Δουζίνας: Αποπροσανατολισμό επιχειρεί η Ν.Δ με το θέμα της Βενεζουέλας

Δουζίνας: Αποπροσανατολισμό επιχειρεί η Ν.Δ με το θέμα της Βενεζουέλας

Απέρριψε το αίτημα για συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας. Αιχμές για επιλεκτική υπερ-προβολή του θέματος από συγκεκριμένα ΜΜΕ.

«Να κάνεις δουλειά σου να απασχολείς ζαλισμένα μυαλά με ξένες διαμάχες αν πετύχει αυτή η προσπάθεια μπορεί να εξαφανίσει την μνήμη του παρελθόντος». Με αυτή την αναφορά από έργο του θεατρικού συγγραφέα Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής Κώστας Δουζίνας, ερμήνευσε το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για έκτακτη σύγκλιση της επιτροπής για τις εξελίξεις στην Βενεζουέλα. Καταλόγισε ουσιαστικά επιλεκτική συμπεριφορά και πολιτική σκοπιμότητα στην κίνηση αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης απορρίπτοντας το αίτημα.

Ο Κ.Δουζίνας σημείωσε ότι … όλως παραδόξως για το θέμα Βενεζουέλας έχει γίνει πολύς θόρυβος αναφέροντας ενδεικτικά πως ήταν «το πρώτο θέμα ήταν αυτό στον ΣΚΑ» την ίδια στιγμή που δεν φιλοξενείται στα πρωτοσέλιδα των σημαντικότερων εφημερίδων παγκοσμίως όπως οι N.Y TIMES. Πρόσθεσε ότι «έχουν γίνει φασαρίες σε πάρα πολλά κράτη», όμως πρώτη φορά δέχεται τέτοιου είδους αίτημα από την αντιπολίτευση.«Γιατί δεν το σκεφτήκαμε ποτέ και στο σκεφτήκαμε τώρα» αναρωτήθηκε σημειώνοντας «είναι τελείως περίεργο να γίνεται τώρα αυτό το αίτημα» ιδίως για μία χώρα που βρίσκεται στην Λατινική Αμερική. Ενδεικτικά ανέφερε ότι για ενημέρωση αναφορικά με τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας «το αίτημα που είχε υποβάλλει το ΚΚΕ για τα ελληνοτουρκικά έγινε αποδεκτό».

Ο Κ.Δουζίνας σημείωσε επίσης ότι «προφανώς μας ανησυχεί ότι γίνεται στην Βενεζουέλα, όμως η θέση του κοινοβουλίου δεν είναι να πάρουμε την θέση του ενός ή του άλλου αλλά να προσπαθησουμε να βρεθεί μία λύση» ανέφερε ότι υφίσταται «δικαίωμα που έχει κάθε λαός να αντιστέκεται» σημειώνοντας πάντως ότι στο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας υιοθετείται μονόπλευρα η θέση των αντιπολιτευόμενων στην κυβέρνηση Μαδούρο. Τέλος αναφερόμενος στο τυπικό μέρος του πράγματος ο Κ.Δουζίνας επισήμανε ότι «η Βουλή και προφανώς οι επιτροπές δεν κάνουν ψηφίσματα. Ακόμα και στο θέμα της Παλαιστίνης δεν έγινε ψήφισμα» και πως «ουδέποτε στο παρελθόν δεν έχει συνεδριάσει αυτή η επιτροπή για να συζητήσει την εσωτερική κατάσταση σε ένα άλλο κράτος». Μάλιστα πρόσθεσε ότι « ουδέποτε η Ν.Δ δεν ζήτησε να συνεδριάσει η επιτροπή για οποιοδήποτε θέα αφορά τον ελληνικό λαό ή για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter