Δούρου: Κυβέρνηση «βλέποντας και κάνοντας» με εκκλήσεις μπροστά στην κρίση (Video)

Δούρου: Κυβέρνηση «βλέποντας και κάνοντας» με εκκλήσεις μπροστά στην κρίση (Video)

Nα μην μετατραπεί η κρίση της πανδημίας σε κρίση Δημοκρατίας, επισήμανε μεταξύ άλλων η επικεφαλής της «Δύναμης Ζωής», Ρένα Δούρου στη συνέντευξή της τη Τρίτη στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του kontra channel.

Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι ενδεχόμενη μείωση του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων θα πλήξει πάρα πολύ σοβαρά τον ιδιωτικό τομέα, προσθέτοντας ότι απαιτούνται άμεσα μέτρα στο πρότυπο χωρών που μπορούν να συγκριθούν με την Ελλάδα, όπως η Πορτογαλία.

«Μπροστά στην πρωτόγνωρη κρίση που είναι σε εξέλιξη, η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται με τη λογική του ‘βλέποντας και κάνοντας’, αποκλειστικά με εκκλήσεις χωρίς σχέδιο, χωρίς να προχωρά σε άμεσες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, χωρίς να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας, χωρίς να ρίξει ζεστό χρήμα στην αγορά», τόνισε η κυρία Δούρου.

Το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που έκανε λόγο για μικροπολιτική,τόνισε ότι «δεν μπορούμε να δεχθούμε 11 εκατομμύρια για επικοινωνία, 30 εκατομμύρια στις ιδιωτικές κλινικές, 110 εκατομμύρια σε κέντρα επιμόρφωσης για να επιμορφωθούν οι έγκριτοι νομικοί μας και μόνο εκκλήσεις προς τους εργοδότες που απολύουν μέσω sms, έκκληση στους βουλευτές».

Τέλος, η Ρένα Δούρου αναφέρθηκε στην απώλεια του Μανώλη Γλέζου, παρατηρώντας ότι «έχουμε να μάθουμε πολλά αν αφουγκραστούμε το ότι δεν έφυγε μόνο πλήρης ημερών αλλά πλήρης αγώνων για τη δημοκρατία, την πατρίδα».

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης της Ρένας Δούρου:

Κυβέρνηση και ΝΔ προχωρούν στη βάση του ‘βλέποντας και κάνοντας’. Τα μέτρα είναι αναντίστοιχα του πολέμου, όπως είπε ο γάλλος πρόεδρος και αντέγραψε ο έλληνας πρωθυπουργός, με τον ιό και την πανδημία.

Αν δεν πέσει άμεσα ζεστό χρήμα στην αγορά, μετά από τη λήξη του συναγερμού, θα έλθουμε αντιμέτωποι με καταστάσεις που μπροστά τους τα μνημόνια των προηγούμενων ετών, θα μοιάζουν με υποθέσεις νηπιαγωγείου.

Είμαστε στην 3η βδομάδα πανδημίας στην πατρίδα μας κι έχουμε υπουργό που χαρακτηρίζει ιδεοληψία να ζητάμε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. Όμως ιδεοληψία είναι, μέσα στην πανδημία, να θεωρεί εμάς ιδεοληπτικούς, που ζητάμε άμεσες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.

Η έκκληση προς την εθελοντική περικοπή κατά 50% της αποζημίωσης των βουλευτών της ΝΔ, προϊδεάζει για τη μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.

Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τη διασπορά του αισθήματος του φόβου. Γιατί όπως έλεγε ένας μεγάλος αμερικανός πρόεδρος, το μόνο που έχουμε να φοβηθούμε είναι ο φόβος.

Δεν θέλουμε μία κοινωνία που θα φοβάται αλλά μια κοινωνία θωρακισμένη, υπεύθυνη σε ατομικό επίπεδο και με κοινωνική συνείδηση.

Τίθενται ζητήματα δημοκρατίας, λειτουργίας του κοινοβουλίου. Αν η Βουλή είναι ανοικτή για να περνάνε ΠΝΠ με επιτάξεις εν μέσω κορωνοϊού των ιδιοκτησιών των συμπολιτών μας στη Λέσβο και τη Χίο, τότε ας περάσει με νόμο και η μείωση των αποδοχών όλων των αιρετών, τη στιγμή που φτωχοποιείται το σύνολο της κοινωνίας δεν μπορεί να μην προσφέρουν οι αιρετοί και να περιοριζόμαστε σε εκκλήσεις.

Περνάνε νύκτα από τη Βουλή σημαντικά ζητήματα, για το περιβάλλον, για τα εργασιακά. Για το λόγο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνη Αξιωματική αντιπολίτευση, προωθεί ένα Παρατηρητήριο για τα ζητήματα της Δημοκρατίας, όπως και για εκείνα των εργασιακών και της υγείας.

Η αντιφασιστική και αντιναζιστική δράση του Μανώλη Γλέζου κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο έκανε τον ντε Γκολ να μιλά για τον πρώτο αντιστασιακό της Γηραιάς Ηπείρου.

Ο Μανώλης Γλέζος ήταν πολλά πράγματα. Ήταν ο Γλέζος που μιλούσε μέχρι τα 95 του στα σχολεία, ήταν ο Γλέζος της ποίησης, ο Γλέζος που υπηρέτησε την ΤΑ, ήταν ο Γλέζος που το 2015, όταν η Δύναμη Ζωής ήταν στη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, μίλησε σε ειδική εκδήλωση για την κλιματική κρίση και τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Σήμερα δεν πενθούν μόνο τα παιδιά και τα εγγόνια του, η σπουδαία σύντροφός της ζωής του και μεγάλη ποιήτρια. Αλλά πενθεί όλη η χώρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter