Δωρεάν παιδιατρικός έλεγχος για τα παιδιά 100 απομακρυσμένων περιοχών

Δωρεάν παιδιατρικός έλεγχος για τα παιδιά 100 απομακρυσμένων περιοχών

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής του Ιδρύματος Vodafone εμπλουτίζεται με παιδιατρικό προληπτικό έλεγχο.

Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση ασθενειών αποτελούν θεμέλια ενός υγιούς μέλλοντος για κάθε παιδί. Ωστόσο, ακόμα και ο προληπτικός έλεγχος δεν είναι πάντα δεδομένος, ιδιαίτερα για τους νεαρότερους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών. Στο πλαίσιο αυτό, ένα δωρεάν πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής ειδικά σχεδιασμένο για τα 100 πιο απομακρυσμένα σημεία της Ελλάδας, σίγουρα θα ενίσχυε το αίσθημα ασφάλειας των κάτοικων, μεγάλων και μικρών, των περιοχών αυτών.

Αυτό έρχεται σήμερα να υλοποιήσει το Ίδρυμα Vodafone, το οποίο εμπλουτίζει το επιτυχημένο Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής και φέρνει δωρεάν προληπτικό παιδιατρικό έλεγχο. Στόχος του Ιδρύματος Vodafone είναι να εξασφαλίσει ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας σε παιδιά που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 20 χρόνων αδιάλειπτης προσφοράς και ενεργούς δραστηριοποίησης του στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής ο παιδιατρικός προληπτικός έλεγχος, η χαρτογράφηση της αναπτυξιακής προόδου για παιδιά σε αγροτικές περιοχές (ύψος, βάρος, δείκτης μάζας σώματος), καθώς και η παρακολούθηση του εμβολιασμού και η παροχή συμβουλών. Επιπρόσθετα, παρέχεται πλήρης παρακολούθηση του ιατρικού ιστορικού κάθε νεαρού εξεταζόμενου.

Η τηλεϊατρική κάνει την έγκαιρη διάγνωση δυνατή για όλους

Με αφετηρία το 2006 και κεντρικό σύνθημα «Πιο κοντά στην έγκαιρη διάγνωση, πιο δυνατοί!», το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής του Ιδρύματος Vodafone παρέχει δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας σε τουλάχιστον 500.000 κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.

Πρόκειται για το μακροβιότερο πρόγραμμα του Ιδρύματος, το οποίο αξιοποιεί τις δυνατότητες του δικτύου της Vodafone, παρέχοντας δωρεάν πρόσβαση σε βασικές εξετάσεις προληπτικής ιατρικής στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, από το Σουφλί και την Ερεικούσα έως τους Λειψούς και τη Γαύδο.

Σε κάθε ένα από τα 100 απομακρυσμένα σημεία εφαρμογής του Προγράμματος, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται το περιφερειακό ιατρείο ή το κέντρο υγείας και να πραγματοποιούν δωρεάν μία σειρά βασικών εξετάσεων προληπτικής ιατρικής, όπως καρδιογράφημα, σπιρομέτρηση, οξυμετρία, μέτρηση πίεσης και σακχάρου, ολικής χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων.

Εφόσον ο γενικός ή αγροτικός ιατρός αποφασίσει ότι χρειάζεται μια δεύτερη γνώμη, οι εξετάσεις αποστέλλονται σε εξειδικευμένους ιατρούς του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, μέσω του δικτύου της Vodafone. Στη συνέχεια εκείνοι παρέχουν τη συμβουλευτική γνωμάτευσή τους άμεσα και γρήγορα με τον ίδιο τρόπο.

Θα πρέπει να προστεθεί ότι το πρόγραμμα φέτος ανανέωσε την προσέγγισή του στην πρόληψη των γυναικολογικών ασθενειών, δημιουργώντας ένα νέο ερωτηματολόγιο που απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Αυτό έρχεται να ενισχύσει τις ήδη υπάρχουσες υπηρεσίες πρόληψης για την εμμηνόπαυση και την οστεοπόρωση, που προσφέρονται σε γυναίκες άνω των 45 ετών μέσω του Προγράμματος Τηλεϊατρικής του Ιδρύματος Vodafone.

Για ένα μέλλον ευημερίας, βιωσιμότητας και ανάπτυξης

Εδώ και 16 χρόνια, το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής φέρνει το «μακριά» πιο κοντά στον τομέα της υγείας, μεριμνώντας παράλληλα για την έγκαιρη διάγνωση αλλά και την πρόληψη. Μέσα από την πρωτοβουλία του Ιδρύματος Vodafone, η οποία «συνδέει για καλό» ανθρώπους και ψηφιακές τεχνολογίες, μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 70.000 εξετάσεις σε κάτοικους ακριτικών και απομακρυσμένων περιοχών. Με την προσθήκη του παιδιατρικού προληπτικού ελέγχου στη φαρέτρα του, το πρόγραμμα ενισχύεται περαιτέρω ως πυλώνας περιφρούρησης της δημόσιας υγείας απομακρυσμένων περιοχών, για ένα μέλλον ευημερίας, βιωσιμότητας και ανάπτυξης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδος, κ. Χάρης Μπρουμίδης, με την ευκαιρία εορτασμού των 20 χρόνων παρουσίας του Ιδρύματος Vodafone στη χώρα μας «Για τη Vodafone και τους ανθρώπους της η προσφορά στον άνθρωπο και την κοινωνία είναι αδιαπραγμάτευτη αξία. Η πίστη μας ότι “μαζί μπορούμε” και η φιλοσοφία του Ιδρύματος να “συνδέει για καλό” ανθρώπους και ψηφιακές τεχνολογίες είναι η αφετηρία για κάθε πρωτοβουλία, κάθε πρόγραμμα, κάθε δράση, κάθε επένδυση που υλοποιούμε. Συνεχίζουμε με αυτές τις αρχές και υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, για ένα μέλλον ευημερίας, βιωσιμότητας και ανάπτυξης».

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής του Ιδρύματος Vodafone υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Συμμετέχει επίσης το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, ενώ για την τεχνική υλοποίησή του υπεύθυνη είναι η εταιρεία Vidavo.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter