Δραγασάκης: Είχαμε προειδοποιήσει για πιθανές τρικλοποδιές απόγνωσης πολιτικών και οικονομικών δυνάμεων

Δραγασάκης: Είχαμε προειδοποιήσει για πιθανές τρικλοποδιές απόγνωσης πολιτικών και οικονομικών δυνάμεων

«Έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει για πιθανές τρικλοποδιές απόγνωσης εκείνων των πολιτικών και οικονομικών δυνάμεων που απέτυχαν σε ό,τι επιχείρησαν και διαψεύστηκαν σε ό,τι είπαν».

Αυτό τόνισε –σύμφωνα με πληροφορίες- ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας σε ευρεία κομματική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική. Διαβεβαίωσε, δε, ότι «θα είναι όμως η σημερινή κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και θα δρομολογήσει τις εξελίξεις για την επόμενη τετραετία».

Αναφερόμενος στη συμφωνία του Eurogroup, ο κ. Δραγασάκης υπενθύμισε «όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση το 2015, είχαμε μόλις 20 ημέρες στη διάθεσή μας πριν λήξει η τεχνική παράταση του 2ου Μνημονίου, γεγονός που θα καταδίκαζε τη χώρα σε ασφυξία και χρεοκοπία. Σήμερα έχουμε μπροστά μας 15 χρόνια χωρίς το πιεστικό βάρος του χρέους. Αν τα αξιοποιήσουμε σωστά, μπορούμε να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα έτσι ώστε να μην χρειαστεί να μπούμε ποτέ ξανά σε επιτροπείες και μνημόνια».

Ανέφερε επίσης ότι οι συνολικοί πόροι που έχουμε στη διάθεσή μας αρκούν για να καλύψουμε τις δανειακές ανάγκες της χώρας όχι μόνο για δύο χρόνια, αλλά για ολόκληρη την επόμενη τετραετία (2019-202). Άρα, βγαίνοντας και στις αγορές, θα έχουμε τη δυνατότητα να αποπληρώσουμε και τις υποχρεώσεις μας προς το ΔΝΤ.

«Οι επόμενοι προϋπολογισμοί θα περιέχουν θετικές εκπλήξεις»

Σε σχέση με τις προοπτικές, ο κ. Δραγασάκης σημείωσε «οι Προϋπολογισμοί των επόμενων ετών, αρχής γενομένης από εκείνον του 2019, όχι μόνο δεν θα έχουν νέες περικοπές, αλλά θα περιέχουν θετικές εκπλήξεις».

Σε σχέση με το χρέος επισήμανε ότι πέρυσι η ΤτΕ εκτιμούσε την επιμήκυνση κατά 8,5 χρόνια ως επαρκή. «Άρα για εμάς είναι μια καλή και λειτουργική λύση αυτό που πετύχαμε. Δεν παραιτούμαστε όμως από τον αγώνα για μια ριζική λύση για το χρέος σε κλίμακα Ευρώπης, από κοινού με τα υπόλοιπα Κράτη-Μέλη», υπογράμμισε.

-Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, και σε ό,τι αφορά την Αναπτυξιακή Στρατηγική, ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι είναι αξιοποιήσιμη από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μπορεί να αποτελέσει πλαίσιο υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων, καθώς και διεκδίκησης και υλοποίησης θετικών για τον κόσμο της εργασίας και την κοινωνία ευρύτερα μέτρων και πολιτικών. Αποτελεί επίσης μια αφετηρία για να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα, σε πιο προωθημένες ακόμη επεξεργασίες για την Ελλάδα του 2030, είπε ο κ. Δραγασάκης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter