Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Σε κατασταση σοκ ο συνεργάτης του – Τι βρήκε ο ιατροδικαστής

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Σε κατασταση σοκ ο συνεργάτης του – Τι βρήκε ο ιατροδικαστής

Δύο άτομα ηλικίας 30 έως 40 ετών αναζητά η αστυνομία για την στυγνή μαφιόζικη εκτέλεση του 52χρονου δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού 154, χθες το απόγευμα.

Από την πρώτη εξέταση φαίνεται ότι ο 52χρονος πυροβολήθηκε στην κοιλιακή χώρα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόσκα για τη δολοφονία δικηγόρου στο κέντρο της Αθήνας και ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Το χρονικό και ο μάρτυρας-κλειδί

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος τους άνοιξε την πόρτα στους δολοφόνους τους στις λίγο μετά τις 7 το απόγευμα και ανέβηκαν στο γραφείο του, όπου και οι τέσσερις (τέταρτος ήταν ο συνεργάτης του δικηγόρου) κάθισαν στην αίθουσα συσκέψεων.

Όπως λέει ο συνεργάτης του θύματος, οι πελάτες ήταν πιθανότατα αλλοδαποί, γιατί μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά και φυσικά είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους.

Οι δύο δράστες είχαν συνομιλία με τον Ζαφειρόπουλο παρουσία του συνεργάτη του δικηγόρου, που αποτελεί μάρτυρα κλειδί αφού είδε τα πρόσωπα τους. Όταν παρέμειναν μόνοι τους για να συνεχίσουν την “συζήτηση” έγινε το φονικό. 

Ο ένας από τους δύο έβγαλε το όπλο και εκτέλεσε τον 52χρονο δικηγόρο και αμέσως, με τον συνεργό του εξαφανίστηκαν. Ο συνεργάτης του Ζαφειρόπουλου άκουσε έναν πυροβολισμό και βρήκε τον 52χρονο νεκρό μέσα στα αίματα.

Σύμφωνα με την πρώτη εξέταση που έκανε ο ιατροδικαστής στο θύμα, φαίνεται ότι έχει δεχτεί μία μόνο σφαίρα στον θώρακα, ενώ σήμερα θα γίνει η νεκροτομή. Στον τόπο της δολοφονίας δεν βρέθηκε κάλυκας, που σημαίνει πως χρησιμοποιήθηκε περίστροφο, ή οι δράστες ήταν τόσο ψύχραιμοι που μάζεψαν τον κάλυκα αμέσως μετά την δολοφονία.

Ραντεβού με τους δολοφόνους του είχε ο δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα κίνητρα της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, χτες το βράδυ στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού 154. Ωστόσο, οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, περνούν σε πρώτη φάση από «ψιλό κόσκινο» τις υποθέσεις που χειριζόταν ο δικηγόρος, προκειμένου να διαπιστώσουν αν κάποια από αυτές σχετίζεται με το έγκλημα.

 Το ενδιαφέρον των αστυνομικών επικεντρώνεται στην έρευνα του κινητού τηλεφώνου, του υπολογιστή και του αρχείου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, καθώς οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι δράστες μπορεί να είχαν κλείσει ραντεβού μαζί του -κάτι που δεν είχε επιβεβαιωθεί μέχρι αργά τη νύχτα- και εμφανίστηκαν ως πελάτες στο γραφείο.

Ο 32χρονος συνεργάτης του θύματος, ασκούμενος δικηγόρος, που ήταν μαζί του στο γραφείο την ώρα της δολοφονίας, μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε μπορέσει να δώσει και πολλά στοιχεία λόγω του σοκ.

Πώς εξαφανίστηκαν

Το γεγονός ότι το γραφείο του Ζαφειρόπουλου είναι λίγα μέτρα μακριά από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας έπαιξε ρόλο για την επιλογή των δολοφόνων να χτυπήσουν εκεί το θύμα αφού διαφυγή τους μέσω Αλεξάνδρας τους έδινε πολλά περιθώρια. Κανείς δεν ξέρει ακόμη αν έφυγαν μαζί ή χωρίστηκαν μετά την αποτρόπαια πράξη τους.

Η δολοφονία Ζαφειρόπουλου έγινε γνωστή λίγα λεπτά αργότερα και αμέσως στην Ασκληπιού 154 έφτασαν οι άνδρες της ΕΛΑΣ και της αντιτρομοκρατικής και φυσικά, απαρηγόρητη η οικογένεια του θύματος – η σύζυγός και τα δύο του παιδιά.

Πληρωμένοι εκτελεστές;

Το σενάριο οι δολοφόνοι του Ζαφειρόπουλου να ήταν πληρωμένοι εκτελεστές που ήρθαν να εκτελέσουν το συμβόλαιο του θανάτου εξετάζει η αστυνομία. Το γεγονός ότι μπήκαν στο γραφείο, συνομίλησαν και με τον συνεργάτη του θύματος, δεν φορούσαν γάντια κάνει τους αστυνομικούς να εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για πληρωμένους εκτελεστές που ήρθαν πιθανότατα από το εξωτερικό και ήδη θα προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα. 

Για το λόγο αυτό έχουν ενταθεί τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και όχι μόνο. 

Οι κάμερες στο μικροσκόπιο

Οι αρχές ήδη έχουν ξεκινήσει να ερευνούν το υλικό που έχουν τυχόν καταγράψει κάμερες ασφαλείας στην περιοχή ώστε να ταυτοποιήσουν τα δύο άτομα, ηλικίας 30-40 ετών που μπήκαν, σκότωσαν και βγήκαν σαν κύριοι από το γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Σήμερα ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών έχει κηρύξει αποχή λόγω πένθους και διαμαρτυρίας για την άνανδρη δολοφονία του συναδέλφου τους.





Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter