Δραγασάκης: Κάποιοι επενδύουν πολιτικά στις αναταράξεις των αγορών, αλλά η χώρα είναι θωρακισμένη

Δραγασάκης: Κάποιοι επενδύουν πολιτικά στις αναταράξεις των αγορών, αλλά η χώρα είναι θωρακισμένη

Κατευναστικός ήταν ο Γιάννης Δραγασάκης αναφορικά με τις δυσμενείς αντιδράσεις των αγορών λόγω των πολιτικών εξελίξεων στην Ιταλία και την Ισπανία. «Η Ελλάδα έχει αρκετά μέσα για να αντιμετωπίσει αυτές τις εξελίξεις» είπε χαρακτηριστικά και άφησε αιχμές κατά μερίδας της αντιπολίτευσης, στηλιτεύοντας την πολιτική εκμετάλλευση των αναταράξεων στις χρηματαγορές.

«Δεν αιφνιδιαζόμαστε» διασαφήνισε ο υπουργός Οικονομίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σχετικά με τις αναταράξεις των αγορών εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων σε Ιταλία και Ισπανία. «Η χώρα έχει αρκετά μέσα για να αντιμετωπίσει αυτές τις εξελίξεις» πρόσθεσε και επισήμανε πως η Ελλάδα βγαίνει από την μνημονιακή επιτροπεία, έχοντας εξασφαλίσει ένα δημοσιονομικό «μαξιλάρι», ενώ πρόσφατα οι συστημικές τράπεζες πέρασαν επιτυχώς stress test.

Τόνισε, επίσης, πως αν αυτοί οι κλυδωνισμοί των αγορών συνεχιστούν, τότε θα δοκιμαστούν οι αντοχές όλων των χωρών της ΕΕ και για αυτό τα αρμόδια όργανα της Ένωσης θα πρέπει να λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα περαιτέρω θωράκισης της Ευρωζώνης.

Σχετικά με τις αιτιάσεις μελών της αντιπολίτευσης περί νέου ή συμπληρωματικού μνημονίου, ο κ. Δραγασάκης επανέλαβε ότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι δεν πρέπει να οδηγούνται κάποιοι σε σχετικοποίηση των μέτρων που είναι προσυμφωνημένα για την έξοδο από τα μνημόνια με το να συνεχιστεί η σκληρή επιτροπεία.

«Το γενικό μήνυμα», είπε και συνέχισε, «είναι ότι κίνδυνοι εξωγενείς υπάρχουν. Το ζητούμενο είναι όχι να επενδύει κάποιος τον πολιτικό του σχεδιασμό στην έλευση αυτών των κινδύνων αλλά στο πώς να τους αποτρέψουμε και αν δεν μπορέσουμε να τους αποτρέψουμε, να τους αντιμετωπίσουμε προς όφελος του κοινωνικού συμφέροντος».

Απαντώντας στον βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργου Αμυρά, ο οποίος προσπάθησε να αποδομήσει τη ρητορική περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, ο κ. Δραγασάκης απάντησε: «Το 2010 η χώρα χρεοκόπησε και κάτι έφταιξε για αυτή την χρεοκοπία», συμπληρώνοντας πως με αυτήν την κυβέρνηση θα υπογραφεί η λήξη αυτής της οδυνηρής περιόδου. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter