Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Για συμβόλαιο θανάτου κάνουν λόγο οι οικείοι του

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Για συμβόλαιο θανάτου κάνουν λόγο οι οικείοι του

Χωρίς τους τρεις αλλοδαπούς κατηγορουμένους που εκπροσωπούνται από τους δικηγόρους τους γίνεται σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο της Αθήνας η δίκη για τη δολοφονία του ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο γιός του θύματος, που δολοφονήθηκε μέσα στο δικηγορικό του γραφείο κι όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια υπάρξη θύμα εκβιασμού με την εμπλοκή ακόμα και γνωστών ποινικολόγων, εξεταζόμενος σήμερα

παρουσίασε για πρώτη φορά διαδικτυακές συνομιλίες, τον Ιούλιο του 2017, μεταξύ του πατέρα του και ενός άνδρα με το ψευδώνυμο «vas».

Κατά την εκτίμηση του μάρτυρα και από την συνομιλία αυτή προκύπτει η απόπειρα εκβίασης του Φλώρου από γνωστό δικηγόρο ο οποίος εκπροσωπούσε τον Γιώργο Αντωνόπουλο στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του στη οποία ως ηθικός αυτουργός κατηγορήθηκε ο Αριστείδης Φλώρος…

Οι εν λόγω συνομιλίες έχουν ως εξής:

Η πρώτη συνομιλία

«vas»: Hi, Μιχάλη. Πρέπει να ξέρω το συντομότερο δυνατό ότι αυτά που σου είπα ισχύουν από την άλλη πλευρά. Δες αν έχουμε νέα, as soon as possible

Μιχάλης: Ok

Η άλλη συνομιλία :

«vas»: Μου είπε η Καρολίνα. Ποιος από τους δυο είναι ο παραδόπιστος; Ο πιο μεγάλος σε ηλικία;

Μιχάλης: Ο πιο μεγάλος. Ο άλλος συμφωνεί με εσένα. Αύριο έχω ραντεβού με τον μεγάλο (σ.σ δικηγόρο).

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του ο μάρτυρας ανέφερε πως την επόμενη ημέρα ο πατέρας του είχε ραντεβού με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Γιώργο Αντωνόπουλο στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του.

Στο Δικαστήριο εξετάστηκαν ακόμα:

Η σύζυγος του Μιχ. Ζαφειρόπουλου, Βικτωρία Γριμάνη η οποία μίλησε κατηγορηματικά για σχέδιο δολοφονίας σε βάρος του συζύγου της. .

Ο αδελφός του θύματος, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, που μίλησε για εκτέλεση συμβολαίου θανάτου σε βάρος του αδελφού του:

«Ο κατηγορούμενος πήγε αποφασισμένος να τον βγάλει από τη μέση. Δεν υπήρχε άλλη πρόθεση, πλην της εκτέλεσης», είπε ο μάρτυρας. Μάλιστα ο μάρτυρας ανέφερε ότι ο αδελφός του είχε συμβουλεύσει τον Αριστείδη Φλώρο να μην υποκύψει σε εκβιασμό που δεχόταν για να δώσει 5 εκατομμύρια ευρώ σε Αλβανούς κρατούμενους που τον είχαν εμπλέξει με καταθέσεις τους ως ηθικό αυτουργό στην απόπειρα δολοφονίας Αντωνόπουλου.

«Το μήνυμα ήταν ένα και ξεκάθαρο προς τον Φλώρο: Δες τι έπαθε ο δικηγόρος σου και δώσε τα λεφτά. Εγώ αυτό πιστεύω», είπε χαρακτηριστικά ο αδερφός του εκλιπόντα δικηγόρου.

Τέλος ο πρώην αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού, σωφρονιστικός υπάλληλος, Αντώνης Αραβαντινός, κατέθεσε ότι ο Αριστείδης Φλώρος εκβιαζόταν τις φυλακές από τον κατηγορούμενο Κλοντιαν Λεκοτσάι. Μάλιστα ο Αντώνης Αραβαντινός είπε στο δικαστήριο ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του είχε πει πως ο πελάτης του πιο πολύ κινδυνεύει από τους συναδέλφους του δικηγόρους παρά από τους Αλβανούς κρατούμενους.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί στις 9 Οκτωβρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter