Δώρα Αυγέρη: Η κυβέρνηση ψεύδεται ασύστολα για τις βάσεις των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Δώρα Αυγέρη: Η κυβέρνηση ψεύδεται ασύστολα για τις βάσεις των ιδιωτικών πανεπιστημίων
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Με συγκεκριμένα παραδείγματα για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας απαντάει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη, διαψεύδοντας τα περί ισότητας για την εισαγωγή στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Ο Κ. Πιερρακάκης μίλησε για εισαγωγή με την ΕΒΕ πεδίου, ενώ σήμερα οι φοιτητές εισάγονται σε σχολές με ΕΒΕ αλλά και μόρια τα οποία είναι πολύ υψηλά για τις απαιτητικές σχολές.

Στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης εισάγεσαι σήμερα με 18.300 μόρια. Στην Ιατρική Ιδιωτικού Πανεπιστημίου θα μπαίνεις με λιγότερα από 10.000.

Η δήλωση της Δώρας Αυγέρη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ είναι αντίθετος στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Οι λόγοι είναι πολλοί και έχουν αναλυθεί πολλές φορές. Η παρουσίαση του επικείμενου νομοσχεδίου από τον αρμόδιο υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη, μας επιβεβαιώνει.

Γιατί; Ας δούμε ένα παράδειγμα.

Κ. Πιερρακάκης (ΣΚΑΪ): «Για να είναι κάποιος υποψήφιος, θα πρέπει να καλύπτει την ελάχιστη βάση εισαγωγής του επιστημονικού πεδίου που τον ενδιαφέρει. Αυτό θα προκύπτει από τον μέσο όρο της επίδοσής του στα μαθήματα του επιστημονικού πεδίου που τον ενδιαφέρει επί 0,8».

Ας δούμε τί σημαίνει πρακτικά αυτό που είπε ο υπουργός.

Στη Νομική Αθηνών ο τελευταίος επιτυχών εισάγεται σήμερα με 18.125 μόρια κατά μέσο όρο. Στη δε Νομική Κομοτηνής, ο τελευταίος εισάγεται με μέσο όρο 16.985 μόρια. Με το νόμο της ΝΔ, θα εισάγεται στη Νομική Ιδιωτικού Πανεπιστημίου με μόλις 9.380 μόρια.

Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί του ΕΜΠ. Ο τελευταίος έχει μέσο όρο 18.820 μόρια. Σε αντίστοιχο Ιδιωτικό θα εισάγεται με μόλις 9.840 μόρια.

Ιατρική Αθηνών. Ο τελευταίος έχει μέσο όρο 19.000 μόρια και στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης 18.300. Με πόσα μόρια θα εισάγεται κάποιος στην Ιατρική Ιδιωτικού Πανεπιστημίου; Με μόλις 9.300.

Η λαθροχειρία και τα ασύστολα ψέματα της κυβέρνησης φαίνονται ξεκάθαρα στους πίνακες. Όπως και η προσπάθειά της να ξεγελάσει και να εκμεταλλευτεί την αγωνία των νέων παιδιών και των γονιών τους.

Αποκρύπτει συνειδητά την αλήθεια, υποστηρίζοντας πως με όσα προτείνει εξασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση των νέων σε όλα τα πανεπιστήμια. Ενώ την ίδια ώρα παραβιάζει πολλαπλά το Σύνταγμα.

Η κυβέρνηση των δήθεν «αρίστων» αποδεικνύει για μία ακόμη φορά πως δεν ενδιαφέρεται ούτε για τη δημόσια ανώτατη εκπαίδευση, ούτε για την πραγματική αριστεία, ούτε για την αξιοκρατία».

Διαβάστε επίσης: «Ποτάμι» οργής ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια – Χιλιάδες νέοι στο κέντρο της Αθήνας (Photos – Videos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter