Δολοφονία Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 χρόνια στους δύο κατηγορούμενους

Δολοφονία Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 χρόνια στους δύο κατηγορούμενους

Το δικαστήριο με ομόφωνη απόφαση επέβαλε στους κατηγορούμενους για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη στον καθένα.

Τους επιβλήθηκε το ανωτατο όριο των ποινών και για τα δύο αδικήματα. Mε χειροκροτήματα αντέδρασε το ακροατήριο στο άκουσμα της ετυμηγορίας της Δικαιοσύνης.

Νωρίτερα, το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε όλα τα αιτήματα των κατηγορουμένων για αναγνώριση ελαφρυντικών ενώ η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε την επιβολή της ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας για τον καθένα από τους δυο κατηγορουμένους.

Δείτε επίσης: Δολοφονία Τοπαλούδη: Κανένα ελαφρυντικό για τους κατηγορούμενους, ζητάει η εισαγγελέας – Ομόφωνα ένοχοι

Εισηγήθηκε επιπλέον και κάθειρξη 15 ετών για τον καθένα για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού.

Εισαγγελέας: «Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό»

«Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικὀ», τόνισε η εισαγγελέας της έδρας, Αριστοτελία Δόγκα απορρίπτοντας όλα τα ελαφρυντικά που ζήτησαν δια των συνηγόρων τους και οι δυο κατηγορούμενοι.

«Με τη στάση τους» –είπε η εισαγγελέας για τους δύο κατηγορούμενους- «ενέπαιζαν σε όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο, δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά αλλά συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης Τοπάλούδη».

Μάλιστα η εισαγγελέας έκανε λόγο για ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν.

«Αυτή η συγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη» υποστήριξε και επεσήμανε ότι «ακόμα διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν».

Μετά την εισήγηση της μέσα στο δικαστήριο η εισαγγελέας χειροκροτήθηκε.

Το δικαστήριο έχει αποσυρθεί σε διάσκεψη για να αποφασίσει εάν θα κάνει δεκτή την εισαγγελική εισήγηση ή θα αναγνωρίσει ελαφρυντικά.

Ανἀμεσα στα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι κατηγορούμενοι, ήταν της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας.

Μάλιστα ο ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί και το … ακαταλογιστο ή έστω μειωμένος καταλογισμός

Μητέρα Ελένης Τοπαλούδη: «Tο παιδί μου δεν γυρνάει πισω»

Η τραγική μητέρα ξέσπασε μέσα στο δικαστήριο όταν ο συνήγορος του Ροδίτη κατηγορούμενου ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας αναφέροντας «μακάρι η Ελένη να βρισκόταν στη ζωή».

«Δε γυρνάει πίσω το παιδί μου», φώναξε, «ποιο ελαφρυντικό; Δεκαεφτά χρονών ανεβάζουν κυβερνήσεις, το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου».

Στη συνέχεια αποχώρησε από την αίθουσα με το ακροατήριο να την χειροκροτεί. Ωστόσο, αισθάνθηκε αδιαθεσία με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε χώρο του Εφετείου που λειτουργεί ως ιατρείο.

Πατέρας Ελένης Τοπαλούδη: «Η δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της»

«Ήμουν σίγουρος ότι θα αποδοθεί η δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της, να μην πω στο 1,85 που ήταν η Ελένη,ή ακόμη καλύτερα μέχρι τον ουρανό που βρίσκεται η Ελένη…

Λυπάμαι αλλά κάποιοι θα έπρεπε να δείξουν τον δέοντα σεβασμό στην οικογένεια μας . Έπρεπε σε αυτή την ιερή στιγμή που φτάναμε προς το τέλος να απευθυνθούν εκεί που έπρεπε να απευθυνθούν . Άκουσα δηλώσεις από πολλά άτομα χθες , υπουργούς παρά υπουργούς … εμείς είμαστε μακριά από κόμματα», τόνισε ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης μετά την ανακοίνωση της ποινής.

«Καμία άλλη δολοφονημένη. Ποτέ μη ξεχαστεί τι κάνανε στην Ελένη».

Με αυτό σύνθημα που φώναζαν πολίτες, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα Εφετείο εν αναμονή της πρωτόδικης απόφασης για τους δύο δράστες του στυγερού εγκλήματος, αλλά και με το ξέσπασμα της μητέρας της δολοφονημένης φοιτήτριας που φώναξε «τέρατα» τους δύο. ισοβίτες πλέον, κατηγορούμενους, γραφτηκε ο επίλογος της πρώτης δικαστικής πράξης μιας ποινικής υπόθεσης που βγήκε και έξω από τα σύνορα της χώρας: του ομαδικού βιασμού και της άγριας δολοφινίας της νεαρής φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη.

Από την πλευρά του το δικαστήριο μετά την εκφώνηση της απόφασης επί των ποινών ανακοίνωσε ότι θα διαβιβάσει στην εισαγγελέα τα πρακτικά και τα αντίγραφα της απόφασης του προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη του αδικήματος της ψευδούς βεβαιώσεως από ιδιώτη ψυχίατρο για τη συνταγογραφηση συγκεκριμένου σκευάσματος στον 23χρονο Ροδίτη. Ακόμη θα διερευνηθεί και η διάπραξη του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας στην ψευδή βεβαίωση.

Η εισαγγελέας της έδρας, Αριστοτελία Δόγκα, είχε ζητήσει να διαβιβαστούν στην εισαγγελία αντίγραφα της απόφασης του Δικαστηρίου ώστε ερευνηθούν και τυχόν ποινικές ευθύνες συγγενών των δυο κατηγορουμένων, και συγκεκριμένα του πατέρα και της γιαγιάς του Ροδίτη αλλά και της αδερφής του έτερου καταδικασμένου, αλβανικής καταγωγής, αίτημα που δεν εισακούστηκε από το δικαστήριο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter