Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Δεκτή η αναφορά της μητέρας του από τις αρχές της ΕΕ

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Δεκτή η αναφορά της μητέρας του από τις αρχές της ΕΕ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Δεκτή έγινε η αναφορά της Ελένης Κωστοπούλου για την δολοφονία του γιού της Ζακ από την Επιτροπή Αναφορών (PETI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πράγμα που σημαίνει πως παραπέμπεται στην Ευρωπαία Επίτροπο Ισότητας και στον Ευρωπαίο Επίτροπο Δικαιοσύνης.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών, Ντολόρς Μονσεράτ, απέστειλε επιστολή στην οποία επιβεβαιώνει πως η υπόθεση του Ζακ θα αναδειχθεί στα ευρωπαϊκά όργανα, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι η υπόθεση του Ζακ και το ζήτημα της αστυνομικής ατιμωρησίας είχε συζητηθεί και στις 26 Ιανουαρίου στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά από προσφυγή της μητέρας του.

Όλη η επιστολή της Πρόεδρου της Επιτροπής Αναφορών, Ντόλορς Μονσεράτ:

«Αγαπητή κα Κωστοπούλου,

Σε συνέχεια της επιστολής μου της 13ης Φεβρουαρίου 2023, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι, κατά τη συνεδρίασή της στις 29 Νοεμβρίου 2023, η Επιτροπή Αναφορών συνέχισε την εξέταση της αναφοράς σας και αποφάσισε να παραπέμψει την αναφορά σας στην Ευρωπαία Επίτροπο Ισότητας, κα Νταλί, και στον Ευρωπαίο Επίτροπο Δικαιοσύνης, κ. Ρέυντερς, καθώς και στις αρμόδιες εθνικές αρχές, δηλαδή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Μόλις η Επιτροπή Αναφορών λάβει τις απαραίτητες πληροφορίες, θα συνεχίσει να την εξέταση του φακέλου σας.

Φυσικά θα σας ενημερώνω για οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια σχετικά με την αναφορά σας.

Με εκτίμηση,
Ντόλορς Μονσεράτ
Πρόεδρος Επιτροπή Αναφορών»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter