Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Δραγασάκης: Ζούμε στην εποχή της αβεβαιότητας - Οι εστίες έντασης και αστάθειας είναι κοντά μας

Τη σημασία της Ελλάδας ως πόλου σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, αναδεικνύουν οι τρέχουσες διεθνείς συνθήκες αυξανόμενης αβεβαιότητας, με τις πολλαπλές εστίες έντασης, όπως επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ιωάννης Δραγασάκης, ανοίγοντας την ομιλία του στο γεύμα εργασίας του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

"Η στυγνή δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα και η αιματηρή επίθεση σε ανυποψίαστους πολίτες στο Βερολίνο, είναι δύο ακόμη γεγονότα, που έρχονται να υπογραμμίσουν ότι έχουμε μπει σε μια εποχή αυξανόμενης αβεβαιότητας. Καταδικάζουμε απερίφραστα τις δύο αυτές τρομοκρατικές ενέργειες και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Οι εστίες έντασης και αστάθειας πληθαίνουν και πολλές είναι κοντά μας".

Όμως το φαινόμενο δεν είναι μόνο τοπικό ή περιφερειακό, ούτε συγκυριακό. Η ψήφος υπέρ του ΒREXIT στη Βρετανία, η προεδρική αλλαγή στις ΗΠΑ, ο συνεχιζόμενος πόλεμος στη Συρία και οι εντεινόμενοι ανταγωνισμοί, δίνουν την εικόνα ενός κόσμου σε συστημικά αδιέξοδα, στον οποίο κυοφορούνται μεγάλες ανακατατάξεις [...]. Οι συνθήκες αυτές αναδεικνύουν τη σημασία της Ελλάδας ως πόλου σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, υπογράμμισε ο κ. Δραγασάκης.

Πρόσθεσε, ότι οι συνθήκες επιβάλλουν ταυτόχρονα το έγκαιρο κλείσιμο «στον βαθμό που εξαρτάται από εμάς», ανοιχτών θεμάτων, τη θωράκιση της χώρας και της κοινωνίας έναντι απρόβλεπτων εξελίξεων, αλλά και την ανάληψη πρωτοβουλιών, που αναδεικνύουν τον διεθνή ρόλο και ενισχύουν τη θέση της Ελλάδας στο διεθνές περιβάλλον.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.