Δολοφονία στα Βριλήσσια: Ποιος είναι ο 56χρονος που εκτέλεσαν – Οι διασυνδέσεις με αστυνομικούς και πολιτικά πρόσωπα

Δολοφονία στα Βριλήσσια: Ποιος είναι ο 56χρονος που εκτέλεσαν –  Οι διασυνδέσεις με αστυνομικούς και πολιτικά πρόσωπα

Την άκρη του νήματος που θα τους οδηγήσει και στην αναζήτηση των δραστών που βρίσκονται πίσω από την εν ψυχρώ δολοφονία του 56χρονου Δ.Κ την Τετάρτη στα Βριλήσσια αναζητούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που όπως όλα δείχνουν οφείλεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών. 

Το 56χρονο θύμα που έπεσε νεκρό αφού τον γάζωσαν με πάνω από 10 σφαίρες με καλάσνικοφ, ήταν γνώριμος στις αρχές. Το όνομα του θύματος αναφέρονταν στην πρόσφατη δικογραφία της ΕΥΠ για προστασία οίκων ανοχής και διαφθορά στο εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο 56χρονος βρισκόταν για καιρό στο μικροσκόπιο, τόσο της ΕΛ.ΑΣ., όσο και της ΕΥΠ, ενώ ο «κοριός» κατέγραφε για μεγάλο διάστημα τις συνομιλίες του.

Οι Αρχές εξετάζουν όλες τις πρόσφατες περιπτώσεις που σχετίζονται με τον χώρο της νύχτας και ιδίως την πρόσφατη δολοφονία του 50χρονου επιχειρηματία Δ.Μ. στο Χαϊδάρι, αλλά και δύο απόπειρες δολοφονίας στη Βούλα και στην Ακτή Κονδύλη, στον Πειραιά.

Το «Συνδικάτου του εγκλήματος»

Ο 56χρονος, που δήλωνε παλαιότερα κι ιδιοκτήτης διαφημιστικής εταιρείας που εξέδιδε μια εφημερίδα και ένα περιοδικό, είχε απασχολήσει πολλές φορές την ΕΛ.ΑΣ για συμμετοχή στο περιώνυμο «συνδικάτο του εγκλήματος» που έδρασε την περίοδο 1990-1995, για ληστεία σε σούπερ μαρκετ, για εκβιασμούς, για υποθέσεις σωματεμπορίας από τις οποίες όμως απαλλάχθηκε. Ακόμη προσφάτως είχε κατηγορηθεί, ύστερα από πολυετή έρευνα, για την επίθεση με βιτριόλι πριν από 13 χρόνια εναντίον του δικηγόρου Π. Σαράκη. Ωστόσο όπως έχει αναδειχθεί από τηλεφωνικές παρακολουθήσεις από την ΕΛΑΣ και προσφάτως από την ΕΥΠ φέρεται να είχε επαφές με πολιτικά πρόσωπα πριν από μερικά χρόνια, όπως και με αστυνομικούς που του παρείχαν πληροφορίες.

«Από το έτος 2015 εργάζομαι σε εταιρεία με πολυτελή σκάφη και τουριστικά καταλύματα ως μισθωτός απασχολούμενος σε διάφορες εξωτερικές δουλειές (διεκπεραιώσεις τραπεζών, αλληλογραφίας, μετρητών και σήμερα απασχολούμαι στη Μύκονο σε μία επιχείρηση. Για το τελευταίο αδίκημα για το οποίο καταδικάσθηκα είναι πριν από 26 χρόνια, δηλαδή το 1994» είχε αναφέρει προσφάτως σε δικαστικό έγγραφο ο 56χρονος και πατέρας δύο παιδιών.

Στην πρόσφατη έρευνα της ΕΥΠ ήταν ανάμεσα στα 27 άτομα – από τους οποίους οι 16 είναι πρώην- που είχαν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις για ενδεχόμενη διαφθορά. Στο 70σέλιδο έγγραφο της ΕΥΠ σημειώνεται ότι «κύκλωμα αποτελούμενο από δικηγόρους πολίτες εν ενεργεία και απόστρατους αξιωματικούς της αστυνομίας διευκολύνει και παρέχει την απαραίτητη κάλυψη για την εκτέλεση παράνομων δραστηριοτήτων νυχτερινών καταστημάτων όπως οίκοι ανοχής, «στούντιο», «strip show», παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες, ηλεκτρικά καζίνο, στην ευρύτερη περιοχή εντός κι εκτός Αττικής».

Επιπλέον γινόταν αναφορά σε μεθοδεύσεις ιδιωτών και ποινικών να «ξεπλύνουν χρηματικό ποσό 150.000 -200.000 ημερησίως μέσω ηλεκτρονικών κρατήσεων και ηλεκτρονικών πληρωμών σε καλοκαιρινά καταστήματα στη Μύκονο. Τα χρήματα αυτά θα μπουν σε λογαριασμούς στο Λιχτενστάιν, τα οποία μετέπειτα θα μεταφερθούν στην Ελλάδα».

Ωστόσο, ο 56χρονος αρνιόταν κάθε κατηγορία.

Τα στοιχεία για τους δράστες

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής στα χέρια τους οι αρχές, όλα έγιναν με επαγγελματικό τρόπο από τουλάχιστον δύο άτομα. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως τη στιγμή της δολοφονίας ακούστηκαν απανωτοί πυροβολισμοί, ενώ εθεάθη και ένα μαύρο ΙΧ να απομακρύνεται από το σημείο με μεγάλη ταχύτητα

Οι δράστες γάζωσαν το θύμα μέσα από μια BMW, την οποία στη συνέχεια έκαψαν στο Πάτημα Χαλανδρίου και από εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, διέφυγαν με ένα Mini Cooper. Ο 56χρονος είχε στην κατοχή του όπλο, ωστόσο όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και δεν πρόλαβε να το χρησιμοποιήσει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter