Δώρο Πάσχα: Πότε θα καταβληθεί στους εργαζόμενους – Τι γίνεται εάν δε συμμορφωθούν οι εργοδότες

Δώρο Πάσχα: Πότε θα καταβληθεί στους εργαζόμενους – Τι γίνεται εάν δε συμμορφωθούν οι εργοδότες

Έως τη Μεγάλη Τετάρτη, 12 Απριλίου, καταβάλλεται το δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με το ΚΕ.Π.Ε.Α Γ.Σ.Ε.Ε.

Δικαιούχοι του δώρου Πάσχα είναι όλοι οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα, με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, που εργάστηκαν από την 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου.

Φυσικά, εφόσον το επιθυμεί, ο εργοδότης μπορεί να καταβάλει το δώρο και νωρίτερα από την ημερομηνία αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δώρο Πάσχα αντιστοιχεί σε μισό μηνιαίο μισθό (για όσους αμείβονται με μισθό) ή 15 ημερομίσθια (για εκείνους που αμείβονται με ημερομίσθια). Το δώρο σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Μπορείτε να υπολογίσετε το ακριβές ποσό που θα πρέπει να λάβετε στο λογαριασμό σας, μέσα από την εφαρμογή της ΚΕ.Π.Ε.Α Γ.Σ.Ε.Ε, κάνοντας κλικ ΕΔΩ (θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε στην εφαρμογή).

Διευκρινίζεται πως για το Δώρο Πάσχα αποδίδονται εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) και Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται αυτό να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήματα. Σε κάθε περίπτωση μη καταβολής του, μέσα στην τασσόμενη προθεσμία, οι Κοινωνικοί Επιθεωρητές Εργασίας του Σ.ΕΠ.Ε έχουν υποχρέωση να επεμβαίνουν άμεσα, διενεργώντας ελέγχους και να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, για την άσκηση της διαδικασίας του αυτοφώρου και την επιβολή των σχετικών κυρώσεων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter