Δούρου: «Μπορούμε να βάλουμε τέλος στην χειρότερη κυβέρνηση»

Δούρου: «Μπορούμε να βάλουμε τέλος στην χειρότερη κυβέρνηση»

“Έχουμε ένα τεράστιο δίλημμα: ή θα έχουμε πολιτική αλλαγή ή θα έχουμε τη συνέχιση του εφιάλτη. Μιλώ για τον εφιάλτη των τριών τελευταίων ετών που είδαμε τις ζωές μας να διαλύονται. Και για την εξέλιξη αυτή δεν φταίει μόνο η υγειονομική κρίση ή η εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία. Γιατί ενεργειακή κρίση έχουν κι άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, υγειονομική κρίση αντιμετώπισαν και άλλα κράτη μέλη της ΕΕ αλλά ούτε αυτόν τον αριθμό νεκρών έχουν, ούτε έχουν το ακριβότερο ρεύμα και την ακριβότερη βενζίνη”. Αυτά παρατήρησε μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας στο Δελτίο Ειδήσεων, στο κανάλι Super Tv Πελοπόννησος και τη δημοσιογράφο Σοφία Μπαλή. “Για αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας λέει ότι τα τρία χρόνια αυτής της κυβέρνησης είναι αρκετά και δεν πρέπει να γίνουν επτά στις επόμενες εκλογές”.

Στόχος των περιοδειών μας και των εκδηλώσεων υποδοχής των νέων μελών μας είναι να επικοινωνήσουμε τις προτάσεις μας, να σπάσουμε το τείχος ψέματος, συκοφαντίας και χειραγώγησης των ΜΜΕ. Να γνωστοποιήσουμε στους πολίτες ότι υπάρχει άλλος τρόπος, ότι δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε με τον εφιάλτη του κ. Μητσοτάκη και ότι υπάρχουν συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις άλλης πολιτικής. Είναι δύσκολος αγώνας αλλά ξέρουμε τους αντιπάλους μας.

Μπορούμε να βάλουμε τέλος στην χειρότερη κυβέρνηση

Με επικεφαλής τον πρόεδρό μας Αλέξη Τσίπρα, στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας ότι μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα, να βάλουμε τέλος στην χειρότερη κυβέρνηση και να ανοίξουμε νέο κεφάλαιο ελπίδας και προοπτικής για τον τόπο γιατί τα τελευταία τρία χρόνια τα πράγματα δεν πάνε καλά, είτε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας είτε στο Παρανέστι Δράμας ή στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι έτοιμος για εκλογές, έτοιμος να ανατάξει τη χώρα από τη λαίλαπα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όχι γιατί το λέω εγώ αλλά είναι κάτι που αποδεικνύεται. Είμαστε το πρώτο κόμμα από το 1974 και μετά που έκανε απολογισμό του κυβερνητικού του έργου και αυτό παρότι είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που δεν αφήσαμε άδεια ταμεία, αφήσαμε 37 δις, με ρυθμισμένο το χρέος, με 11 συνεχόμενα εξάμηνα ανάπτυξης και όχι ύφεσης όπως παραλάβαμε. Δεύτερον, για πρώτη φορά κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν περιμένει την προκήρυξη των εκλογών αλλά έχει ήδη καταθέσει και ομόφωνα ψηφίσει Προγραμματικές Θέσεις και κυβερνητικό πρόγραμμα. Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που άνοιξε το θέμα της στέγης των νέων, που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχει ανοίξει εδώ και δύο χρόνια.

Τα Δελτία Ειδήσεων δεν γεμίζουν τα ρεζερβουάρ με βενζίνη

Οι πολίτες σε όλη τη χώρα είναι πάρα πολύ ανήσυχοι σε πολλά επίπεδα με πρώτο και κύριο την ακρίβεια. Ό,τι βλέπουμε στα Δελτία Ειδήσεων των 20.00 των περιβόητων έγκυρων και πετσωμένων καναλιών εθνικής εμβέλειας, δεν μπορούν να κρύψουν την αγωνία, το φόβο για το παρόν και το μέλλον των συμπολιτών μας. Γιατί δεν γεμίζουν τα ρεζερβουάρ των τρακτέρ, των αγροτικών ή των ιδιωτικών αυτοκινήτων με Δελτία που αγιογραφούν τον κ. Μητσοτάκη, που είναι πρωθυπουργός όλων μας, είτε τον ψηφίσαμε είτε όχι, και τον εμφανίζουν ως Μωυσή ή τσιτάχ.

Στην Ευρωβουλή ο κ. Μητσοτάκης διαπόμπευσε τη χώρα και διαπομπεύτηκε ο ίδιος

Είναι θλιβερό ότι στην Ευρωβουλή ο Έλληνας πρωθυπουργός διαπόμπευσε τη χώρα και διαπομπεύτηκε ο ίδιος γιατί του ασκήθηκε σκληρή κριτική ακόμη και από τον εκπρόσωπο του κ Μακρόν. Και να θυμίσω ότι ο κ. Μακρόν αισθάνεται κοντύτερα από ό,τι με τον Αλέξη Τσίπρα. Ως Ευρωπαία Ελληνίδα πολίτης, ένοιωσα θλίψη γιατί ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε αντιμέτωπος με κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους και κατάλαβε τι θα πει πραγματική κριτική και όχι αγιογραφίες από τα φιλικά του ΜΜΕ, φανερώνοντας παράλληλα την ένδεια των επιχειρημάτων του, ειδικά σε ό,τι αφορά την αδιαμφισβήτητη υποχώρηση της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα.

Διχαστική η κυβέρνηση απέναντι στην πανδημία

Τώρα η κυβέρνηση σκέφτεται δειλά την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στις δουλειές τους. Όμως σήμερα η κατάσταση είναι τραγική. Επισκέφθηκα πρόσφατα το νοσοκομείο Γεννηματά. Έχουμε μεγάλη άνοδο κρουσμάτων. Πίστεψε ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί Υγείας του ότι πληρώνοντας τη λίστα Πέτσα των ΜΜΕ θα κρύψουν τις ευθύνες τους, θα κρύψουν ότι δεν ακολούθησαν πολιτικές που ακολούθησαν πολλά κράτη της ΕΕ.

Είναι ασυγχώρητος ο τρόπος που η σημερινή κυβέρνηση αντιμετώπισε εκείνους που φοβήθηκαν να εμβολιαστούν, χωρίς να εξηγήσει ποτέ τη χρησιμότητα του εμβολίου. Είναι ασυγχώρητος ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του που μας δίχασαν ως κοινωνία μεταξύ εμβολιαστών και αντιεμβολιαστών. Τα λάθη αυτά τα πληρώσαμε με χιλιάδες νεκρούς.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακάλυψε την κλιματική κρίση μόνο όταν έγινε Πρωθυπουργός

Απαντώντας σε ερώτηση για το βιβλίο της με τίτλο “Κλιματική Κρίση, Κρίση Ανισότητας”, με πρόλογο του Αλέξη Τσίπρα (εκδ. Ταξιδευτής), η Ρένα Δούρου, μεταξύ άλλων παρατήρησε ότι “είναι μια προσπάθεια για να καταλάβουμε ότι η κλιματική κρίση είναι εδώ, απειλεί τις ζωές και τις περιουσίες μας”.

Την κλιματική κρίση δεν την ανακαλύψαμε σήμερα, σε αντίθεση με τον κ Μητσοτάκη, “που αν και διετέλεσε, μεταξύ των πολλών θέσεων που κατείχε στην πολυετή του παρουσία στην πολιτική σκηνή, και πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, την ανακάλυψε μόνο όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. Μέχρι να γίνει Πρωθυπουργός, δεν υπήρχε κλιματική κρίση αλλά υπήρχαν ο Αλέξης Τσίπρας και η Ρένα Δούρου που ευθύνονταν για όλα”.

Η ίδια, αφού παρατήρησε ότι κατηγορήθηκε από τους πολιτικούς της αντιπάλους που χρησιμοποίησαν το γεγονός ότι κάποιες οικογένειες μαυροφορούνται, ως ευκαιρία για να γίνουν πρωθυπουργοί και υπουργοί, κάλεσε τον Πρωθυπουργό, αν πράγματι πιστεύει στον επείγοντα χαρακτήρα της αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής κρίσης, να αλλάξει άμεσα το θεσμικό πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας που παραμένει εκείνο του 2003. “Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άφησε έτοιμο νομοσχέδιο κι έχει καταθέσει στη Βουλή συγκεκριμένη πρόταση για να αλλάξει και να μπορέσουμε να θωρακίσουμε τις ζωές και τις ιδιοκτησίες μας”.

Αν ήταν άλλη η απόφαση για τη Μάνδρα, θα ήμουν πρώτο θέμα

Απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου για την αθωωτική απόφαση στην υπόθεση της Μάνδρας, η Ρένα Δούρου αφού σημείωσε ότι “τους νεκρούς τους τιμάμε με σιωπή, με σεβασμό στη Δικαιοσύνη, όπου υπάρχουν δικαστικοί λειτουργοί που την τιμούν”, παρατήρησε ότι ήταν μια “απόφαση που δεν επικοινωνήθηκε αρκετά γιατί δεν συνέφερε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Εξηγώντας ότι αν η απόφαση ήταν άλλη, θα είχε γίνει πρώτο θέμα. “Το ζήτημα είναι να μην βρεθούν και άλλοι στη θέση μου. Δυστυχώς όμως βρίσκονται όπως ο Νίκος Παππάς που παραπέμπεται σε Ειδικό Δικαστήριο, για παράβαση καθήκοντος. Και ο κ. Παπαγγελόπουλος και η κα Τουλουπάκη. Όμως η παραπομπή των πολιτικών σου αντιπάλων σε δικαστήρια και ο διασυρμός τους, δεν γεμίζουν το ρεζερβουάρ των αγροτών, ούτε δημιουργούν καλύτερο μέλλον για τα παιδιά που η κα Κεραμέως δεν τους επέτρεψε να σπουδάσουν”.

Ο τόπος μπορεί να αλλάξει με έντιμους πολιτικούς

Αναφερόμενη, τέλος, στη Διοίκηση της Δύναμης Ζωής στην Περιφέρεια Αττικής, η Ρένα Δούρου, στηλίτευσε το γεγονός ότι “επιχειρήθηκε να συγκαλυφθεί ένα τεράστιο έργο που έγινε στην Περιφέρεια, ύψους 2 δις, έργο που αποκατέστησε πολλές αδικίες, με έργα που οι συμπολίτες μας ανέμεναν από τη δεκαετία του 1970”. “Ο Κ. Καραμανλής και ο Τζανής Τζανετάκης έκαναν πρώτοι λόγο για την ανάπλαση του Φαληρικού το 1977 κι έπρεπε να έλθει η Δύναμη Ζωής και η Ρένα Δούρου για να μπει μπροστά αυτό το έργο”. “Αυτή δεν είναι η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη. Είναι η Ελλάδα που αποδείξαμε, ο Αλέξης Τσίπρας στην Πρωθυπουργία του τόπου κι εμείς στη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ότι μπορεί να αλλάξει με έντιμους πολιτικούς”.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter