Δολοφονία Τοπαλούδη: Στην Αθήνα η δίκη για το φόβο λιντσαρίσματος των κατηγορουμένων

Δολοφονία Τοπαλούδη: Στην Αθήνα η δίκη για το φόβο λιντσαρίσματος των κατηγορουμένων

Στην Αθήνα για την ασφάλεια των κατηγορουμένων θα διεξαχθεί η δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία στη Ρόδο της φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη.

Μετά από σχετικό αίτημα του εισαγγελέα Ρόδου ο Άρειος Πάγος αποφάσισε η δίκη για το άγριο έγκλημα που συγκλόνισε όλη την χώρα να γίνει στην Αθήνα προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επιθέσεις σε βάρος των δύο κατηγορουμένων.

Τι λέει η ανακοίνωση του Αλ.Κούγια

Η δίκη προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις 13 Ιανουαρίου 2020 ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Σχετική ανακοίνωση έκανε ο εκ των συνηγόρων της οικογένειας του τραγικού θύματος, Αλέξης Κούγιας. 

«Μετά την αποδοχή από το αρμόδιο Συμβούλιο του Αρείου Πάγου του αιτήματος του Εισαγγελέα Εφετών Ρόδου, κ. Κτιστάκη, για λόγους που αφορούν την ασφάλεια των κατηγορουμένων, λόγω του οξυμένου κλίματος εις βάρος των κατηγορουμένων από την κοινωνία της Δωδεκανήσου, γεγονός το οποίο συμμεριζόμαστε απόλυτα και το οποίο πιθανότατα θα επηρέαζε και την κρίση των ενόρκων, πλήττοντας τις συνθήκες διεξαγωγής μιας δίκαιης δίκης σύμφωνα με το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, η δίκη εις βάρος των δύο κατηγορουμένων, οι οποίοι κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία και τον βιασμό της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη, την οποία ο επικεφαλής του γραφείου μας Αλέξιος Κούγιας μαζί με τον συνάδελφο Γκιουγκή Ευάγγελο υπερασπίζονται στο βήμα της πολιτικής αγωγής, ορίστηκε για την 13/1/2020 στο Α΄ Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter