Δούρου: Κρίσιμα ερωτήματα για την οικονομική διαχείριση του Δήμου Αμαρουσίου επί δημαρχίας Πατούλη

Δούρου: Κρίσιμα ερωτήματα για την οικονομική διαχείριση του Δήμου Αμαρουσίου επί δημαρχίας Πατούλη

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας για την εικόνα οικονομικής διαχείρισης του Δήμου Αμαρουσίου υπό την δημαρχία του κ. Πατούλη, ο εκπρόσωπος Τύπου του συνδυασμού ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ της Περιφερειάρχου Ρένας Δούρου, Γιάννης Μοίρας, κάνει την εξής γραπτή δήλωση:

«Το σημερινό φύλλο της κυριακάτικης εφημερίδας Documento περιέχει ρεπορτάζ, σύμφωνα με τα στοιχεία του οποίου, σε έλεγχο ορκωτού ελεγκτή το 2017 στον Δήμο Αμαρουσίου με Δήμαρχο τον κ. Πατούλη, διαπιστώθηκε ότι η Διοίκηση δεν είχε υποβάλλει ηλεκτρονικές δηλώσεις Ε9 για τα μισθοδοτούμενα ακίνητα ιδιοκτησίας του από το 2009 με συνέπεια να μην έχουν βεβαιωθεί και να μην έχουν καταβληθεί προς το Δημόσιο οι αναλογούντες φόροι.

Επίσης, στο ρεπορτάζ παρουσιάζονται στοιχεία για 15ετή κενά ελέγχων αναφορικά με το φορολογικό και ασφαλιστικό προφίλ του Δήμου και τέλος, ένα ανεξήγητο, με όρους διαχείρισης, παιχνίδι τραμπάλας ανάμεσα στα τραπεζικά δάνεια που έχει λάβει ο Δήμος και αντίστοιχα, τα ενεργητικά των τραπεζικών καταθέσεών του, μέσα από το οποίο προκύπτει σειρά ερωτημάτων που χρήζουν συγκεκριμένων και σαφών απαντήσεων.

Ερωτήματα όπως για παράδειγμα για ποιο λόγο εντός της ίδιας τράπεζας δεν πληρώνουν απευθείας οι καταθέσεις τα δάνεια, αλλά ο Δήμος χάνεται (και ενδεχομένως χάνει) σε επιτόκια δύο ταχυτήτων, όπου για τα δάνεια επιβαρύνεται με 4,3% και από τις καταθέσεις ωφελείται με 0,5%.

Καλούμε λοιπόν τον κ. Πατούλη να βγει εμπρός ο ίδιος και να δώσει εξηγήσεις για τα παραπάνω:

• Ισχύει το ρεπορτάζ της εφημερίδας;

• Ισχύουν τα στοιχεία;

Οι εξηγήσεις του κ. Πατούλη πρέπει να είναι σαφείς, συγκεκριμένες και στοιχειοθετημένες. Όχι ενώπιον της Δύναμης Ζωής αλλά ενώπιον των πολιτών, την ψήφο των οποίων διεκδικεί με την ιδιότητα του Δημάρχου Αμαρουσίου αλλά κι εκείνη του προέδρου της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ.

Γιατί, αν θέλει να εμφανίζεται σήμερα στις Περιφερειακές Εκλογές 2019 ως ο μάγος ακροβάτης-ταχυδακτυλουργός που θα έρθει από τις 26 Μαΐου να κάνει τα… “πάντα όλα”, από το να ισιώσει βουνά μέχρι να υψώσει κάμπους, σίγουρα δεν του επιτρέπεται να κουβαλάει σκιές αναφορικά με τη διαχείριση του Δήμου που διοικεί επί 12 χρόνια.

Ο κ. Πατούλης θα απαντήσει. Δεν θα τον αφήσουμε να δραπετεύσει όπως έχει ανεπιτυχώς επιχειρήσει, σε άλλες περιπτώσεις όπως:

1. Στο ανεξήγητο “θαύμα” των σκουπιδιών του Δήμου Αμαρουσίου που στέλνονται στη Φυλή, όπου ο κ. Πατούλης έστελνε 37.000 τόνους ετησίως, τα ανέβασε σταδιακά στους 47.000 τόνους και όταν ο ΕΔΣΝΑ τον τσάκωσε επ’ αυτοφώρω να μεταφέρει μπάζα κι απόβλητα, τα ξανακατέβασε στους 37.000 τόνους.

2. Στα SMS που αποστέλλουν μαζικά στην Ανατολική Αττική υποψήφιοί του με τα οποία κάνουν γιουρούσι και πλιάτσικο ψηφοθηρίας πάνω στη μνήμη και στα μνήματα των νεκρών.

3. Στην ανακοίνωση του τέως Περιφερειάρχη κ. Σγουρού, για τα γκάλοπ-“φούσκα” και για γκαλοπατζήδες που κρύβονται μέσα σε επιτελεία υποψηφίων Περιφερειαρχών.

4. Στα δύο σκασιαρχεία πανικού που έκανε από δύο debates στον Αθήνα 9,84 και στο One TV.

5. Στο ταξίδι-αστραπή στην Κίνα, που μας παρουσίασε ένα σχέδιο πτήσεων αναντίστοιχο με τους προορισμούς που είχε εμφανίσει σε Δελτίο Τύπου.

Μέχρι τις 26 Μαΐου ο κ. Πατούλης θα απαντήσει σε όλα τα παραπάνω. Και σε άλλα που του έχουμε. Η τακτική του… “όπου φύγει-φύγει” δεν τον προστατεύει από την αποδοκιμασία της κοινής γνώμης, των πολιτών και των κατοίκων της Περιφέρειας Αττικής και των ψηφοφόρων την ώρα της κάλπης, αλλά τον εκθέτει ακόμη περισσότερο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter