Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Εισαγγελική αγόρευση-κόλαφος για τους ενόχους δύο χρόνια μετά την δολοφονία του ποινικολόγου

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Εισαγγελική αγόρευση-κόλαφος για τους ενόχους δύο χρόνια μετά την δολοφονία του ποινικολόγου

Δέκα μήνες από την έναρξη της δίκης ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων “για να δοθεί -όπως είπε -το μήνυμα σε όλους ότι η πολιτεία μέσω της Δικαιοσύνης είναι αποφασισμένη να μην απειλείται, ούτε να εκβιάζεται”.

Για να μην μετατραπεί η κοινωνία μας “σε μια λατινοαμερικάνικου τύπου κοινωνία, όπου οι δικηγόροι και οι δικαστές θα οπλοφορούν για να προστατεύονται”.

” Το θύμα , τόνισε ο εισαγγελέας αναφερόμενος στον αδικοχαμένο δικηγόρο -κρατώντας ψηλά το όνομα της οικογένειας του, έπεσε εν ώρα καθήκοντος, αρνούμενος την εκβίαση. Ο Μιχάλης Ζαφειροπουλος κοσμούσε την κοινωνια και την δικαιοσύνη. ”

Σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα:

* Αποδείχθηκε ότι η πλευρά Αντωνοπούλου ( του δικηγόρου που πλέον κατηγορείται για συμμετοχή στην αποκαλούμενη μαφία του Κορυδαλλού) ζητούσε χρηματικά ανταλλάγματα από τον Αριστείδη Φλωρο, τον οποιο υπερασπιζόταν ο Μιχάλης Ζαφειροπουλος, με το θύμα να αρνείται, γιατί πίστευε ακράδαντα ότι ο Φλώρος είναι αθώος στην υπόθεση απόπειρας δολοφονίας του Γ. Αντωνόπουλου.

” Ο Λεκοτσαι ζητούσε χρήματα από τον Φλωρο, μέσα στη φυλακή, για να αλλάξουν τις καταθέσεις τους στην υποθεση .

“Αποδεικνύεται λοιπόν ότι το μήνυμα προς τον Φλώρο έπρεπε να περάσει με κάθε τρόπο. Έτσι οι κατηγορούμενοι προσποιήθηκαν τους πελάτες , πήγαν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και κατά την άποψή μου είχαν προαποφασίσει την δολοφονία του .Είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν. Από το θύμα δεν προβλήθηκε καμία αντίσταση. Αν ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν δεν θα πυροβολούσαν στο στήθος από τόσο κοντινή απόσταση. Έβαλαν και σιγαστήρα. Έτσι το μήνυμα θα ήταν άμεσο ώστε να δώσει γρήγορα τα χρήματα ο Φλώρος από φόβο ” είπε ο εισαγγελέας εισηγούμενος την ενοχή των Λεκοτσαι, Μπραχιμαι, και Ντούτσε για την ανθρωποκτονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter