#Δωρεάν_pcr_test: Τέλος, στον νεοφιλελεύθερο γκεμπελισμό της κυβέρνησης – Απαιτούμε Δωρεάν_pcr_test για όλους

#Δωρεάν_pcr_test: Τέλος, στον νεοφιλελεύθερο γκεμπελισμό της κυβέρνησης – Απαιτούμε Δωρεάν_pcr_test για όλους
Rapid test για κορονοϊό από στέλεχος του ΕΟΔΥ, Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Βαριά η φετινή παραμονή Πρωτοχρονιάς, μας σέρνουν από τα πόδια τα 35.580 νέα κρούσματα και οι εβδομήντα δύο συνάνθρωποί μας που ανακοινώθηκε πως χάθηκαν, εχθές. Και άλλοι τόσοι προχθές και δεν θέλω να συνεχίσω άλλο με τα μακάβρια δεδομένα και τις δυσοίωνες στατιστικές. Όποιος, έχει χάσει άνθρωπο στην πανδημία κάθε φορά που ακούει τον αριθμό των νεκρών το μόνο που σκέφτεται είναι το όνομα του δικού του ανθρώπου και σαν να μην φτάνει αυτό να έχεις και μια άθλια κυβέρνηση να σου κουνάει το δάχτυλο περί ατομικής ευθύνης.

Όλες αυτές τις ημέρες τα τηλέφωνα σπάνε από πολίτες που ρωτάνε αν υπάρχουν πληροφορίες για δωρεάν παροχή τεστ ή αν έχει σκοπό το Υπουργείο Υγείας να προβεί σε συνταγογράφηση. Στην Δανία δίνεται δωρεάν rapid και PCR για όλους τους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων και των τουριστών. Στην Κύπρο τα rapid είναι δωρεάν και το PCR κοστίζει 20 ευρώ. Στην Γαλλία τα τεστ είναι δωρεάν για τους εμβολιασμένους και 40-50 ευρώ για τους ανεμβολίαστους. Στην Ελλάδα μια οικογένεια πρέπει να πληρώνει εξ ολοκλήρου από την τσέπη της τα τεστ με τα ιδιωτικά μικροβιολογικά κέντρα να μην ελέγχονται από πουθενά.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη λαϊκίζουν όσοι ζητάνε δωρεάν τεστ. Και να μην κάνεις καμία πρόσληψη γιατρού λαϊκισμός είναι; Και οι καθημερινοί νεκροί; Κι αυτό λαϊκισμός; Από την μια η Γκάγκα υποστηρίζει πως «όσοι βγαίνουν θετικοί στα rapid test να μην κάνουν pcr» με τον Πλεύρη να απαντάει «πιστοποιητικό νόσησης παίρνεις μόνο με pcr». Τι ισχύει, τελικά; Πόσο δύσκολο είναι οι Μαρίες Αντουανέτες της Νέας Δημοκρατίας να καταλάβουν πως 1 στους 3 συμπολίτες μας δεν θα κάνει τεστ, γιατί πολύ απλά δεν έχει χρήματα. Και επειδή, στην κυβέρνηση αρέσει να μιλάνε με νούμερα, ας μας πουν, πόσο αγοράζει μαζικά το κράτος τα pcr για να τα χρεώνει 60 ευρώ το διαγνωστικό κέντρο; Προσπαθώ -κατά προσέγγιση- να πολλαπλασιάσω τον αριθμό των τεστ που γίνονται καθημερινά επί του ποσού και τα κέρδη που προκύπτουν φτάνουν σε ύψη που η λαϊκή καταγωγή μου δεν μου επιτρέπει να συλλάβω. Αυτά τα χρήματα γιατί να πηγαίνουν στον ιδιωτικό τομέα και να μην μένουν στο δημόσιο ενισχύοντας το ταλαίπωρο σύστημα υγείας; Γιατί δεν συνταγογραφούνται τα τεστ, αν όχι, εντελώς δωρεάν, έτσι ώστε όλοι να κάνουν τον έλεγχο τους και να μην υπάρχουν διαφυγόντα κέρδη από τον κρατικό κορβανά.

Θα σκεφτεί, κάποιος, για πιο λόγο δεν πάει ο κόσμος στα νοσοκομεία να κάνει τεστ; Η απάντηση είναι πως η παρέα των αρίστων έχει διαλύσει σε τέτοιον βαθμό το ΕΣΥ που για να κλείσεις ραντεβού υπάρχει τεράστια αναμονή κι αν πας και στηθείς στην ουρά τα πράγματα είναι τραγικά. Με λίγα λόγια έχουμε μια κυβέρνηση που εξαγγέλλει υποχρεωτικά μέτρα ατομικής προστασίας (μάσκες FFP2, συνεχή έλεγχο κ.α), αλλά δεν κάνει καμία παρέμβαση και έλεγχο στην αγορά για να ανακουφίσει τον προϋπολογισμό των φτωχών και των μεσαίων στρωμάτων, που αποτελούν τον κορμό του ελληνικού εισοδήματος και σε όλο αυτό το αίσχος έχεις και κάποιους δημοσιογράφους να έχουν σηκώσει ήδη μανίκια και να ξεκινούν την μπουγάδα εξισώνοντας την ουρά έξω από τα νοσοκομεία με τις ουρές του 2015 στα ΑΤΜ με τα capital controls. Σε λίγο θα μας πουν πως ο Πολάκης καπνίζει… Είστε σοβαροί; Πεθαίνει κόσμος και εσείς ανοίξατε, πάλι, την κάνουλα Πέτσα και ξεκινήσατε την προπαγάνδα; Ένας νεοφιλελεύθερος τραμπικός γκεμπελισμός που ξεγυμνώνει μια άκρως επικίνδυνη κυβέρνηση που δεν θα σταματήσει μέχρι να ικανοποιηθεί και η τελευταία αξίωση των συμφερόντων, που υπηρετεί.
Απαιτούμε #Δωρεάν_pcr_test για όλους τους πολίτες και έλεγχο της αισχροκέρδειας που συμβαίνει με τις ευλογίες της κυβέρνησης.
Αρκετά, έπαιξαν με τις ζωές μας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter