Δούρου-Μίχαλος: Να αλλάξει ο νόμος για τις Α.Ε. για να αποφύγουμε τα λουκέτα

Δούρου-Μίχαλος: Να αλλάξει ο νόμος για τις Α.Ε. για να αποφύγουμε τα λουκέτα

Με κοινή σημερινή τους επιστολή η Περιφερειάρχης Αττικής, κα. Ρένα Δούρου και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος καλούν το υπουργό Οικονομίας να αποφευχθούν με κάθε κόστος πιθανά λουκέτα σε επιχειρήσεις.

Με κοινή τους σημερινή επιστολή καλούν τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Παπαδημητρίου να τροποποιήσει τον ισχύοντα νόμο περί Ανωνύμων Εταιριών προσφέροντας «ανάσα» στις επιχειρήσεις που αγωνίζονται να επιβιώσουν για τα επόμενα δύο χρόνια.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι Περιφέρειες υποχρεούνται να κινήσουν δικαστικές διαδικασίες για τη διακοπή λειτουργίας επιχειρήσεων που βρίσκονται στη διοικητική της δικαιοδοσία, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Όπως για παράδειγμα όταν η εταιρία δεν έχει το ελάχιστο κεφάλαιο που ορίζεται κάθε φορά από το νόμο, όταν το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας μειωθεί κάτω από το 1/10 του μετοχικού της κεφαλαίου και όταν η εταιρεία δεν έχει υποβάλει οικονομικές καταστάσεις επί μία τριετία.

«Με τη ρύθμιση αυτή επιδιώκεται να δοθεί η δυνατότητα στις Α.Ε., που το επιθυμούν να διατηρήσουν την ύπαρξή τους, εξαλείφοντας οι ίδιες, με κατάλληλες ενέργειες, τους λόγους λύσης, που προβλέπονται στις περιπτώσεις β’, γ’ και δ’ του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 1 του άρθρου 48 του ν.2190/1920», επισημαίνουν στην επιστολή τους.

Προκειμένου μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων, που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους και χειμάζονται στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, να μην πάψουν να λειτουργούν, απαιτείται, όπως τονίζουν η κα. Δούρου και ο κ. Μίχαλος, η τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter