Δολοφονία Τοπαλούδη: Κανένα ελαφρυντικό για τους κατηγορούμενους, ζητάει η εισαγγελέας – Ομόφωνα ένοχοι

Δολοφονία Τοπαλούδη: Κανένα ελαφρυντικό για τους κατηγορούμενους, ζητάει η εισαγγελέας – Ομόφωνα ένοχοι

«Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικὀ», τόνισε η εισαγγελέας της έδρας, Αριστοτελία Δόγκα απορρίπτοντας όλα τα ελαφρυντικά που ζήτησαν δια των συνηγόρων τους και οι δυο κατηγορούμενοι. 

«Με τη στάση τους» –είπε η εισαγγελέας για τους δύο κατηγορούμενους- «ενέπαιζαν σε όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο, δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά αλλά συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης Τοπάλούδη».

Μάλιστα η εισαγγελέας έκανε λόγο για ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν.

«Αυτή η συγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη» υποστήριξε και επεσήμανε ότι «ακόμα διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν».

Μετά την εισήγηση της μέσα στο δικαστήριο η εισαγγελέας χειροκροτήθηκε.

Το δικαστήριο έχει αποσυρθεί σε διάσκεψη για να αποφασίσει εάν θα κάνει δεκτή την εισαγγελική εισήγηση ή θα αναγνωρίσει ελαφρυντικά.

Ανἀμεσα στα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι κατηγορούμενοι, ήταν της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας.

Μάλιστα ο ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί και το … ακαταλογιστο ή έστω μειωμένος καταλογισμός

Ένοχοι για ομαδικό βιασμό και ανθρωποκτονία εκ προθέσεως

Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έκρινε ένοχους για ομαδικό βιασμό και ανθρωποκτονία εκ προθέσεως τους Μανώλη Κούκουρα και ο Αλέξανδρο Λουτσάι για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Mητέρα Ελένης Τοπαλούδη: «Κανένα ελαφρυντικο, το παιδί μου δεν γυρνάει πισω»

Η τραγική μητέρα ξέσπασε μέσα στο δικαστήριο όταν ο συνήγορος του Ροδίτη κατηγορούμενου ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας αναφέροντας «μακάρι η Ελένη να βρισκόταν στη ζωή».

«Δε γυρνάει πίσω το παιδί μου»,φώναξε, «ποιο ελαφρυτνικό; Δεκαεφτά χρονών ανεβάζουν κυβερνήσεις, το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου».

Στη συνέχεια αποχώρησε από την αίθουσα με το ακροατήριο να την χειροκροτεί. Ωστόσο, αισθάνθηκε αδιαθεσία με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε χώρο του Εφετείου που λειτουργεί ως ιατρείο.

Έξω από το δικαστήριο είναι συγκεντρωμένοι πολίτες που φωνάζουν συνθήματα για τη μνήμη του δολοφονημένου κοριτσιού.  





Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter