Δραγασάκης: Ο Μητσοτάκης προτρέπει τους μεγαλοκαταθέτες να μην επιστρέψουν τα λεφτά τους στην πατρίδα

Δραγασάκης: Ο Μητσοτάκης προτρέπει τους μεγαλοκαταθέτες να μην επιστρέψουν τα λεφτά τους στην πατρίδα

Σε μία σοβαρή αποκάλυψη προέβη από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης, βάζοντας ένα ακόμα κομμάτι στο ψηφιδωτό για τα πραγματικά αίτια που ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει άφωνος για τις σκιώδεις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του.

Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε πως ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στο ΣΕΒ, αποθάρρυνε όσους διατηρούν εταιρικές καταθέσεις στο εξωτερικό να επιστρέψουν τα χρήματά τους στο τραπεζικό σύστημα της χώρας έως ότου να αποκατασταθεί η πολιτική σταθερότητα.

«Δεν μπορώ να κρύψω την έκπληξη μου» είπε εισαγωγικά και συνέχισε τονίζοντας πως θυμάται πέρυσι τον κ. Μητσοτάκη να συμφωνεί ότι είναι παράλογο, ανήθικο και άδικο να ζητούν κάποιοι ρυθμίσεις από το τραπεζικό σύστημα της χώρας και την ίδια στιγμή να έχουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό.

«Νόμιζα ότι και ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπέρ της επιστροφής των καταθέσεων στην Ελλάδα. Αν είναι ακριβές αυτό που μου μεταφέρθηκε από την ομιλία του στο ΣΕΒ, φέρεται να δηλώνει ότι εταιρικές καταθέσεις, οι οποίες ακόμη είναι στο εξωτερικό, πρέπει να γυρίσουν στην πατρίδα μας όταν θα υπάρχει κατάλληλη πολιτική σταθερότητα» αποκάλυψε και διερωτήθηκε: «Δηλαδή, ο αρχηγός της ΝΔ λέει στους έλληνες επιχειρηματίες να αφήσουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό;». Αναρωτήθηκε, επίσης, αν ο αρχηγός της ΝΔ λέει στους έλληνες επιχειρηματίες να αφήσουν κι άλλο τα λεφτά τους στο εξωτερικό. «Θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για λάθος. Θέλω να πιστεύω ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις είναι αντίθετες με αυτές τις πρακτικές» συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Παίρνοντας το λόγο για να απαντήσει, η κ. Μπακογιάννη ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είπε κάτι τέτοιο και υπενθύμισε πως θέση της ΝΔ αποτελεί η επιστροφή των καταθέσεων του εξωτερικού. «Εάν η δήλωση είναι ακριβής είναι λάθος και ανεύθυνο. Αν είναι ανακριβής και ισχύουν αυτά που λέτε εσείς δεν έχω λόγο να μην τη χαιρετήσω» ανταπάντησε ο κ. Δραγασάκης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter