Δολοφονία στη Γλυφάδα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 51χρονο δράστη

Δολοφονία στη Γλυφάδα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 51χρονο δράστη

Η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση απαγγέλθηκε σε βάρος του 51χρονου ο οποίος σκότωσε το πρωί της Πέμπτης τον σύντροφο της μητέρας του στη μέση του δρόμου έξω από την οικογενειακή επιχείρηση που είχαν στη Γλυφάδα. Επιπλέον του απαγγέλθηκαν και οι κατηγορίες της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης ο 51χρονος παραπέμφθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Ο 51χρονος είχε στήσει καρτέρι στον 66χρονο και με ένα τεράστιο μαχαίρι επιβίωσης που αγόρασε κατακρεουργήσει με τουλάχιστον οκτώ μαχαιριές τον 66χρονο σύντροφο της μητέρας του, βγάζοντας όλο του το μένος πάνω του. Όπως ο ίδιος πίστευε το θύμα «έτρωγε τα λεφτά» της μητέρας του και έτσι αποφάσισε να κλείσει μια και καλή τους λογαριασμούς που είχαν. Θεωρούσε ότι η μητέρα του, έδινε χρήματα στο θύμα από την οικογενειακή περιουσία που θεωρούσε ότι του ανήκουν κι έτσι πήρε την απόφαση να τον βγάλει από τη μέση.

Ο 66χρονος άνδρας αιφνιδιάστηκε από το γιο της συντρόφου του και πριν προλάβει το θύμα να αντιδράσει, ο 51χρονος του επιτέθηκε και άρχισε να τον μαχαιρώνει.

Από την αστυνομική έρευνα και την ιατροδικαστική εξέταση προκύπτει ότι ο 51χρονος δράστης, αφού πρώτα δολοφόνησε με τρεις μαχαιριές το θύμα, στη συνέχεια έβγαλε από την τσέπη του ένα αεροβόλο όπλο και άρχισε να πυροβολεί εξ επαφής τον 66χρονο στο κεφάλι. Το αεροβόλο βρέθηκε μαζί με το στρατιωτικού τύπου μαχαίρι και δύο λάμες στο αυτοκίνητο του δράστη, το οποίο το πάρκαρε έξω από την Υποδιεύθυνση Νοτιοανατολικής Αττικής όπου παραδόθηκε.

Η μητέρα δεν γνώριζε ότι ο γιος της ήταν ο δολοφόνος

Ο 51χρονος έφυγε πριν περίπου δέκα χρόνια από την Ελλάδα και πήγε στη Δανία καθώς η επιχείρηση που είχε χρεοκόπησε με αποτέλεσμα να έχει στην πλάτη του επτά καταδικαστικές αποφάσεις συνολικής ποινής φυλάκισης έξι ετών. Για την κακή διαχείριση και τη χρεοκοπία θεωρούσε υπεύθυνο τον σύντροφο της μητέρας του που εκμεταλλευόταν την περιουσιακή της κατάσταση.

Ο ίδιος επέστρεψε στην Ελλάδα πριν από δύο μήνες, χωρίς να το γνωρίζει η μητέρα καθώς φαίνεται πως δεν είχαν οι δυο τους επαφές. Σκοπός την επιστροφής του, όπως είπε και στους αστυνομικούς ήταν να κλείσει τους λογαριασμούς του με το θύμα. Όταν σημειώθηκε η δολοφονία, η μητέρα δεν γνώριζε πως ο ίδιος της ο γιος ήταν εκείνος που σκότωσε τον σύντροφό της.

Σύμφωνα πάντως με τους δικηγόρους του, ο 51χρονος δήλωσε ότι είναι βαριά άρρωστος στο τελικό και πως δεν θα προλάβει να πάει φυλακή. Ωστόσο, δεν έχει αποδειχθεί ακόμα κάτι τέτοιο.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στη Γλυφάδα: Συγκλονίζουν οι μάρτυρες: «Ο 66χρονος ήταν πεσμένος κάτω και φώναζε βοήθεια»

 

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter