Δολοφονία Τοπαλούδη: Ξεκινά τη Δευτέρα η δίκη στην Αθήνα – Αναμένονται νέες καταθέσεις

Δολοφονία Τοπαλούδη: Ξεκινά τη Δευτέρα η δίκη στην Αθήνα – Αναμένονται νέες καταθέσεις

Τη Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει στην Αθήνα τελικά η δίκη για την ειδεχθή δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Αν και η δίκη των δυο κατηγορουμένων θα έπρεπε να διεξαχθεί στα δικαστήρια Δωδεκανήσου, δηλαδή στη Ρόδο, καθότι εκεί διαπράχθηκε το αποτρόπαιο έγκλημα που συγκλόνισε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου ζήτησε για λόγους ασφαλείας να γίνει εκτός Ρόδου, προτείνοντας μάλιστα την Αθήνα.

Στο αίτημά του εκείνο προς το αρμόδιο Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, ο εισαγγελέας ανέφερε ότι «υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι διασάλευσης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, αν η υπόθεση δικαστεί στη Ρόδο». Δηλαδή, φόβοι για λιντσάρισμα των κατηγορουμένων από τον συγκεντρωμένο πλήθος.

Το αίτημα έγινε δεκτό και έτσι η δίκη θα ξεκινήσει αύριο στο Α΄ Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ρεπορτάζ, αναμένονται να καταθέσουν νέοι μάρτυρες.

Η οικογένεια της δολοφονημένης φοιτήτριας δηλώνει ικανοποιημένη για την εξέλιξη αυτή ενώ ο πατέρας της Τοπαλούδη ζήτησε με δηλώσεις του να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 είχε πει: «Το να βρεθείς στην περιοχή που έναν χρόνο πριν σχεδόν ζούσε, ανέπνεε, δραστηριοποιούνταν και φοιτούσε εκεί η κόρη μας και να περπατάς σε κάποιους δρόμους που περπατούσε και εκείνη είναι ακόμα πιο δύσκολα από ό,τι να τα έχεις στο μυαλό σου. Άλλωστε καθετί που βλέπουμε και εδώ στο σπίτι που είμαστε, καθετί που βλέπουμε δυστυχώς τα δάκρυα κυλάνε αυθόρμητα».

Δήλωση για την αλλαγή του τόπου διεξαγωγής της δίκης έκανε και ο συνήγορος της οικογένειας Τοπαλούδη, Αλέξης Κούγιας.

«Μετά την αποδοχή από το αρμόδιο Συμβούλιο του Αρείου Πάγου του αιτήματος του Εισαγγελέα Εφετών Ρόδου, κου Κτιστάκη, για λόγους που αφορούν την ασφάλεια των κατηγορουμένων, λόγω του οξυμένου κλίματος εις βάρος των κατηγορουμένων από την κοινωνία της Δωδεκανήσου, γεγονός το οποίο συμμεριζόμαστε απόλυτα και το οποίο πιθανότατα θα επηρέαζε και την κρίση των ενόρκων, πλήττοντας τις συνθήκες διεξαγωγής μιας δίκαιης δίκης σύμφωνα με το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, η δίκη εις βάρος των δύο κατηγορουμένων, οι οποίοι κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία και τον βιασμό της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη, την οποία ο επικεφαλής του γραφείου μας Αλέξιος Κούγιας μαζί με τον συνάδελφο Γκιουγκή Ευάγγελο υπερασπίζονται στο βήμα της πολιτικής αγωγής, ορίστηκε για την 13/1/2020 στο Α΄ Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών».

Το χρονικό της στυγερής δολοφονίας

Είναι πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Νοεμβρίου του 2018. Το άψυχο κορμί της νεαρής φοιτήτριας πλέει στα παγωμένα νερά της παραλίας Φώκια στη Ρόδο.

Το χρονικό μιας στυγερής δολοφονίας αρχίζει να αποκαλύπτεται ημέρα με την ημέρα. Δυο νεαροί άνδρες, ένας 21άχρονος Αλβανός και ένας 19άχρονος Έλληνας μετά από τις έρευνες των Αρχών φέρονται ως δράστες του αποτρόπαιου εγκλήματος. Ο λόγος για τον Ε.Κ και τον Α.Λ.

Τις επόμενες ημέρες τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι τρομακτικά. Στην πολυσέλιδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί υπάρχουν βίντεο και καταθέσεις.

Σοκαριστικά είναι και αυτά που κατέθεσαν ενώπιον της Τακτικής Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών της Ρόδου στην κατ’ αντιπαράσταση εξέτασής τους οι δυο δράστες που κατηγορούνται για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Όπως αποκάλυψε το documentonews.gr η Ελένη Τοπαλούδη, όπως αποδείχτηκε από την ιατροδικαστική έκθεση, υπέφερε στα χέρια των φερόμενων δολοφόνων της. Το ίδιο ακριβώς προκύπτει και από τις ωμές περιγραφές του αποτρόπαιου εγκλήματος από τον 21άχρονο Ε.Κ και τον 19άχρονο Α.Λ. 

Οι δυο άνδρες αλληλοεπιρρίπτουν ευθύνες, κάτι που έπραξαν και νωρίτερα στις απολογίες τους. Κατηγορούν ο ένας τον άλλον για τη δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας. Αναφέρουν επίσης και το πώς επέλεξαν συνειδητά να καθαρίσουν τον τόπο τους εγκλήματος καθώς και το αυτοκίνητο με το οποίο μετέφεραν την Ελένη για να την πετάξουν στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην Έκθεση κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης των κατηγορούμενων, ο Ε.Κ, ο Α.Λ και η Ελένη Τοπαλούδη βρίσκονταν το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου στο εξοχικό σπίτι του πρώτου στους Πευκούς στη Ρόδο. Η σορός της φοιτήτριας εντοπίστηκε το πρωί της 28ης Νοεμβρίου από κλιμάκιο του Λιμενικού στη Λίνδο, στη θαλάσσια περιοχή «Φώκια» στους Πεύκους.

Από την πρώτη κιόλας ερώτηση της ανακρίτριας προκύπτουν αντιφάσεις στις απαντήσεις των δυο κατηγορουμένων. Ο Ε.Κ αναφέρει ότι γνωρίζει σχεδόν έναν χρόνο τον Α.Λ ενώ ο δεύτερος ισχυρίζεται πως γνωρίστηκε με τον πρώτο πριν από έναν μήνα. «Πριν από έναν μήνα γνωριστήκαμε και κάνουμε παρέα. Φατσικά μόνο τον ξέρω εδώ και έναν χρόνο, μόνο ένα γεια είχαμε».

Οι απαντήσεις των δυο κατηγορουμένων για το τί συνέβη εκείνο το βράδυ διαφέρουν τελείως, ειδικά στο σημείο για το ποιος από αυτούς διέπραξε την ειδεχθή δολοφονία. Ο Ε.Κ κατηγορεί τον Α. Λ και αντιθέτως.

Ο 21άχρονος Ροδίτης κατηγορεί τον 19άχρονο ότι «τη χτυπούσε στο κεφάλι με τον κάθε τρόπο που μπορούσε να τη σκοτώσει» και πως εκείνος είχε σοκαριστεί. «Εγώ είχα σοκαριστεί και δεν αντιδρούσα, όταν έπιασε το σίδερο έφυγα πήγα στο άλλο δωμάτιο και τραβούσα τα μαλλιά μου».

Αντίθετη είναι η απάντηση που δίνει στην Ανακρίτρια ο 19άχρονος Α.Λ. Κατηγορεί για το έγκλημα τον 21άχρονο λέγοντας πως ο Ε.Κ την γρονθοκόπησε, τη μαχαίρωσε και τη χτύπησε με το σίδερο στο κεφάλι.

Ο ένας διαψεύδει τον άλλον και για το μαχαίρι το οποίο ήταν ανάμεσα στα ευρήματα που εντόπισαν οι Αρχές στη θαλάσσια περιοχή της «Φώκιας». Ο 21άχρονος Ε.Κ κατέθεσε πως ο 19άχρονος Α.Λ πήγε στην κουζίνα και πήρε ένα μαχαίρι με το οποίο μαχαίρωσε την νεαρή φοιτήτρια. Το αντίθετο ισχυρίζεται ο Α.Λ που είπε ότι ο Ε.Κ. πήγε και πήρε το μαχαίρι από την κουζίνα και το χρησιμοποίησε εναντίον της Ελένης.

Αποτρόπαια είναι τα όσα είπαν οι φερόμενοι δολοφόνοι της 21άχρονης φοιτήτριας για το τί ακολούθησε μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της στο εξοχικό, πώς τη μετέφεραν και την πέταξαν στη θάλασσα. Και εδώ, προκύπτουν αντιφάσεις στις απαντήσεις τους.

ΕΡ.: Πώς μεταφέρατε την κοπέλα στο αυτοκίνητο και με ποια συνεννόηση μεταξύ σας;

Ε.Κ: Τον βοήθησα (σ.σ τον 19άχρονο Α.Λ), να μεταφέρουμε την κοπέλα στο αμάξι με τη συνεννόηση να την πάμε στο νοσοκομείο. Της έριξε ένα σεντόνι στο κεφάλι για να μην φαίνεται έτσι όπως της το έκανε. Η κοπέλα ήταν αναίσθητη. Είπαμε να την πάμε στο νοσοκομείο. Την βάλαμε να κάθεται στη θέση του συνοδηγού. Ο Α. οδηγούσε, εγώ κάθισα πίσω.

Τα αντίθετα ισχυρίζεται ο συγκατηγορούμενός του. Όπως απαντάει στην Ανακρίτρια ο Α.Λ., οδηγός ήταν ο 21άχρονος Μ.Κ.

Α.Λ: Συμφωνήσαμε να πάμε στο νοσοκομείο, αφού το πρότεινα είπε ναι, ο Ε.Κ. τη σήκωσε μόνος του από το κρεβάτι και την πήγε στο αυτοκίνητο, εγώ άνοιξα την πόρτα να τη βάλει. Ο Ε.Κ οδήγησε το αυτοκίνητο και εγώ έκατσα πίσω στην καρότσα.

Εξίσου ανατριχιαστικές είναι οι περιγραφές των δυο για το πώς πέταξαν την Ελένη στη θάλασσα αλλά και για τα λόγια της νεαρής φοιτήτριας όταν συνήλθε για λίγο μέσα στο αμάξι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter