«Δολοφόνοι του ανθισμένου φεγγαριού», η ιστορία που ήθελε να διηγηθεί ο Μάρτιν Σκορσέζε

«Δολοφόνοι του ανθισμένου φεγγαριού», η ιστορία που ήθελε να διηγηθεί ο Μάρτιν Σκορσέζε

Η νέα ταινία του Σκορσέζε, παραγωγής Apple, είναι έτοιμη να βγει στις αίθουσες σε ένα μήνα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο «μεγαλύτερος εν ζωή αμερικανός σκηνοθέτης» μένει άπραγος αυτή την εποχή.

Οι «Δολοφόνοι του ανθισμένου φεγγαριού» θα βγουν στις αίθουσες στις 19 Οκτωβρίου. Είναι μια ταινία βασισμένη στο ομότιτλο best-seller μυθιστόρημα του συγγραφέα και δημοσιογράφου του New Yorker Ντέιβιντ Γκραν που περιγράφει ένα αληθινό έγκλημα που συνέβη κατά της ινδιάνικης φυλής Οσέιτζ πριν από έναν αιώνα περίπου. Το συγκεκριμένο βιβλίο επέλεξε ο Σκορσέζε επειδή «δεν ήθελε να διηγηθεί άλλη μια ιστορία για τους καλούς λευκούς που σώζουν τον κόσμο».

Η πλοκή του έργου διαδραματίζεται στην Οκλαχόμα της δεκαετίας του 1920 όπου τα μέλη της φυλής Οσέιτζ, τα οποία είχαν πλουτίσει λόγω του πετρελαίου που ανακαλύφθηκε στη γη τους, αρχίζουν να δολοφονούνται με κτηνώδη τρόπο. Οι δολοφονίες σόκαραν την αμερικανική κοινή γνώμη κι έμειναν στην Ιστορία ως το «Κράτος του Τρόμου».

Η διάρκειας 3,5 ωρών ταινία των Σκορσέζε- Ντι Κάπριο- Ντε Νίρο (για πρώτη φορά μαζί στην ίδια ταινία οι τρεις κολοσσοί) προβλήθηκε εκτός συναγωνισμού στο φετινό φεστιβάλ των Κανών, αποσπώντας θετικές κριτικές. Είναι η έκτη κινηματογραφική συνεργασία ανάμεσα σε Μάρτιν Σκορσέζε και Λεονάρντο Ντι Κάπριο (υποδύεται τον πράκτορα του νεοσύστατου FBI που αναλαμβάνει να ερευνήσει την υπόθεση) ενώ ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο που έχει ξαναδουλέψει με το σκηνοθέτη σε άλλες 8 ταινίες, ενσαρκώνει τον πλούσιο γαιοκτήμονα της περιοχής που έχει τις δικές του σκοτεινές βλέψεις στην υπόθεση.

Τη μετατροπή του μυθιστορήματος σε σενάριο ανέλαβε ο οσκαρικός Ερικ Ροθ («Dune», «A Star is Born», «Forrest Gump») που ακολούθησε πιστά τις οδηγίες του σκηνοθέτη για μια ολοκληρωτική αναθεώρηση του βιβλίου του Γκραν, που θα έδινε έμφαση στην ανάγνωση της ιστορίας «από την πλευρά των ινδιάνων κι όχι των λευκών». Στόχος του Σκορσέζε ήταν να φτιάξει ένα φιλόδοξο γουέστερν που επιχειρεί να πει κάποιες αλήθειες γύρω από τους μύθους της Άγριας Δύσης, όπως δεν τις έχουμε ξανακούσει ποτέ πριν στο παρελθόν και για το λόγο αυτό έδωσε βήμα και φωνή σε πολλούς ινδιάνους της κοινότητας των Οσέιτζ.

Κι ενώ η ταινία του Σκορσέζε που κόστισε 200 εκατομμύρια δολάρια μετρά αντίστροφα μέχρι να συναντηθεί με το κοινό της, ο αμερικανός σκηνοθέτης έχει έτοιμα τα μελλοντικά πρότζεκτ του, τα οποία μάλιστα βρίσκονται στο στάδιο του pre-production. Μάλιστα οι πληροφορίες δεν μιλούν για ένα ή δύο νέα σχέδια αλλά για έξι (!) με το σκηνοθέτη να φαίνεται να καταλήγει τελικά σε δύο που μάλλον θα αποτελέσουν τα επόμενα βήματα του.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Time ο Σκορσέζε μίλησε μάλιστα αναλυτικά για ένα από αυτά, που αφορά στη διασκευή του βιβλίου «Home» της Μέριλιν Ρόμπινσον. Η ιστορία του βιβλίου αφορά στην επιστροφή στο πατρικό του ενός αλκοολικού άντρα ύστερα από 20ετή απουσία. Η αντίδραση του ιερέα πατέρα του και η αναπόφευκτη σύγκρουση που θα προκληθεί ανάμεσα τους, προϊδεάζουν για ένα δυνατό μελόδραμα που βρίσκεται πολύ κοντά στις αγαπημένες θεματικές του σκηνοθέτη: ανθρώπινα πάθη, χριστιανική θρησκεία και απολύτρωση. Αν έχει και το κατάλληλο καστ, νομίζω ότι βρήκαμε την ταινία την οποία θα είμαστε ανυπόμονοι να δούμε πως και πως το 2024.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter