Δολοφονία Τοπαλούδη: Το απύθμενο θράσος του Ροδίτη κατηγορουμένου

Δολοφονία Τοπαλούδη: Το απύθμενο θράσος του Ροδίτη κατηγορουμένου

Τον γύρο του ελληνικού διαδικτύου και των τηλεοπτικών καναλιών κάνει από τη Δευτέρα η φωτογραφία που απεικονίζει τον έναν από τους δυο κατηγορουμένους για τον βιασμό και τη στυγερή δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη να υψώνει με θράσος το μεσαίο του δάχτυλο προς τους δημοσιογράφους και το συγκεντρωμένο πλήθος έξω από τα δικαστήρια κατά τη μεταγωγή του στη δίκη.

Η άσεμνη χειρονομία του , δείγμα προκλητικής συμπεριφοράς και απύθμενου θράσους, χαρακτηρίστηκε εύλογα και ως έλλειψη σεβασμού στη μνήμη του κοριτσιού που έφυγε από τη ζωή με βάναυσο τρόπο αλλά και στους τραγικούς γονείς της που μάχονται για την απονομή Δικαιοσύνης.

Αφού ύψωσε το μεσαίο του δάχτυλο – φορώντας μάλιστα χειροπέδες – ο νεαρός Ροδίτης μαζί με τον συγκατηγορούμενό του, τον νεαρό Αλβανό, οδηγήθηκαν από τους αστυνομικούς στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Με την είσοδό τους στην αίθουσα για να καθίσουν στο εδώλιο, η μητέρα της άγρια βιασμένης και δολοφονημένης Ελένης, ξέσπασε φωνάζοντας και στους δύο: «Δολοφόνοι. Θα σας σκοτώσω. Θα σας γ….ω!».

Και οι δυο κατηγορούμενοι στα χέρια των οποίων μαρτύρησε η Ελένη προτού τελικά δολοφονηθεί δεν αντέδρασαν. Ο 21χρονος Αλβανός κοίταξε προς το πλευρό της χαροκαμένης μάνας μονάχα κάποιες στιγμές. Και γενικά καθόλη τη διάρκεια της δίκης έστρεφε το βλέμμα του στην αίθουσα κοιτώντας δεξιά και αριστερά.

Αντιθέτως, ο 23χρονος Ροδίτης δεν κοίταξε με άμεσο τρόπο σχεδόν ποτέ τη μάνα ή τον πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη. Είχε το κεφάλι συνέχεια κάτω. Μόνο όταν οι δυο ταλαιπωρημένοι γονείς προσήλθαν για να καταθέσουν ύψωσε για λίγο το βλέμμα του.

Φορούσε μια μαύρη φόρμα και ένα φούτερ. Η φόρμα του σε όλη τη διάρκεια της δίκης ήταν κατεβασμένη αρκετά χαμηλότερα από τη μέση του, αποκαλύπτοντας μέρος των οπισθίων του. Δυο φορές, αστυνομικός του έκανε παρατήρηση να μαζευτεί. Μίλησε δυο, τρεις φορές χαμηλόφωνα.

Ο 21χρονος Αλβανός αρνήθηκε και τις δυο κακουργηματικές κατηγορίες, του ομαδικού βιασμού και της ανθρωποκτονίας, ενώ ο 23χρονος Ροδίτης αρνήθηκε τον βιασμό λέγοντας πως υπήρξε συναίνεση. Για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας αποδέχτηκε συμμετοχή όχι όμως την τέλεση της πράξης της ανθρωποκτονίας.

Ένας κατηγορούμενος σαφώς και έχει το δικαίωμα να υποστηρίζει ο,τι θέλει και να ισχυρίζεται ο,τι κρίνει καλύτερο για την υπεράσπισή του εντός της δικαστικής αίθουσας. Δεν σημαίνει όμως επ ουδενί ότι αυτόματα έχει και το δικαίωμα να συμπεριφέρεται , έστω και εκτός αίθουσας , με αυτόν τον κατάπτυστο τρόπο τη στιγμή μάλιστα που κατηγορείται για φρικιαστικές πράξεις εξαιτίας των οποίων κόπηκε το νήμα της ζωής ενός 19χρονου χαρισματικού κοριτσιού.

Άραγε το ελληνόπουλο της καλής οικογένειας της Ρόδου, στοιχείο που αναδεικνύεται συνεχώς μετά τη σύλληψη του ως υπερασπιστικό ατού, έδειξε χωρίς να το σκεφτεί με αυτή την χειρονομία του το πραγματικό του πρόσωπο εκτός αίθουσας;

Ή πρόκειται για κίνηση… μελετημένη που έγινε κατόπιν παρότρυνσης ,ώστε κατά τη διάρκεια της δίκης να φιλοτεχνηθεί το πορτραίτο του ψυχικά ασταθούς δράστη;

Ίδωμεν…   

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter