Δημοσία δαπάνη η ταφή υποψηφίου της Χρυσής Αυγής από το Δήμο Θεσσαλονίκης

Δημοσία δαπάνη η ταφή υποψηφίου της Χρυσής Αυγής από το Δήμο Θεσσαλονίκης

Σε μια προκλητική για το δημοκρατικό αίσθημα απόφαση προχώρησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ντροπιάζοντας την ιστορία του τόπου.

Ανήμερα της 9ης Μαΐου, ημέρας της ήττας του φασισμού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και της αιματοβαμμένης εργατικής εξέγερσης του 1936, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη δωρεά ταφή του πρώην υποψήφιου με τη φασιστική Χρυσή Αυγή Ματθαίου Τσούγκα.

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλει πως η διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα μαζί με τους προσκείμενους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θέλοντας να αλιεύσουν ψήφους από την «ορφανή» δεξαμενή της ακροδεξιάς, αποφάσισαν να τιμήσουν έναν φανατικό εκπρόσωπο της με το πρόσχημα του επιστήμονα. Μόνο που επιστήμονας ήταν κι ο Μένγκελε και αυτές οι συμπτώσεις εγείρουν ερωτήματα για τους εκπρόσωπους του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και του νεοφώτιστου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ιατροδικαστής Ματθαίος Τσούγκας υπήρξε στέλεχος της ΝΔ, είχε διατελέσει επί 16 χρόνια δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος, ενώ είχε θέσει υποψηφιότητα με τη Χρυσή Αυγή, ενώ ήταν και επικεφαλής του τομέα εσωτερικών και εκπρόσωπος του κόμματος «Ελληνες ΓΤΠ» του ναζιστή-εγκληματία Ηλία Κασιδιάρη. Ας μην λησμονούμε ότι η Νέα Δημοκρατία πάντα φλέρταρε με την άκρα δεξιά και για αυτό ο Μητσοτάκης επέλεξε τρία πρωτοπαλίκαρα της για υπουργούς. Αυτό το κλίμα μυρίζει εκλογές και αλίμονο σε αυτούς που προσπαθούν να αποκαταστήσουν εκείνους που καταδίκασε η δικαιοσύνη και ο ελληνικός λαός.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλονίκης:

Μέρα ντροπής για τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Στις 9 Μάη, η Θεσσαλονίκη τιμά την εξέγερση της εργατιάς το 1936, που κατέληξε στη δολοφονία δεκάδων εργατών από τη κυβέρνηση του φασίστα Μεταξά. Στις 9 Μάη, όλος ο κόσμος, τιμά την Αντιφασιστική Νίκη των λαών, ενάντια στο τέρας του ναζισμού, το 1945.

Αυτή την ημέρα η διοίκηση του δήμου έγραψε μια ακόμα μαύρη σελίδα στη θητεία της.

Όχι μόνο δεν τίμησε τη μέρα αλλά με πρόταση της και απόφαση της πλειοψηφίας (διοίκηση Ζέρβα, οι δορυφόροι «συνεργάτες» της, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και δήθεν «ανεξάρτητοι») του δημοτικού συμβουλίου (με ονομαστική ψηφοφορία όπως ζήτησε η Λαϊκή Συσπείρωση) αποφασίστηκε να τιμηθεί με δωρεάν ταφή ο Ματθαίος Τσούγκας: Υποψήφιος βουλευτής της εγκληματικής – ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, επικεφαλής του τομέα εσωτερικών και εκπρόσωπος του κόμματος «Έλληνες»(!!!) του έγκλειστου στις φυλακές ναζιστή – εγκληματία Κασιδιάρη και πρωταγωνιστή του «αντι-εμβολιαστικού κινήματος».  Η δικαιολογία ότι τιμούν τον επιστήμονα, δεν τιμά τη κοινή λογική καθώς δεν τιμήθηκαν δεκάδες άλλοι επιστήμονες, που έφυγαν.

Η αλίευση ψήφων των ορφανών της Χρυσής Αυγής από διάφορους χώρους αθωώνει τους ναζιστές εγκληματίες, καλλιεργεί το έδαφος για να πέσουν «στα μαλακά» στην έφεση τους, να αποφυλακιστούν όσοι παραμένουν στις φυλακές (ήδη κυκλοφορούν ελεύθεροι). Μια ακόμα απόδειξη ότι ο φασισμός είναι παιδί του καπιταλισμού, τα τάγματα εφόδου του πολιτικού συστήματος του.

Στην ίδια συνεδρίαση, η διοίκηση του δήμου απέρριψε το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης (που στήριξε ο σύλλογος καθηγητών χορού και άλλες παρατάξεις) να δεσμευτεί για τη παραμονή της ανώτερης σχολής χορού στη Τριανδρία, ενισχύοντας  προεκλογικά τοπικιστικές αντιπαραθέσεις που καλλιεργούν αδιανόητες αντιπαραθέσεις της σχολής με το πολιτιστικό κέντρο Τριανδρίας αντί να αποφασίσει την αξιοποίηση του άδειου σχολείου της περιοχής προς όφελος όλων των πλευρών, τις πολιτιστικές ανάγκες όλων των Τριανδριωτών.

Απέρριψε τη πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης να αποδοθούν επιτέλους τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους του δήμου, να τους αποζημιώσει για τα Μέσα Προστασίας που αγόρασαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, όπως προβλέπει ο νόμος και η διοίκηση παράνομα παρακρατά για 3 χρόνια ενώ μοιράζει εκατομμύρια σε εργολάβους.

Με απαράδεκτες μεθοδεύσεις του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου «τράβηξε» τη συνεδρίαση μέχρι τα ξημερώματα για να μη συζητηθούν οι τεράστιες ευθύνες του δήμου για τον τραυματισμό της μαθήτριας στη παιδική χαρά της Νέας Παραλίας, για την ανασφάλεια των έργων που παραδίνονται ολοκληρωτικά στους εργολάβους με μόνο κριτήριο τα κέρδη τους.

Η πλήρης – προκλητική  υποταγή της διοίκησης Ζέρβα στα μεγάλα συμφέροντα και τη κυβέρνηση, η επιδίωξη της να διασωθεί από τη όλο και μεγαλύτερη λαϊκή κατακραυγή «κοιτώντας» προς τα ακροδεξιά και αλλού για συμμαχίες, προδιαγράφει ακόμα μεγαλύτερο κατήφορο της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter