Δώσε και σε μας μπάρμπα, όχι όλα για τους καναλάρχες

Δώσε και σε μας μπάρμπα, όχι όλα για τους καναλάρχες

Στις κανονικές χώρες τα δωράκια μεταξύ πολιτικών και επιχειρηματιών απαγορεύονται. Η Ελλάδα όμως δεν είναι μια κανονική χώρα οπότε θεωρείται απολύτως νορμάλ να δίνει η κυβέρνηση ένα… δωράκι 6.839.890,36 ευρώ σε τηλεοπτικά κανάλια για να ‘χουν να πορεύονται επειδή ζούμε σε δύσκολους καιρούς και η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η ανισότητα κατά πώς είπε και ο Μητσοτάκης στο συνέδριο του συνέδριο του Economist χωρίς να γελάσει κανείς.

Σε τέτοια «κανονικότητα» λοιπόν είναι λογικό και τα κανάλια να κάνουν ένα «δωράκι» στον πρωθυπουργό όπως έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια στήνοντας ένα παραπέτασμα γύρω από αυτόν και τις πολιτικές της κυβέρνησης του, γιατί καλές είναι οι παρλαπίπες των συστημικών λογογράφων για «λογοδοσία» αλλά αυτό που τους νοιάζει είναι να κάνει ο Μητσοτάκης ό,τι κάνει και να μην λογοδοτεί ποτέ.

Δώσε μου να σου δώσω λοιπόν και κράτα με να σε κρατώ… Αυτό είναι το έργο και μην πιστεύετε αυτούς που λένε ότι ο Μητσοτάκης αναδιοργανώνει τον ελληνικό αστισμό, ακόμα κι αν είναι καλοπροαίρετοι. Γιατί αυτό που κάνει αυτός που έχει τα μάτια και τα αυτιά του παντού είναι να κατεδαφίζει ακόμα ότι θεωρήθηκε λαϊκή κατάκτηση, να καταστρέφει ό,τι θεωρείται δημόσιο δηλαδή κοινός πλούτος και να το εκχωρεί σε προσεκτικά επιλεγμένους «επενδυτές» που δεν θα ξεχνούν τις… υποχρεώσεις του προς τον ίδιο.

Γιατί ακόμα και σε μη κανονικές χώρες οι επενδυτές έχουν κάποιο ρίσκο και πληρώνουν τις πολύ κουτσουρεμένες εισφορές στα ταμεία. Εδώ στην χώρα της μητσοτακικής κανονικότητας όμως δεν θέλουν να δίνουν ούτε αυτά τα ψίχουλα για να έχουν γιατρό και φάρμακα οι κολίγοι των ΜΜΕ που πληρώνουν βεβαίως το δικό τους μερίδιο από τους γλίσχρους μισθούς του. Εδώ ακόμα και αυτά τα λίγα για την περίθαλψη των εργαζομένων στα κανάλια τα δίνει το… κράτος, δηλαδή και πάλι οι εργαζόμενοι (!) για να έχουν λιγότερα έξοδα και περισσότερα κέρδη οι καναλάρχες, οι οποίοι όπως και όλοι οι άλλοι «επενδυτές» δεν ρισκάρουν το παραμικρό.

Να τι χρειάζεται το κράτος λοιπόν για δαύτους: Για να πληρώνει τα χρέη τους και να διευκολύνει τη ζωή τους. Για να τους αφήνει να κάνουν μπίζνες αφορολόγητες και να μεταθέτει από χρόνο σε χρόνο σε κάποιο απροσδιόριστο μέλλον τις υποχρεώσεις τους.

Κάπως έτσι 4-5 άνθρωποι έχουν όλα τα κανάλια και κάνουν παιχνίδι φροντίζοντας να μην γλιστρήσει ο τύπος που τους κάνει τα «δώρα» ή εάν γλιστρήσει να μην το μάθουμε ή να πληροφορηθούμε έγκυρα ότι έκανε… πατινάζ. Και κάπως έτσι για να θυμηθούμε και άλλες… επενδύσεις το πρότζεκτ «Ελληνικό των εμίρηδων» κατάντησε οικόπεδα με δόσεις.

Και επειδή όλοι τους από τον Μητσοτάκη μέχρι τους λογογράφους του γνωρίζουν ότι ισχύς τους είναι η αγάπη των καναλαρχών δεν ντρέπονται να δηλώσουν ότι αυτές οι χαριστικές ρυθμίσεις γίνονται γιατί «οι ως άνω επιχειρήσεις επλήγησαν ιδιαιτέρως κατά την πρόσφατη οικονομική διαταραχή που προκλήθηκε από τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την Ε.Ε. και τους διεθνείς εταίρους, καθώς και από τα αντίμετρα που ελήφθησαν»!

Για τους εργαζόμενους βέβαια που πληρώνουν ακριβά τις κυρώσεις ή ακόμα και τους μικροεπιχειρηματίες που δεν έχουν το ειδικό βάρος των καναλαρχών και οι οποίοι επλήγησαν από την «διαταραχή» ούτε λόγος… Αλλά αν η κυβέρνηση νοιαζόταν και γι’ αυτούς δεν θα ήταν κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter