Δραγασάκης: Η ΝΔ πετσόκοψε τις δημόσιες επενδύσεις

Δραγασάκης: Η ΝΔ πετσόκοψε τις δημόσιες επενδύσεις

Ο Γιάννης Δραγασάκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με ανάρτησή του στο facebook αναφέρεται στην στην οικονομική πολιτική τη κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Επισημαίνει ότι ενώ επί τέσσερα χρόνια επαναλάμβανε συνεχώς ότι η κυβέρνηση Τσίπρα κόβει τις δημόσιες επενδύσεις στους έξι μήνες που βρίσκεται στην εξουσία κατάφερε να καταγραφεί το χαμηλότερο ποσό δημοσίων επενδύσεων της τελευταίας 20ετίας, με χαμένους την επένδυση, τους Δήμους και τις Περιφέρειες, τα αδύναμα νοικοκυριά και την αγορά.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάννη Δραγασάκη είναι:

«Επί 4 χρόνια, ως αντιπολίτευση, η ΝΔ επαναλάμβανε μονότονα «κόβουν δημόσιες επενδύσεις για να έχουν υπερπλεονάσματα & να μοιράζουν επιδόματα». Μέσα σε έξι μήνες όμως, η ΝΔ, ως κυβέρνηση πέτυχε το… ακατόρθωτο.

❗️Από τη μία «πετσόκοψε» τις δημόσιες επενδύσεις αφού επί των ημερών της καταγράφηκε χαμηλό 20ετίας, με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων να περικόπτεται κατά 1,1 δισ. ευρώ. Μάλιστα η ΝΔ, στο τέλος του 2019 παρέδωσε συνολικά 750 εκατομμύρια ευρώ λιγότερες δαπάνες σε σχέση με το 2018, καθώς το 2ο εξάμηνο του 2019 αντιστράφηκε πλήρως η πολύ καλή πορεία του 1ου εξαμήνου.

❗️Από την άλλη «εξαφάνισε» το κοινωνικό μέρισμα και αντί για 1 δισ. ευρώ που δόθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ το 2018, φέτος «απέμεινε» μόνο κάτι περισσότερο από 200 εκατομμύρια ευρώ, αποδεικνύοντας ότι όσα καταλόγιζε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν καθαρή προπαγάνδα.

Γι’ άλλη μια φορά & σ’ ένα ακόμη θέμα η ΝΔ είναι πλήρως εκτεθειμένη για τα συστηματικά ψέματα & την παραπληροφόρηση τόσων χρόνων.

Ποιοι όμως είναι οι μεγάλοι χαμένοι;

❌ Η ανάπτυξη, που στερείται απαραίτητων δημόσιων επενδύσεων

❌ Οι Περιφέρειες & οι Δήμοι που χάνουν πάνω από 850 εκατομμύρια ευρώ με το μηδενισμό ουσιαστικά του «Φιλόδημος ΙΙ» & τη μείωση πόρων προς τα Περιφερειακά Ταμεία

❌ Τα εκατομμύρια αδύναμα νοικοκυριά που φέτος δεν είδαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους το στήριγμα του κοινωνικού μερίσματος

❌ Η αγορά, ιδίως δε οι μικρομεσαίοι έμποροι, που είδαν φέτος πτώση του εορταστικού τζίρου γιατί έλειψαν από τα λαϊκά στρώματα οι πρόσθετοι πόροι για κατανάλωση»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter