκε ότι πυροβόλησε τον δικηγόρο, υποστήριξε όμως ότι το αδίκημα που έχει διαπράξει δεν είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση, όπως έχει εισαχθεί, καθώς δεν υπήρχε δολοφονική πρόθεση απο μέρους του.

Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που τη Δευτέρα σκότωσε, μέσα στο κελί τους στον Κορυδαλλό, και τον συγκατηγορούμενό του, Αρμπερ Μπόκα, εκ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου,

«Αποδέχομαι την κατηγορία αλλά δεν πήγα με αυτό το σκοπό» είπε σήμερα για την δολοφονία Ζαφειρόπουλου.

Όπως ισχυρίστηκε ο συνήγορος του, ο κατηγορούμενος Μικ. Καστριότ δεν επιθυμούσε το θάνατο του δικηγόρου, αλλά μόνο τον τραυματισμό του.

Οι δύο συγκατηγορούμενοι του Κλοντιάν Λεκοτσάι και Όλντι Ντούλτσε, αρνήθηκαν τα τέσσερα αδικήματα που τους έχει αποδώσει η ελληνική Δικαιοσύνη.

Διακοπή για τους μάρτυρες

Το δικαστήριο διέκοψε τελικά για τις 23 Ιανουαρίου, προκειμένου να μεταχθούν ενώπιόν του οι τέσσερις μάρτυρες που απουσίαζαν, αν και είναι κρατούμενοι στις φυλακές.

Ανάμεσα στους μάρτυρες που απουσίαζαν ήταν και ο Αριστείδης Φλώρος της Ενεργκα, για χάρη του οποίου φέρεται να εκβιάστηκε ο τότε συνήγορός του από τους αλβανούς κακοποιούς, οι οποίοι ζητούσαν χρήματα για να πάρουν πίσω τις καταθέσεις που τον ενοχοποιούσαν για τη απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου, Γ. Αντωνόπουλου. Και γι αυτή την υπόθεση ο Αριστείδης Φλώρος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 13 ετών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter