Δολοφονία τριών Παλαιστινίων από ισραηλινά πυρά

Δολοφονία τριών Παλαιστινίων από ισραηλινά πυρά

Η Διπλωματική Αντιπροσωπεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα σε σχετική ανακοίνωση της έκανε λόγο για την στυγνή δολοφονία τριών Παλαιστινίων από ισραηλινά πυρά, ως γεγονός που επιβεβαιώνει την τρομοκρατία που ασκεί το Ισραηλινό κράτος. Το περιστατικό ήρθε ως συνέχεια των εγκλημάτων πολέμου που διαπράττει εδώ και χρόνια το στρατιωτικού χαρακτήρα απολυταρχικό καθεστώς του Ισραήλ. Μόνο φέτος, σε διάστημα τριών μηνών δηλαδή, 20 Παλαιστίνιοι άμαχοι έχουν χάσει την ζωή τους.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση:

Η Διπλωματική Αντιπροσωπεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τον φόνο τριών Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από τα πυρά των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής και των άλλων 9 που τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί.

Είθε οι ψυχές των μαρτύρων να αναπαυθούν εν ειρήνη. Πρόκειται για τον Alaa Shaham από το στρατόπεδο Qalandia, τον Nader Rayan 17 ετών από το στρατόπεδο
Balata και τον Sanad Al-Harbed από το Rahat στη Negev.

Ο Επιτετραμμένος της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας του Κράτους της Παλαιστίνης κ. Yussef Dorkhom δήλωσε «Οι στοχευμένες δολοφονίες και εκτελέσεις στο πεδίο αντικατοπτρίζουν την τρομοκρατία του ισραηλινού κράτους και του στρατιωτικού του κατεστημένου που στοχεύει νεαρούς άνδρες και παιδιά, περιφρονώντας πλήρως το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο και την 4η Συνθήκη της Γενεύης» και τόνισε πως «Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να καταστήσει τους δολοφόνους να λογοδοτήσουν και καλούμε στην έκδοσή τους ώστε να δικαστούν ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα πολέμου κατά του λαού μας στην Παλαιστίνη, καθώς υπό το ισραηλινό Απαρτχάιντ οι συστηματικές πολιτικές εναντίον των ανθρώπων μας στην Παλαιστίνη, σχεδόν κανένας Ισραηλινός στρατιώτης ή άποικος δεν εκτίει ποτέ την πραγματική ποινή ή φυλακίζεται για τη δολοφονία Παλαιστινίων».

Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, 20 Παλαιστίνιοι άμαχοι, μεταξύ των οποίων 4 παιδιά, σκοτώθηκαν εντός των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter