Δώσαμε μισό δισ. παραπάνω στα σούπερ μάρκετ!

Δώσαμε μισό δισ. παραπάνω στα σούπερ μάρκετ!

Μη σκεφτείτε πως αγοράσαμε περισσότερα. Απλά σύμφωνα με τα στοιχεία της Circana από τον Ιανουάριο ως τον Αύγουστο οι πωλήσεις σε αξία αυξήθηκαν κατά 9,88% ενώ ο όγκος των πωλήσεων αυξήθηκε κατά μόλις 1%.

Με απλά λόγια από 5,326 δις. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρσι, φέτος πληρώσαμε 5,85 δισ. ευρώ ή 524 εκατ. ευρώ παραπάνω που βέβαια βγήκαν από τις τσέπες μας.
Και οι τσέπες μας δεν ήταν πιο πλούσιες φέτος, αν μάλιστα σκεφτείς πως πληρώσαμε περισσότερα για ενέργεια (ηλεκτρικό, καύσιμα). Γενικά όλα πήραν τα πάνω τους.

Και βέβαια η δικαιολογία της κυβέρνησης ότι φταίνε οι πόλεμοι και οι καταστροφές δεν δικαιολογούν αυτή την αύξηση με δεδομένο πως δεν έγινε καμία προσπάθεια για συγκράτηση των τιμών παρά μόνον για ευχέλαιο και πολλά λόγια για να κρύψουν την έλλειψη βούλησης να απευθυνθούν προς τους επιχειρηματίες…

Δεν είναι τυχαίο που βρίσκεις τα αντίστοιχα προϊόντα στο εξωτερικό με πολύ χαμηλότερες τιμές!

Και όπως φαίνεται δεν έχουν καμία πρόθεση συγκράτησης των τιμών αφού το νέο σχέδιο προβλέπει (υποτίθεται) έλεγχο των τιμών και λίστα με σήμανση στα προϊόντα με μείωση τουλάχιστον 5%…

Αν σκεφτείς και τους μισθούς, πρόκειται για κανονική αφαίμαξη και μεταφορά πλούτου και ρευστότητας…

Υ.Γ. Πάντως αν δεχθείς ως αιτιολογία πως ένα μέρος της κατανάλωσης το πλήρωσαν οι “επιπλέον” τουρίστες καταλήγεις στο συμπέρασμα πως οι Έλληνες έχουν περιορίσει τις αγορές τους γιατί δεν έχουν χρήματα.

Διαλέξτε!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter