Δωράκια

Δωράκια

Νέα δωράκια προς τους δυνάμει κυβερνητικούς φίλους μεγαλοεπιχειρηματίες εξήγγειλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη διά του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών.

Το νέο πακέτο, που περιλαμβάνει οριζόντιο κούρεμα έως και 45% της προκαταβολής φόρου και μείωση φορολογικών συντελεστών, είναι κουστούμι ραμμένο αποκλειστικά για τις επιχειρήσεις που είχαν κέρδη την περίοδο της πανδημίας, όταν η ελληνική οικονομία κατέρρευσε. Και ποιες ήταν αυτές; Τα σουπερμάρκετ, οι εταιρείες υπηρεσιών παντός είδους μεταφορών, αυτές που παράγουν φαρμακευτικά προϊόντα, οι εταιρείες προγραμματισμού Η/Υ, η αλιεία, οι υδατοκαλλιέργειες και άλλες που κατάφεραν να αυξήσουν υπέρμετρα τον τζίρο τους όταν δίπλα τους τα πάντα διαλύονταν.

Η μείωση των φορολογικών συντελεστών είναι ένα ακόμη κυβερνητικό παραμύθι που μπορεί να δίνει 7 έως 15 ευρώ αύξηση στους πενιχρούς μισθούς των 550 έως 850 ευρώ, αλλά στην πραγματικότητα διαλύει τις μελλοντικές συντάξεις των εργαζομένων. Κανένα μέτρο για την αύξηση της ρευστότητας των μικρομεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, του λιανεμπορίου, της εστίασης και των νοικοκυριών.

Λέξη για κούρεμα οφειλών προς το δημόσιο, τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τίποτε για προσπάθεια μείωσης της ανεργίας.

Και όλα αυτά όταν τα χρήματα του Ταμείου Ανάπτυξης αναμένονται μετά τον Σεπτέμβριο και τα «γεράκια» άρχισαν ήδη να πετούν πάνω από τις ευρωπαϊκές οικονομίες που δοκιμάζονται από την πανδημία, με πρώτη βέβαια την ελληνική, για την οποία ακόμη και το ΙΟΒΕ προβλέπει στο χειρότερο βέβαια σενάριό του ανάπτυξη κοντά στο 1,5% για το 2021.

Αλλά η κυβέρνηση των «σοφών και αρίστων» του ανέμελου Κυριάκου Μητσοτάκη τρέχει να προλάβει να παραδώσει τα δωράκια που είχε τάξει, αδιαφορώντας για την όλο και ταχύτερη πορεία της πλειονότητας των ελληνικών νοικοκυριών προς τη χρεοκοπία.

Ας ληφθεί υπόψη αυτό στις εκλογές που κάποια στιγμή θα γίνουν!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter