Δραγασάκης: Το αναπτυξιακό κινείται στη λογική του δεύτερου μνημονίου

Δραγασάκης: Το αναπτυξιακό κινείται στη λογική του δεύτερου μνημονίου

Καρότο και μαστίγιο επιφύλασσε στον υπουργό Οικονομίας ο Γιάννης Δραγασάκης κατά την τέταρτη και τελευταία διαδικασία συζήτησης του αναπτυξιακού νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας αναγνώρισε μεν στον Άδωνη Γεωργιάδη ότι ως προς τα εθνικά προγράμματα ανάπτυξης, τις στρατηγικές επενδύσεις και τα χρηματοδοτικά εργαλεία πήρε τη σκυτάλη και συνεχίζει στο ίδιο πλαίσιο πολιτικής που παρέλαβε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Παράλληλα, όμως, η αναπτυξιακή προοπτική της χώρας αντιστρέφεται εις βάρος των εργαζομένων, καθώς ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου κινούνται στη λογική του δεύτερου μνημονίου.

Κατά τον κ. Δραγασάκη, η «ανάπτυξη για όλους» δεν ευσταθεί, αφού μένει εκτός η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. «Το νομοσχέδιο της ΝΔ είναι για μια ανάπτυξη αποσπασματική και μη βιώσιμη» είπε και επισήμανε πως οι ρυθμίσεις του κινούνται στη λογική του δεύτερου μνημονίου με βάση το σκεπτικό της ανάπτυξης μέσω της μείωσης μισθών. «Μιλάτε για ανάπτυξη μέσω συμπίεσης των μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων» συμπλήρωσε.

«Το νομοσχέδιο δεν προβλέπει μείωση μισθών»

Ο υπουργός Οικονομίας αναγνώρισε κι εκείνος από την πλευρά του ότι παρέλαβε συγκροτημένη υπουργική εργασία από τον προκάτοχό του, διαφωνώντας όμως με τα περί μείωσης μισθών. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι δεν προβλέπεται καμία μείωση και ταυτόχρονα δέχτηκε ότι πρόκειται για ζήτημα ιδεολογικής φύσεως και διαφορετικής πολιτικής προσέγγισης, χαρακτηριστικό το οποίο τέθηκε υπόψιν των πολιτών στις πρόσφατες εκλογές. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter