Δούρου για αποκλεισμό Documento: Η ενημέρωση των πολιτών δεν μπορεί να αποτελεί πολιτικό τερτίπι της κυβέρνησης

Δούρου για αποκλεισμό Documento: Η ενημέρωση των πολιτών δεν μπορεί να αποτελεί πολιτικό τερτίπι της κυβέρνησης

Πληθαίνουν οι δηλώσεις σχετικά με τον αποκλεισμό του Documento, του documentonews.gr και του koutipandoras.gr από την καμπάνια για το “Μένουμε Σπίτι” καθώς όπως αποδεικνύεται, η κυβέρνηση επιλέγει με βάση πολιτικές σκοπιμότητες τα ΜΜΕ που θα συμμετάσχουν στην εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τον κορονοϊό συνολικού κόστους 11 εκατ. ευρώ. 

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή η Ρένα Δούρου, Τομεάρχισσα Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε τα ακόλουθα:

«Πριν από δύο αιώνες ο Τόμας Τζέφερσον, εξηγώντας την ανάγκη ελευθερίας του Τύπου να ερευνά και να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, παρατηρούσε: “η μοναδική από όλες τις ασφάλειες είναι η ελευθερία του Τύπου”. Η υπόθεση της ελευθεροτυπίας και ειδικά σε συνθήκες πανδημίας, είναι πολύ σπουδαία για να τη διαχειρίζεται η κυβέρνηση με όρους ξεκαθαρίσματος λογαριασμών σε βάρος συγκεκριμένων ΜΜΕ και δημοσιογράφων. Η ενημέρωση των πολιτών – γιατί η γνώση είναι κρίσιμο όπλο στη μάχη κατά του ιού – δεν μπορεί να αποτελεί πολιτικό τερτίπι της κυβέρνησης. Η διαχείριση της ενημερωτικής καμπάνιας πρέπει να γίνει με όρους διαφάνειας και ισοτιμίας. Δεν είναι θέμα μίας εφημερίδας ή ενός δημοσιογράφου. Είναι θέμα Δημοκρατίας.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter