Δούρου: Το αποχετευτικό έργο στην παραλιακή ζώνη Λαυρίου ένα από τα σημαντικά έργα υποδομής που υλοποιήσαμε

Δούρου: Το αποχετευτικό έργο στην παραλιακή ζώνη Λαυρίου ένα από τα σημαντικά έργα υποδομής που υλοποιήσαμε

«Συνεχίζουμε έως τις 31 Αυγούστου να υπηρετούμε τους πολίτες, το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον με αίσθηση ευθύνης», τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά την επίσκεψή της στο Λαύριο για την επίβλεψη του αποχετευτικού έργου στην παραλιακή ζώνη, με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής, Δημήτρη Λουκά.

Η κ. Δούρου, αναφερόμενη στη σημασία του έργου για την ποιότητα ζωής των πολιτών, σημείωσε ότι πρόκειται για «ένα από τα πολλά και σημαντικά έργα υποδομής που υλοποίησε η διοίκηση της “Δύναμης Ζωής” στη διάρκεια της θητείας της, σε όλους τους δήμους της Αττικής».

«Αυτό το αποχετευτικό δίκτυο», πρόσθεσε, «ήταν ένα από τα πολλά αυτονόητα έργα, που όμως δεν ήσαν και τόσο αυτονόητα και δεν είχαν γίνει δεκαετίες τώρα».

Η κ. Δούρου, αφού ευχαρίστησε τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και τη δημοτική Αρχή γι’ αυτό το έργο που «βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών», δήλωσε: «Συνεχίζουμε έως τις 31 Αυγούστου να υπηρετούμε τους πολίτες, το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον με αίσθηση ευθύνης, όπως κάναμε σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το έργο είναι προϋπολογισμού 257.151 ευρώ, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια μέσω του ΠΕΠ Αττικής και βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και «πέραν της αποχέτευσης στην παραλιακή ζώνη, περιλαμβάνει ακόμη δίκτυο αποχέτευσης και δύο αντλιοστάσια εντός της χερσαίας ζώνης του λιμανιού για την εξυπηρέτηση του νέου Επιβατικού Σταθμού». Επισημαίνεται, τέλος, ότι το Λαύριο ως οικισμός Γ’ προτεραιότητας, επιβάλλεται (από την Οδηγία 91/271/ΕΟΚ) και πλέον εξυπηρετείται από υποδομές συλλογής και επεξεργασίας λυμάτων σε ποσοστό 100%.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter