Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Europol, Αστυνομία Μαυροβουνίου και Κροατικές αρχές είχαν ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ

Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Europol, Αστυνομία Μαυροβουνίου και Κροατικές αρχές είχαν ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ

Ενήμερη εδώ και μέρες ήταν η Ελληνική Αστυνομία σχετικά με την έλευση των Κροατών χούλιγκαν στην Ελλάδα, όπως προκύπτει μέσα από επίσημα κρατικά έγγραφα, πληροφορίες του Documento αλλά και την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ. Μάλιστα η ΕΛ.ΑΣ είχε ενημερωθεί από μία σειρά από υπηρεσίες, όπως η Europol, το Εθνικό Γραφείο Πληροφοριών της Κροατίας και η Αστυνομία του Μαυροβούνιο.

Πιο αναλυτικά πρόκειται για Δελτία Πληροφοριών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους. Το ένα από αυτά φέρει ημερομηνία 6 Αυγούστου και τίτλο «Αγώνας ποδόσφαιρου μεταξύ ΑΕΚ – GΝΚ Dinamo Zagreb ». Όπως επισημαίνεται σε αυτό, «Σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Πληροφοριών της Κροατίας, αναμένεται να ταξιδέψουν προς την χώρα μας περί τους 150 οπαδούς της GΝΚ Dinamo Zagreb».

Στο ίδιο έγγραφο υπογραμμίζεται επίσης ότι «Σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν στην Υπηρεσία μας από πηγή συνήθους αξιοπιστίας και οι οποίες διαρκώς ελέγχονται, στη χώρα μας θα αφιχθεί ικανός αριθμός (περίπου 100)οργανωμένων οπαδών της Dinamo Zagreb» (Bad Blue Boys), κάποιοι εκ των οποίων θα φιλοξενηθούν από οπαδούς της ομάδας του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, με τους οποίους είναι αδελφοποιημένοι και διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις και επικοινωνία, και κάποιοι διαμένουν σε διάφορα καταλύματα Airbnb, κυρίως πλησίον της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Επιπλέον, ενδέχεται μικρός αριθμός αυτών να φιλοξενηθούν στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΝ.ΚΙ επί της Λ. Αλεξάνδρας αρ. 115, τα οποία αναμένεται να ανοίξουν απογευματινές ώρες της 07/08/2023 και να συγκεντρωθεί ικανός αριθμός ατόμων».

Το γνώριζαν οι οπαδοί της ΑΕΚ

Το δεύτερο έγγραφο φέρει ημερομηνία 7 Αυγούστου. Σε αυτό ουσιαστικά επισημαίνεται ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ, έχουν ενημερωθεί για την έλευση των Κροατών χούλιγκαν. Πιο ξεκάθαρο δεν μπορούσε να γίνει ότι επρόκειτο να ξεσπάσουν σοβαρά επεισόδια.

«Σε συνέχεια ανωτέρου σχετικού και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που έχουν περιέλθει στην Υπηρεσία μας οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν πληροφορηθεί για την έλευση οπαδών της ομάδας Dinamo Zagreb, γεγονός που έχει προκαλέσει αναβρασμό στις τάξεις τους και συζητούν για τις δικές τους ενέργειες» επισημαίνεται.

Λίγο μετά ακολουθεί ένα ακόμη πληροφοριακό δελτίο. Σε αυτό επισημαίνεται ότι θα υπάρξει συγκέντρωση των οπαδών της ΑΕΚ στο Opap Arena με πρόφαση την αγορά εισιτηρίων διαρκείας.

Από τις 4 Αυγούστου η Europol

Επίσης όπως αποκάλυψε το documentonews.gr, η ΕΛ.ΑΣ φέρεται να είχε ενημερωθεί επισήμως από τη Europol τις τελευταίες μέρες σχετικά με την έλευση Κροατών χούλιγκαν στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ενημέρωση από τη Europol προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ ήταν αναλυτική και περιείχε λεπτομέρειες για την έλευση των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, παρά το γεγονός ότι η UEFA είχε απαγορεύσει τη μετακίνηση οπαδών.

Ωστόσο, όπως φάνηκε η ΕΛ.ΑΣ όχι μόνο δεν μερίμνησε, προκειμένου να αποφευχθούν τα όσα συνέβησαν χθες στη Νέα Φιλαδέλφεια με ένα νεαρό οπαδό της ΑΕΚ να πέφτει νεκρό, αλλά στάθηκε ως απλός παρατηρητής.

ΠΑΕ ΑΕΚ: Είχαμε ενημερώσει τις αρχές

Εκτός από τη Europol και τις Κροατικές αρχές και η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε ενημερώσει τις ελληνικές αρχές για όσα επρόκειτο να συμβούν.

«Είναι επίσης αυτονόητο πως υπάρχουν ευθύνες συγκεκριμένες για την εγκληματική αδράνεια που υπήρξε και έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτό το έγκλημα.

Όσα συνέβησαν τα είχαμε προβλέψει και είχαμε θέσει όλες τις σχετικές πληροφορίες μας, ακόμη και βιντεοληπτικό υλικό, ώρες πριν, υπόψη των αρμόδιων αρχών. Δυστυχώς το γεγονός πως σήμερα δεν θρηνούμε περισσότερα θύματα, οφείλεται αποκλειστικά στην άμεση επέμβαση της ασφάλειας του γηπέδου και απλών πολιτών» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Και η Αστυνομία του Μαυροβουνίου

Επιπλέον, σύμφωνα με έγγραφο που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, η αστυνομία του Μαυροβουνίου, ώρες πριν από την είσοδο των Κροατών χούλιγκαν σε ελληνικό έδαφος είχε ενημερώσει την ελληνική αστυνομία. Μάλιστα στο έγγραφο γινόταν λόγος για κομβόι, «πιθανώς επικίνδυνων οπαδών» από την Κροατία πέρασε τα σύνορα της χώρας και φαίνεται να κατευθύνεται στην Αθήνα, λόγω του αγώνα της Ντιναμό με την ΑΕΚ.

Παρά τις πολλαπλές ενημερώσεις, η ΕΛ.ΑΣ δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει το συμβάν. Παρακολουθούσε απλά «διακριτικά» με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας νέος άνθρωπος και να τραυματιστούν πολλοί περισσότεροι.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter