«Υπήρξαν υπονομεύσεις…»

Δραγασάκης: Κυκλώματα εκτός τραπεζών υπονόμευαν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

«Υπήρξαν υπονομεύσεις στο θεσμό του εξωδικαστικού και από κυκλώματα εκτός τραπεζών» κατήγγειλε από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης.

Απόπειρες υπονόμευσης του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών αποκάλυψε ο κ. Δραγασάκης κατά τη συζήτηση της Επερώτησης της ΝΔ με θέμα «Πλήρης αποτυχία του εξωδικαστικού συμβιβασμού - Ωφελήθηκαν μόνο 23 επιχειρήσεις». «Υπήρξαν υπονομεύσεις στο θεσμό του εξωδικαστικού και από κυκλώματα εκτός τραπεζών» είπε και εξήγησε πως πρόκειται για κυκλώματα λογιστικών και νομικών συμφερόντων, συμπληρώνοντας πως «και οι τράπεζες είτε δεν κατανόησαν τη σημασία του, είτε δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισήμανε, επίσης, ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα μείωσης των κόκκινων δανείων, προειδοποιώντας πως «αν δεν το κάνουμε μόνοι μας, θα μας το επιβάλουν». Υπογράμμισε δε ότι η ΕΕ προχωρά σε τραπεζική ενοποίηση και ως εκ τούτου «δεν μπορεί μία χώρα να έχει 40% "κόκκινα" δάνεια και η άλλη 5%». Ως προς το ύψος των «κόκκινων» δανείων, ανέφερε πως από τα 78,5 δισ. ευρώ που έφταναν το 2014, το ποσό μειώθηκε στα 66 δισ. ευρώ το 2017, σχολιάζοντας ότι και πάλι παραμένουν σε υψηλό επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.