Δραγασάκης: Ανοίγει το δρόμο η απόφαση του ΚΑΣ για υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό

Δραγασάκης: Ανοίγει το δρόμο η απόφαση του ΚΑΣ για υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό

«Ενδιαφερόμαστε να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό με όρους διασφάλισης δικαίου» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ενώ επισήμανε πως «η απόφαση του ΚΑΣ είναι συμβατή με τις δεσμεύσεις όπως και η απόφαση για τα δασικά ανοίγει το δρόμο να προχωρήσει η επένδυση».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Δραγασάκης σημείωσε πως «είμαστε σε διαρκή επαφή με τους ενδιαφερόμενους και θα κάνουμε ότι πρέπει με όρους νομιμότητας», ενώ τόνισε ότι «δεν συμφωνώ ότι πρέπει να θάψουμε τα αρχαία».

Ο κ. Δραγασάκης επισήμανε ακόμη ότι «ήταν γνωστό ότι υπάρχουν αρχαία και εντοπίζονται όταν αλλάζουν οι όροι χρήσης γης».

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε για την αξιολόγηση πως «μέχρι το Eurogroup στις αρχές Νοεμβρίου έχουμε αυτοδεσμευθεί για ολοκλήρωση του 80% της αξιολόγησης και έως το τέλος του χρόνου να έχει ολοκληρωθεί». «Στόχος είναι έως τον Ιούνιο να έχουν ολοκληρωθεί όλα» συμπλήρωσε.

«Οι τράπεζες δεν έχουν πρόβλημα… Χρειάζεται όμως να επιταχυνθούν οι διαδικασίες με τα κόκκινα δάνεια για να δοθούν νέα δάνεια στην οικονομία» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης. Τόνισε πως «θα δοθεί από το πλεόνασμα “μέρισμα στην κοινωνία”» αλλά δεν επιβεβαίωσε πληροφορίες περί πλεονάσματος 800 εκατομμυρίων που θα διανεμηθεί.

Συμπλήρωσε ότι θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων με τους θεσμούς για τη διανομή του πλεονάσματος. «Το τελευταίο τρίμηνο θα είναι τρίμηνο ισχυρής ανάκαμψης, είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως «θα εκταμιευθούν τα ποσά για όσους έχουν λαμβάνειν» ενώ πρόσθεσε ότι «θα έλθει και η υποδόση».

Μυστικά & Documento

06/07/2022, 14:43
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter